Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


Könyvajánló


Örömmel jelentem, második e-bookom elkészültét!

Rövid, tömör, és aktuális témába vágó! A C-vitaminról írok, hatásáról, és amit róla érdemes tudni!

Honnan ered a C-vitamin és miért éppen aszkorbinsav a tudományos elnevezése?

Miért jó számunkra, miért szükséges?  

Valójában mennyire van szüksége a szervezetnek? És miben található meg természetes formában?

Mind ezekre választ kaphatunk a könyvből.

A C-vitamin könyvemet elérhetővé teszem számodra is, MOST INGYENESEN!  

Jövő hét péntektől (február 11. ami, egyben a Farsangi bál jelentkezésének határideje is) lehet letölteni, hírlevél feliratkozóknak. Azok, akik feliratkoztak hozzám a Hírlevélre, őket azon különleges juttatásban részesítem, hogy már hétfőn kiküldöm MINDENKINEK személyesen! Így nekik, csak két napot kell várniuk!

Figyeld a postaládádat!


Részletek a könyvből:

„ A könyvben egy csokorba gyűjtöttem mind azon ismereteimet, amit tanultam, és tudok az aszkorbinsavról, nevezetesen a C-vitaminról. Több olvasóm is érdeklődött az adott téma iránt, így jött létre ez a kis könyv, amit most ”virtuális kezedben” tartasz. ”

„ Az ismert tavaszi fáradság, vagy az őszi, téli megfázások idején érdemes jobban odafigyelni szervezetünk jelzéseire, és olyan ételek enni, amelyben jelentősen van C-vitamin. Ezek elkerülhetőek, ha szervezetünkben sem hiány, sem túltengés nincsen. ”

„ Azt tudni kell, hogy sokat romlott a minősége a levegőnek, a földnek, a vizeknek, szennyezettebbé vált az emberi gyarlóságtól. Kutatások bizonyították, hogy a 80-as vagy az előtti években, a zöldségekben, gyümölcsökben jóval több ásványi anyag, vitamin volt található, mint napjainkban. Pl: egy sárgarépa adott x mennyiségű vitamint, ásványt, ma ezt közel 100 répával tudod elérni. Ha pl: egy zöldség, vagy gyümölcs összesített ásványi anyag tartalma 400 mg volt, az ma közel 70 mg csupán. ” „ Óriási tévedés azt hinni, hogy egy jó kis házi készítésű bicske lekvár, vagy télire eltett kompótok, fagyasztott gyümölcsök, konzervek, főzelékek, párolt zöldségek, sütött ételek tartalmaznak elegendő mennyiségű C-vitamint. ”
 
Ajánlom sok szeretettel minden Kedves Olvasómnak!
 

Könyvajánló: Balogh Béla - Végső valóság

Aki az élet igazságát keresi, jó útra téved, ha elolvassa Balogh Béla könyvét. Választ kaphatunk önmagunkról, elképzelt világnézetünkről, és az abból keletkező kérdésekre, tudatunkról, gondolatainkról. Ami tetszik, és azt hiszem sok reális embernek ez megfogható, hogy egy mérnök írta a könyvet. A könyv első része a reális, fizikai dolgokról szól, illetve a fizika szempontjából kaphatunk választ arra, mi az energia, honnan jönnek a gondolataink. A könyv második része már spirituálisabb. Az író szinte minden témát érint, ami halandó embert érdekelhet, említést tesz a reinkarnációról, a halál utáni életről, sőt még a számunkra idegen, vagy ismeretlen világokról is! A könyv végig vezet bennünket saját felismerésünkhöz. Mindenkinek kicsit mást fog adni, mert mindenkiben más-más gondolatokat fog elindítani, de a lényeg, hogy ezáltal tudatosabbá tudunk válni. Rendezni tudjuk gondolatainkat. Beszél a karmáról is, és az ok-okozati törvényről, sok mindent megvilágít ez a törvény, például, hogy miért kaphatunk betegségeket, vagy bizonyos élethelyzeteket. Az író humorosan, de komolyan boncolgat olyan témákat, ami a fejlődésünkhöz elengedhetetlen

Számomra ez a könyv ismét egy megerősítés volt, hogy igen, amiről ezt és ezt gondoltam, és meg is bizonyosodtam, valóban más szemszögéből is nagyon hasonló meggyőződés, mondhatni igazság merült fel. A fizika szemszögéből nézve sok újdonságot is adott, és ez a könyv valóban minden embernek való, mert a csak realista és a spiritiszta is egyaránt megtalálja benne a saját igazságát. Ami kifejezetten tetszett, az a magasabb szférákról szóló rész volt, más dimenziókról, és ami a szívemet mélyen megérintette, (több ilyen rész is volt) azok a tanítások, melyeket már kétezer éve megkaptunk, és még most sem ismertünk fel. Vagy csak részben….. Jézus tanításai is szóba kerülnek, hiszen fejlődésünkhöz elengedhetetlen, hogy ne tanulmányozzuk szavait, írásait.  

