Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2018. május 5., szombat

Nyers Vegán Túrógombóc


Mennyei ízek kavarodása az ízléses üveg tálkában, amint szétolvad a szánkban a vegán túrógombóc íze és a vanília, a karamellára emlékeztető juharszirup, és a hideg vegán joghurt…

Hozzávalók:

Zabkorpa maradvány

Száraz zabkorpa

Két adag darált kókusz

2-3 evőkanálnyi útifűmaghéj

1 db frissen facsart citrom leve

színtelen sztívia


Általában akkor készítek zabból finomságokat, ha zabtejet is készítek, ilyenkor a megmaradt zab maradékot, melyet leszűrtem használom föl. A zabmaradványhoz teszek annyi száraz zabkorpát, hogy szilárdabb állagot kapjunk, két adag (kávédarálóban két adag) darált kókuszt, útifűmaghéjat, színtelen sztíviát, és frissen facsart citromlét. Mikor az állag megfelelő (tehát gyúrni lehet, de vigyázzunk ne legyen túl kemény hiszen a hűtőben a kókusz miatt még keményedni fog) és ízre is kitűnő (enyhén legyen citromos hiszen az adja meg a savanykás túróra emlékeztető ízét, édes mértékét pedig mindenki állapítsa meg saját maga, erre tökéletes a cseppadagolós sztívia) akkor készítsünk elő egy mély tányért, szórjunk bele száraz zabkorpát, ebbe fogjuk hempergetni a gombócainkat, és készítsünk elő egy szép üveg tálalót is. Már csak gombóc gyúrás, hempergetés és tálalás lesz a feladat.

Tálalás: Ízléses üvegtálkákban, leöntve szója joghurttal, megszórva eredeti vaníliával, és ráfolyatni egy kis karamell ízre emlékeztető juharszirupot.

A siker garantált! Repeta kötelező! :)



Tipp:

Csak tálalásnál díszítsünk, előre semmiképp, mert a juharszirup hamar felszívódik a gombócokon.

Áztatott mazsolát is tehetünk a gombócokba, vagy tálalásnál a gombócok mellé.

Szója joghurtban a Yoya márkát ajánlanám, tej és cukor mentes. Krémes, és naturális.


Egészségre gyakorolt hatása:

Fellelhető ásványi anyagok a zabban: Kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, B1, B2, B6, B3 vitamint is tartalmaz. Fogyasszuk egészséggel!

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonszerű glikozidot és illóolajat. A C-vitamin antioxidáns hatású, erősíti a szervezet immunrendszerét. A glikozid antibakteriális hatást fejt ki, az illóolaj pedig serkenti az emésztést. A citromlevet hagyományosan elsősorban megfázás, légúti fertőzés esetén javasolják antibakteriális, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de ezenkívül frissítő, lázcsillapító, álmatlanság esetén idegnyugtató, epehajtó, féregűző, vérképző hatást is tulajdonítanak neki.

Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.

A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.

A mazsola magas antioxidáns tartalmú! C, B1, B2,vitamin, kálcium, vas, foszfor, kálium, nátrium, magnéziumot tartalmaz. Hatóanyaga 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le, (az aszpirin szintén szalicilsavra bomlik a szervezetben) ezért csökkenti a fájdalmakat.

A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, valamint vértisztító hatású is egyben. A kókusz egy energiabomba, ezért a fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek számára. Teljesítménynövelő hatása miatt a sportolók étrendjének is elmaradhatatlan eleme. A gyomorra is jótékony hatással van, enyhíti a görcsöket és a bélrendszeri betegségeket.

Az útifű maghéj (Psyillium Husk) szintén az emésztőrendszerünket segíti. Az útifű maghéj tökéletes oldható rostanyag forrás, mely segít kitisztítani a belekben lerakodott salakanyagokat. A vízből képes saját tömegének a hússzorosát magába szívni, ezért fogyasztásánál kifejezetten sok folyadékot igyunk. (És egyébként is!) Érzékeny belek esetén, és azoknak is akik érzékenyek a búzára ajánlott.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!