A könyv érthetően fogalmaz, és feltárja előttünk tudatunk legmélyét. Amikor olvastam, többször is egy-egy mondat után megálltam, elgondolkoztam, és megemésztettem. Szeretem az olyan könyveket, melyen filozofálhatok, elmerülhetek a saját gondolataimban és új gondolatokat ébreszt bennem, na ez a könyv olyan! Szinte eggyé váltam az íróval, szinte kilépett a könyvből, és ez az az érzés, amiért az ember könyvet olvas! Nem pusztán a tudás, vagy szórakozás élménye, hanem az a felismerés, hogy igen, sikerült egy hullámhosszra kerülnöm az íróval, és a könyv mondani valójával. Ez csodálatos! 

Miért került fel a könyvajánlóba Balogh Béla könyve? Mert a tudatosságról, a gondolatainkról szól, márpedig az élő táplálkozás is főképp tudatosság kérdése! Tudatosság kérdése az egészségünk, a szépségünk, a környezetvédelmünk, a fejlődésünk, az egész életünk! Ezért kérlek, a következő dolgod az legyen, hogy ha legközelebb könyves boltban jársz, vedd meg ezt a könyvet, emeld le a polcról, lapozgass bele, és győződj meg te is a könyv zsenialitásáról! 

Én imádom Balogh Bélát! Megfelelő humora van, jó kiállása, és jó előadó és zseniális író. Nem mellesleg magyar, tehát könyvével a magyar terméket, a magyar nemzetet támogatod! Egy misét megér, az biztos! De azt hiszem, többet is….: ) 
 
Részletek a könyvből: 

  „Földi feladataink életről életre változnak. Egyik életünkben szeretetet és bölcsességet tanulunk, egy másikban önzetlen szolgálatot, ismét egy másikban belső csendet és nyugalmat. Mindannyiunkban ott garázdálkodik a három szelídítésre váró „vadló”. Az egyik a fizikai test, a másik az érzelmek, a harmadik pedig a gondolatok „vadlova”. Amikor megszereztük a képességet, hogy ezeket ellenőrizni tudjuk, akkor – és csak is akkor tudjuk őket nagy hatásfokkal és célirányosan használni.”

„ Ismerd meg önmagad, és minden kérdésedre választ, minden problémára megoldást találsz. Kérdéseidre a választ nem magadon kívül kell keresned, hanem önmagadban. Ha önmagadat megismered, az egész Univerzumot megismerted, mert annak a nimfájáról jöttél létre. Az elsődleges forrás vagy, és benned van az elsődleges forrás minden tulajdonsága, ereje és lehetősége. Az Intelligens, Bölcs és Szeretetteljes Univerzum a saját képére és hasonlatosságára teremtett téged….Hiszen másképp nem is teremthetett volna.”

„ Az egyetlen dolog, ami egy magasabb szférát a fizikai világtól elválaszt: az energiaszint, vagy más néven az elektromágneses hullámok frekvenciája. Egy magasabb szféra így ugyanazt a teret foglalhatja el, amit a fizikai világ.”

„ Amennyiben ön, mint értelmes és gondolkodó lény, el tud képzelni egy egész világot, egy magasabb kozmikus szférát, ami nem egy felfoghatatlan negyedik, vagy ötödik dimenzióban van, csupán magasabb energiaszinten létezik, akkor ön nem egy földi létre korlátozott, anyagból véletlenszerűen kialakult emberi lény! Akkor ön több ennél….Sokkal több….”

„A magasabb szférák elsődleges feltétele az, hogy létezniük kell magasabb rezgésszámú hullámoknak, olyan energiaszinteknek, amiket az anyagi világ képtelen létrehozni.”

„ Lassan kezdtem megérteni, hogy a legjobb fejlődési lehetőséget csak is olyan közeg biztosíthatja számunkra, ahol a legnagyobb az ellenállás. lépésről lépésre haladunk. Egyik felületet a másik után csiszoljuk és tökéletesítjük. Hatalmas munka ez.”

„ Milyen csodálatos is az Univerzum! Mindannyiunk számára lehetőé teszi, hogy megteremtsük saját élményeinket, hogy aztán, azok következményeiből tanulva, saját magunk vonjuk le a konzekvenciát. Nincs szükség se bíróra, se rendőrre, se ügyvédre. Saját maga büntetését és jutalmazását mindenki maga „ intézi” a benne lévő Isteni Fény által, még ha ez kívülről olykor nem is így látszik.” 

 
Könyvajánló: Kalo Jenő - A gyógyulás szelencéje

Az orvosi asztrológia kézikönyvének első kötete.


A könyv végig vezet bennünket, szinte az összes ismert betegségen, és beszél azok kialakulásának okairól. Főképp lelki oldalról közelíti meg a kérdést, ami valóban minden betegség gyökere. Hiszen ott lapul bennünk oly sok érzés, amit nem adtunk ki, nem mondtunk ki, sérelmek, fájdalmak, konokságunk, türelmetlenségünk. Az író összekapcsolja az asztrológia jegyeket is a betegségek és a jellemünk kialakulásával. Ezért kitűnő önismereti kézi könyv is! Külön fejezet íródott a bolygókról, és hogy azok miképpen befolyásolják hétköznapjainkat, egészségünket. Aki nem hisz azt asztrológiában, azoknak is ajánlanám, mert valóban nagyon részletesen feltárja előttünk a betegségek okait, különböző aspektusokból. Szót ejt az ősi elemekről is, főleg lelki szinten, mi jellemző egy – egy adott elemre. Részletes elemzést pedig nálam lehet kérni, ingyenesen:  

Mi ez az ősi regeneráció?

Minden jegyhez, ami az asztrológiában jellemző, külön rajzolt ábrák is találhatók, hogy még érthetőbben átadja számunkra ezek jelentését.

A könyv gyönyörűen illusztrált borítóval, 232 oldalon kalauzol el minket a betegségek mély bugyraiba, és felfedezheti mindenki saját maga erősségét, és gyengeségét, és hogy hol kellene változnia, ahhoz hogy kiegyensúlyozott legyen az egészsége, lelkileg és testileg egyaránt.


Részletek a könyvből:  

„Az orvosi asztrológia az asztrológiának egyik ága, amely lehetőséget biztosít, ahhoz hogy megértsük betegségeink természetét, azt, hogy mi húzódik meg betegségeink lelki hátterében, melyek azok a belső kényszerítő erők, amelyek következménye lesz a betegség, és ugyanakkor megérthetjük azt, hogy a betegség az egészség ellentéte.”  

„Mindazt, amit nem tud elfogadni önmagában, a külvilágra vetíti. (….) Mindazt, tehát, amivel nem akarunk szembesülni, a külvilágra vetítjük. Barátaink, rokonaink, de legfőképpen házastársunk a legfőbb tükrünk, s ami benne ellenszenves, azt tudjuk magunkban legkevésbé elviselni, azzal dolgunk van. Azért fontos az önismeret, hogy felismerjük a tükröződésünket a világban.”

„Gondoljunk csak arra, hogy az asztrológia nem kevesebbet állít, mint azt, hogy minden egyes konstelláció, minden egyes összefüggés leírja a földi történést a maga teljességében. Ez tehát azt jelenti, hogy a bolygók szimbolizálják a földön látható, fellelhető összes információt, vagyis a bolygók kapcsolódnak az állatvilággal.”  

„Ahhoz, hogy megértsük az asztrológiai gondolkodást, el kell azt képzelnünk, hogy egyetlen bolygó kifejezheti a hozzátartozó összes analógiát, és leírhatja azt. A régiek a bolygókat is úgynevezett archetípusokhoz kapcsolták, amelyeket princípiumoknak neveztek.”  

„Amikor megtagadunk valamit, ami gazdagítaná az élettapasztalatainkat, akkor valójában az életünk kiteljesedését tagadjuk meg. Lassan felőröljük magunkat, elsorvadunk, és lassan belehalunk abba lelki fájdalomba, ami valamikor ért minket, de amit nem vagyunk képesek elengedni.” 

 
Könyvajánló: Elizabet Kübler – Ross: A halál mint ragyogó kezdet  

Készítettünk Halloween-os tökmécsest, és egyéb tökös finomsággal is készülünk az ünnepekre. Az öröm és egyben a szomorúság és az elmúlás érzése is megjelenik mindenszentek ünnepén.

Lelkünk egy része boldog, mert ezen a napon megemlékezünk eltávozott szeretteinkről, akik nincsenek elfelejtve, szívünkben, elménkben tovább élnek. Ugyanakkor szomorúság is, hogy fizika mivoltukban nem lehetnek velünk.

Nem könnyű feldolgozni az elmúlást, az elválást, még akkor sem, ha tudatában vagyunk annak, hogy valójában halál nem létezik.

Amikor olyan ember távozik el tőlünk, aki életünknek egy nagyon fontos része volt, olyan érzés keríthet minket hatalmába, mintha önmagunk egy részét is elvesztettük volna.

Az egészség a lelki harmóniával kezdődik és a táplálkozással folytatódik és a mozgással. A nem elengedés fájdalma, nem csak lelkünkre telepszik meg, de behúzódik a csontokba, sejtekbe, izmokba, idegekbe.

Azt mondjuk örökké akarunk élni, de nem beszélünk az elmúlásról, a halálról.

Egészségesek szeretnénk lenni, de nem értjük meg az életet, mert elutasítjuk annak befejezését.

Hogy érthetnénk meg az életet, ha nem akarjuk megérteni a halált? Ha még mindig elbújunk előle, ha még mindig félünk tőle, és hagyjuk, hogy a sors lökdössön előre minket. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy könnyű téma. De a gyógyulásunk érdekében, a lelkünkben lévő kis ajtót meg kellene nyitnunk és többé nem tabuként kezelni.

Értsük meg miért fontos vigyáznunk a porhüvelyünkre, még ha azt le is vesszük távozásunkkor.
  • De vajon mi történik a halál bekövetkeztekor, és után?
  • Valóban találkozunk szeretteinkkel?
  • Ha tudnánk, hogy a halál csak egy másfajta állapot és eltávozott szeretteink egészségesek és jól vannak, vajon megkönnyebbülnénk?
  • Ha megértenénk e még zárt ajtók mögötti titkos tudást, változtatna az egészségi állapotunkon? Úgy gondolom, igen!
Dr.Elisabeth Kübler – Ross feltárja előttünk ezt a titkos ajtót. Sok halálos beteg mellett kitartott és beszámolóikat összegyűjtötte. Elmondása szerint egy távozni készülő lélek még csodálatos dolgokat adhat át nekünk, akinek a legfontosabb, hogy szerettei mellett legyen az utolsó földi óráiban.  

A halál egy kezdet, épp úgy, mint a születés. Meg kell értenünk és még ha fáj is, és szomorúak vagyunk, egy részünknek tudnia kell örülni is, hiszen a lélek szabad. Lerakta nehéz, földi, fizikai porhüvelyét.

A könyv borítója kitűnően ábrázolja az átmenetet egyik állapotból a másikba.

És vajon ebből az állapotból van visszatérés?

A könyv kitér erre is.

Dr. Elisabeth munkássága számomra fantasztikus. Annyi embernek nyújtott segítő kezet, megértést és szeretetet.

Csodálatos, hogy olyan témát tár elénk, amiről félünk beszélni és azt úgy adja át, olyan szeretettel, hogy valóban ünnepként élhetjük meg a mindenszentek napját.


Részletek a könyvből:

„Ha nem használjuk a fejünkkel együtt a szívünket is, egyetlen lelken sem leszünk képesek segíteni. Ezt én ezek között az úgynevezett reménytelen lelki betegek között tanultam meg.”  

„Ha az ember rászánja az időt, hogy az ágyuknál üljön, megtanítanak minket a meghalás fokozataira. Láthatjuk, hogyan mennek végi a düh, a kétségbeesés és miért pont én?” stádiumain, hogyan veszekednek Istennel, sőt egy időre hogyan tagadják meg Őt.”  

„Bárcsak megértenénk egyszer, hogy semmi sem negatív, ami az emberrel történik, hangsúlyozom, az égvilágon semmi! A sorscsapások, a szenvedések, még a legnagyobb veszteségek is, amiket átél az ember, és bármi, amire aztán azt mondjuk: „Ha előre tudtam volna, nem hittem volna el, hogy ezt kibírom” – szóval ez mind – mind ajándék.”  

„A gyerekek attól félnek a legjobban, hogy magukra maradnak a haldoklás pillanataiban, és senkit sem tudhatnak maguk körül. Csakhogy abban a pillanatban, amikor az átalakulás megtörténik, senki sincs egyedül. ”  

„Aztán megláttam valamit, ami olyan volt, mint egy lótuszbimbó, amelyből egy hihetetlen színpompás virág bontakozik ki. A lótuszvirág mögött pedig egyszerre felragyogott a fény, amelyről oly sokat beszéltek a betegeim. Amikor kinyílott, sebesen vibráló lótuszvirágon át e fényhez, ehhez a hihetetlen, feltétlen szeretethez közelítettem, az egyre jobban vonzott, míg lassanként teljesen eggyé olvadtam vele.”

A könyv misztikus még is reális, tényként tár fel előttünk eddig ismeretlen ajtókat. A doktornő saját tapasztalatát is elmeséli.

Bár rövid, csupán 73 oldal, de nem lehet letenni, és felejthetetlen olvasmány lehet mindenki számára.

Hasonló jellegű könyvről már írtam tavaly ITT.

Ünnepeljük meg az őszt, emlékezzünk szeretteinkre, és ünnepeljük meg önmagunkat, és most is élő szeretteinket, örüljünk hogy együtt lehetünk ezen a Földi síkon.

Az elkövetkező napokban most lecsendesedünk, gyertyát gyújtunk, és mély szeretettel emlékezünk, ünnepelünk.
Vajon mi rejlik azoknak a gyógyítóknak a képességében, akik egy szemvillantás alatt megállapítják a betegséget? Mintha csak röntgen szemük lenne. Léteznek még sámánok? A ”civilizálatlan” népek varázsszertartásai valóban gyógyítanak? Mi a titkuk a parafenoméneknek? Miképpen gyógyíthat meg egy érintés? És vajon meddig mennénk el, ha gyógyulás érdekében? Képesek lennénk meginni saját vizeletünket? Milyen érzés lenne, ha velünk szembe állna egy gyógyító, és belénk látna? Látná múltunkat, jelenünket, és jövőnket? Hogyan lehet hipnózissal lefogyni akár 15 kilót? És valóban nincs szükség egy rákos betegnek kemoterápiára? És van már más gyógymód, csak eltitkolják?

Nemere István könyvét imádtam olvasni. Fel is keltette érdeklődésemet a többi könyve iránt. Részletesen beszámol útjairól, nem egyszerű koholmányokat ír le, hanem valódi tapasztalatokat. Némelyek megdöbbentőek. De lényegében mindegyik forrása egy és ugyanaz. Létezik egy magasabb erő, melyet teljesen mindegy hogyan érünk el, imával, meditációval, szertartásokkal, de ez az erő létezik, és gyógyít. Továbbá beszámol könyvében arról is, hogy a böjtnek, beöntésnek, mekkora gyógyító hatása van. Testi és lelki szintű igaz gyógyulásokról ír. Reményt adva ezzel olyan embereknek, akik nem értik miért történt ez és az meg velük. Bemutat orvosokat, akik ellenszegültek a hagyományos orvoslásnak, sikeresen gyógyították a rákot, és ezért kirekesztettek lettek. Bizonyos módszerekről még mindig nem tudunk semmit, mert eltitkolják előlünk! A könyv már-már néhol krimis, és megdöbbentő egyben!

Gyorsan olvasható, és laza stílusa nekem nagyon tetszett, szókimondó, és van egy stílusa. Érdemes ezt a könyvet elolvasni. Aki eddig szkeptikus volt más gyógyászati módszerekkel szemben, amik merőben eltértek a nyugati, modern orvoslástól, az bártan kezébe veheti, mert olyan íróval találkozik, aki maga is kellően szkeptikus ahhoz, hogy felfedezze az igazságot. Nemere felkutatta ezeket a gyógyítókat, kiderítse valódi gyógyításról van-e szó, vagy csak sarlatánság az egész. A könyvből kiderül. : )

Részletek a könyvből:  

„A gyógyító neve egyszerűen Juan - de van egy indián neve is, amit viszont a tolmács nem akar lefordítani. Eltelik egy kis idő, míg beindul az egész. (….) A sámán arra vár, hogy betege megnyugodjon. torokhangon mond neki valamit – mint kiderül, utasítja, hogy nézzen a tűzbe, figyelje a lángokat.” 

„Ő az, akiről már korábban meséltek a barátaim: a „pulzusdoktor”. (…) Ő úgy gyógyít, hogy diagnosztizál, természetesen csak és kizárólag pulzusból. (…)…hogyan kell megvizsgálni egy emberi testet úgy, hogy észrevegyük benne az energetikai szinten zajló káros folyamatokat, vagy a pozitív energiák áramlásának hiányát-még azelőtt, hogy azok tünetek formájában majd mint betegség jelentkeznének.” 

„Baranowski szerint készüléke segítségével felfedezhetők a szaporodó rákos sejtek, és frekvenciájukat fel lehet emelni addig a határig, amikortól a szervezet már idegennek ismeri el őket, és az immunrendszer aktivizálja magát. Egy ilyen beavatkozás során a veszélyt jelző információ eljut a központi idegrendszerhez.” 

„Golunski reikit, bio – és hagyományos masszázst alkalmaz, sokszor pedig „csak” az együttlét a betegekkel az, aminek révén képes rajtuk segíteni. tudatában van annak, hogy az igazi gyógyításnak holisztikus szempontúnak kell lennie, vagyis az egész embert, testet-lelket kell gyógyítani, máskülönben a dolog mit sem ér.” 

„A hipnózissal gyógyítás – hipnoterápia, de azért a szó alapján ne keverjük ide az alvást – alapja az, hogy a betegnek lassan és fáradságosan be kell kódolni a gyógyuláshoz szükséges sugallatokat.” „ A hipnózissal például le lehet fogyasztani valakit 115 kilóról már az leső kezelés után 10 kilóval (persze, nem egy óra, hanem egy-két hét alatt) aztán a kezelések után havi 5 kilót veszít a páciens, végül megállapodik egy normális testsúlynál, és attól kezdve azon marad akkor is, ha nem alkalmaz semmilyen különleges diétát.” 

„ – Ki látott kit és mit? – Amikor pszichésen más tudatállapotot idéztem elő a betegnél, akkor arra kértem, hogy hagyja el a testét és nézze meg önmagát kívülről! Persze, szinte „orvosi szemmel”, mint beteget. Mi több, hamarosan beküldtem őket a saját testükbe. (…) – És végül is mit látnak? – Színeket. Energiát. Úgy is mondhatom: energiákat különféle színekben…..Valamiféle általános energiát is, amely ismeretlen helyről ered és folyamatosan hatol be a szervekbe.” 

„ – Nincsenek gyógyíthatatlan betegségek! Csak gyógyíthatatlan emberek vannak, akik ezt a kórt magukban hordozzák. Vannak nagyon súlyos betegeim, és gyakran eltöprengek azon, miért éppen ők kapták el azt a betegséget? (…) Az én feladatom többek között az is, hogy eljussak az igazsághoz, megtaláljam azt az okot, ami miatt ez a konkrét ember éppen ebben a kórházban betegedett meg.” 

„ – Mit érzett az érintés alatt? Gyakorlatilag mindenki azt felelte: „Valami nagy forróság szaladt át rajtam.” „Mintha villám csapott volna belém.” 

„Nagyszerű volt, új erő költözött a testembe.” 

„ Az „antineoplasztonos” elvileg egyszerűen működő módozat: a szervezet a rákos sejtek ellen saját sejtjeit veti be, és ezek fékezik a rákos sejtek növekedését, szaporodását a szervezetben. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az antineoplasztonok átprogramozzák a rákos sejteket, így állítják meg elterjedésüket. Stan doktor azt hitte, ennyi elég is, és elkezdte a rákos betegeket gyógyítani. Sok siket ért el, és éppen ez ébresztette fel kollégái féltékenységét. (…) Mindenesetre, amikor híre ment Stan sikereinek, akkor az NCI – National Cancer Institute, Nemzeti Rák Intézet – alaposan „rászállt” a doktorra. Az sem érdekelte a hatóságokat, hogy Stan több agyrákos beteget gyógyított meg, akik általában „nem szoktak kigyógyulni” már abból az állapotukból. Mi több, éppen több agyrákos gyermek gyógyítása volt folyamatban, amikor az említett intézmény be akarta tiltani Stan klinikáját. A gyermekek szülei mind aláírták azt a petíciót, amelyet az egészségügyi hatóságokhoz intézek. Könyörögtek ne nyúljanak Stanhez és klinikájához, mert akkor az ő gyerekeik meghalnak. (…) De az FDA, az amerikai élelmiszer - és gyógyszerellenőrző hivatal több gyerek szüleit arra kényszerítette, hogy ennek ellenére hagyjanak fel a Burzynski – féle gyógymóddal és vigyék át őket a besugárzó, kemoterápiás intézményekbe. Ahol természetesen nem sokkal később meg is haltak.” 

„ Ugyanis ezek után a floridai elmeséli, hogy a következő, egy órás „bél-átmosás” után mit „hozott a világra” a toaletten. (..) De volt ott még valami más is. „Valami olyasmit szültem meg, ami összetömörített tőzegre emlékeztetett. Ijesztően nézett ki. Hát ez honnan került ide? Hiszen én olyan tiszta vagyok, a személyes higiéniámmal oly sokat törődtem mindig. Nem tudtam felfogni, hogy valami ilyesmi lehetett bennem.” Hát bizony, ez már a vastagbélben évek óta lerakódott anyag egy része volt.”A Reformnasi pályázatra beérkező receptekből állította össze Nóra az első receptes Fitt Nők füzetet. Már a borító finomságok utáni csábításra csalja el a szemünket… Aki pedig belenéz, nem fog csalódni! Gusztusosabbnál gusztusosabb, ínycsiklandózó recepteket fog találni, huncut betűkkel, és kellemes színösszeállítással. Mindenkinek külön gratulálok, aki beküldte erre a versenyre a receptjét, mert csodásak a fotót, viszonylag egyszerű elkészíteni a legtöbb édességet, és valóban egészségesek, tehát nagy segítség azok számára, akik már így étkeznek, vagy most szeretnének váltani egy egészségesebb étrend felé.


Jó ötlet az édesség, mert általában az édesség az, ami az embereknek egy nagy űrt jelent a vegán étkezésben. Vagy gondoljunk arra, hogy vannak esetek, amikor valaki egy betegség miatt, (allergia, cukorbetegség, lisztérzékenység, stb…) nem eheti többé a hagyományos ízeket. Ilyen esetekben sem kell, hogy eltörjön bennünk a mécses, mert itt vannak a reformnasi receptek. Többen is megmutattátok, hogy hogyan lehet elkészíteni olyan finomságokat, édességeket, melyek nagyon hasonlítanak az eredeti recepttúrához, sőt teljesen kis is váltja azt, ám mégsem kell lemondani ezekről az élvezetekről sem. Köszönet érte!  


Milyen finomságokat tudunk készíteni a könyvből?


Mini dió, és mogyoró tortácskák, almás palacsinta, banánjoghurt, kiwis csoki, citromtorta, gyümölcstorta, meggyes kosárkák, sárgarépa gombóckák, narancsos marcipános bonbonok, csoki krémmel töltött marcipán, és még ezenkívül sok finomság. Nagy részük nyersen készül, de találhatsz benne olyat is, ami egészséges alapanyagokkal, de sütőben sül, ez főleg azoknak szuper, akik még az átállás folyamatában vannak, illetve akik szeretnék ezt a „hagyományt” megőrizni konyhájukban.


Ha kedvet kaptál, és szeretnél Te is legközelebb részt venni egy ilyen versenyen, hogy megmutasd mit tudsz, hogyan tudnál segíteni másoknak a reform édességeiddel, rendszeresen figyeld a Fitt Nők Magazint, és Te is ott lehetsz a legközelebbi könyvecskében. Mert lesz folytatás…annyi biztos…reméljük Veled!


A könyv ingyenesen letölthető a Fitt Nők Magazin oldalán.  


Jó olvasást, és időtöltést a konyhában! Lenyűgöző, varázslatos könyv, mely az elmúlt napokban a kezembe került. Barátainktól, Csongortól és Ágitól. Thiaoouba után nem gondoltam volna, hogy lesz még egy olyan könyv, ami ennyire tisztán adja át az igazságot és a tudást. Az Esszénus könyveknél is hasonlót éreztem, de a valódi döbbenetet, mely az élet titkáról lebbenti le lágy könnyedséggel a fátylat, ez a könyv okozta. Bővebben és még tartalmasabban, talán még érthetőbben is adja át az embereknek az életük helyes vezetésével való megtartandó információkat.


Már-már fantasztikus és hihetetlen mind az, ami elénk tárul. Anasztázia felfedi a titkot előttünk, hogyan tudnánk egészségesen élni, boldogan, a természettel igazi harmóniában. Hogyan védhetnénk meg környezetünket, hogyan hozhatnánk létre olyan járműveket (direkt járműveket írok… engedd szabadjára fantáziádat…) melyek felülmúlnák jelenlegi repülőgépeink sebességét és mégis védenénk környezetünket a káros kipufogó gázoktól. Hogyan hozzunk létre kis kerteket? Ó, én ezt tudom, hiszen magam is kertész vagyok – mondhatnád! De Anasztázia a legmerészebb álmaidat is felülmúlóan beszél részletesen arról, hogy hogyan ültess és gondozd úgy a növényeidet, hogy azok a te testedet védjék, óvják, gyógyítsák.


Fontos szívügyének tartja a gyermekek helyes nevelését, mely szereteten és természetei összhangon alapszik.


A könyv elolvasása más nézőpontba irányítja az olvasót, talán az egész életét is fenekestől felforgatja és átalakítja.


Társadalmi tévhitekről, gyógyulásokról, férj és nő közötti kapcsolatról, távolbalátásról, energiamezőről, az élet céljáról, a tudásról beszél.


Ki Anasztázia?


Egy ősi civilizáció leszármazottja, aki ma is a Tajgában él, Oroszországban, egy tisztáson az erdő közepén. Olyan intelligenciával, tudással bír, mellyel tudósokat utasít háta mögé. Megőrizte a természetben tisztaságát, beszél az állatok nyelvén, vagy akár velünk is képes felvenni a kapcsolatot telepátia útján. Azért él itt a Földön, hogy segíthessen nekünk. Tanításait az orosz tekintélynek örvendő vállalkozó Vlagyimir Megre írta meg és juttatta el hozzánk. Nyolc könyvből áll a sorozat. Az első az Anasztázia.


A történet Novoszibirknél kezdődik, amikor a „Kereskedelmi Karaván” elnevezésű expedíció hajók kikötnek, Megre vezetése alatt. Két öregember szólítja meg a kőkemény, makacs vállalkozót, hogy segítsen nekik kivágni egy cédrus fát. Ehhez ötven, erős férfiút kérnek. Ahhoz, hogy Megre segítsen nekik, felfedik a nem akármilyen fa ősrégi titkát.


„Az öreg azt állította, hogy az, akinek ilyen cédrusdarabkája van, közérzetében már három hónap leforgása alatt érezhető javulást tapasztal, sok betegségtől szabadul meg.


-Még az AIDS-től is? – kérdeztem és röviden elmondtam nekik, amit a sajtóból e korról tudtam. Meggyőződéssel teli hangon válaszolt: - mindenféle betegségtől.”


Ettől megszabadulni, véleménye szerint, könnyű feladat volt. A legfőbb azonban, ahogy mondta, az, hogy az ember, aki a cédrusfa ilyen darabkáját viseli, jobb emberré válik, sikeresebbé és természetesebbé.”


Megre makacsul ellenállt, haza kormányozza a hajót, és saját feje után megy. Nyomozásba kezd a cédrusról. Megdöbbentő tények kerülnek a napvilágra, különböző tudományos könyvekből, a Bibliából, és valahogy rejtélyes módon belekerülnek a törökök, telefonlehallgatások, és a tőzsde … Krimibe illő történet veszi kezdetét… mert hogy a valódi cédrus fa kicsiny darabkája vetekszik az arany és az olaj árával…


Megre úgy dönt, visszatér Novoszibirkbe és bizony ő maga fogja előállítani a cédrus olajat. Úgy dönt, kivágják a fát, melynek eljött az ideje.


„Isten úgy teremtette a cédrust, mint a világegyetem energiáinak gyűjtőtárházát… (…)


Egy cédrus ötszázötven évig él. Tűlevélkéinek milliói állandóan, éjjel-nappal antennaként veszik és gyűjtik magukba a fényes energiát, annak teljes spektrumát….(…) A cédrus egyetlen parányi részecskéjében – az ember számára jótékony formában – több energia van jelen, mint a Földön az összes ember alkotta energetikai berendezésben együttvéve.


A cédrus az emberből kiáradó energiát a világűrön keresztül fogadja magába, védi azt, és amikor szükség van rá, átadja. (…)


Ötszáz év eltelte után zengeni kezdenek. Így lágy haranghoz hasonló hangon jelzik az embereknek, tudtukra adják, hogy készek az áldozathozatalra, vágják ki őket, hogy az általuk összegyűjtött energia felhasználásra kerüljön a Földön. Harang hangján zengve – bongva szól a cédrus az emberhez, kéri őt … Három évig kéri… Zeng szakadatlanul, ha élő ember nem érinti meg.”


Ám találkozik a gyönyörű Anasztáziával, aki felfedi előtte az élet igazságait és beszél a zengő cédrusról és meg is mutatja azt.


„A körülbelül negyvenméteres magas fa alig volt magasabb a körülötte álló fáknál, ám legfőbb megkülönböztető jele az volt, hogy koronája mintha fénylett volna, maga körül olyan aurafélét képezve, melyet az ikonok a szentek arca köré festenek. Ez az aura azonban nem volt állandóan egyenletes, hanem pulzált. (…)


-Én magam véletlenül találtam meg a módját annak, hogy energiája visszatérjen a világűrbe, aztán szétszóródjon a Földön – számolt be Anasztázai a történtekről.”


„Amikor az erdőben voltam, a legkülönösebbnek, sőt mi több, a legmisztikusabbnak nekem az tűnt, hogy Anasztázia képes messze távol élő embereket és a velük történő dolgokat, helyzeteket látni. (…)


Anasztázia ezt egy láthatatlan sugár segítségével tudja elérni. Azt állította, hogy minden embernek van ilyen sugara, ám az emberek nem tudnak róla, ezért nem is használhatják azt.”


„A sugár, melyről beszélek, már az emberben meglévő információkból, elképzelésekből, megérzésekből, vagyis intuícióból, lelki érzésekből tevődik össze, és ennek eredményeképpen képekből, hasonlóan az álomhoz, melyeket az ember tudatosan akaratával irányít.


-Hogy lehet az álmot álmunkban irányítani?


-Nem álmunkban. A valóságban, ébren lehet. Úgy, mintha programoznál, mégpedig tökéletes pontossággal.”


„Anasztázia megpróbálta csitítani az izgalmakat, ezért előbb megsimogatta a farkast, megpaskolta a hátát, mint a kutyát szokás, és elküldte. A medve az oldalán, kellemetlen helyzetben feküdt, mintha ki lett volna tömve. Valószínűleg arra várt, hogy Anasztáziának még szüksége lehet rá. (…) – Ők a képmutatást nem értik, és nem is kell, hogy értsék, az nem rendjén való – jegyezte meg Anasztázia.”


„De hát mi jó van egyáltalán az ivásban, dohányzásban, az állatok roppant mennyiségű húsának értelmetlen és káros emésztésében, amikor olyan sok gyönyörű növény kimondottan az ember táplálására lett teremtve?”


„Minden egyes parányi kis magocska óriási mennyiségű kozmikus információt hordoz magában. (…) És ezek a termések ténylegesen képesek (…) az emberi szervezet bármilyen betegségével megküzdeni és ellenállni. Ám ahhoz, hogy ez így legyen, a magocskának ismernie kell az ember szervezetét. Ismernie kell azért, hogy a növekedése során a termést feltölthesse az adott ember gyógyításához, betegségéhez nélkülözhetetlen arányban felveendő tápanyagokkal, feltéve, hogy a betegség már folyamatban van, vagy az emberben megvan rá a hajlam, az adottság.”


„Anasztázia szavai szerint a magocska az emberről nyert információkat ily módon magába fogadja, és termése növekedésének folyamatában a maximális módon fogja majd a világegyetemből és a Földből azokat az energiákat felvenni, melyek éppen annak az embernek szükségesek, aki azt így elültette.”


„Az embernek egyetlen orvosa van – a saját szervezete. Régebben, a kezdet kezdetén az embernek még meg volt a képessége, hogy tudja, mikor, milyen gyógynövényt kell használnia. Tudta, hogyan kell étkeznie és lélegeznie. (…)


Az összehangolt kölcsönhatások kerted növényvilágával gyógyítani fognak téged, önállóan felállítják a pontos diagnózist, törődni fognak veled és elkészítik a te gyógyszeredet, a számodra leghatásosabbat.”


„Közben a gyerekkel ne ordító módon beszéljünk, hanem úgy, mint velünk egyenrangú emberrel. Tudatunkban el kell raktározódnia, hogy a gyermek bizonyos dolgokban túlszárnyal bennünket, például a szándékai tisztaságában. Ő egy angyal. Ha ezt sikerül megértenünk, a továbbiakban már az érzésünk szerint, intuitív módon fogunk tudni cselekedni, és gyermekünk valóban emberré válik mellettünk, aki még minket is boldoggá tesz.”


„Anasztázia szerint a könyv szövegébe olyan betűkapcsolatok és szókombinációk vannak beleszőve, melyek az emberre jótékonyan hatnak. E hatást akkor érezhetjük, amikor a könyvet úgy olvassuk, hogy hallásunkat és érzésünket nem gátolják azok a mesterséges hangok, melyeket tárgyak és gépek hoznak létre. Ám a természet hangjai – a madarak éneke, az eső lágy hangja, kopogása, a levelek suttogása a fákon – e jótékony hatást segítik és erősítik.”


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon

A múlt heti könyvajánlóban már írtam Anasztáziáról. Ez a könyv a folytatása. Megre hazatér, és elkezdi küldetését, ám rengeteg akadály sodródik útjába, többen is az élete végét szeretnék, ám ekkor jön segítségül Anasztázia nagyapja, aki segít neki, hogy eljuttathassa az emberekhez a cédrusolajat, mely gyógyító hatású. A könyvben folytatódik Anasztáziával való beszélgetés, a gyógyításról, és olyan bölcsességek is felszínre kerülnek, és olyan szentélyek, melyek eddig homályba vesztek az emberiség előtt. Kiderül, hogy létezik még egy ilyen gyógyító fa, nem is olyan messze, ahol Megre él….


Feltűnik egy rejtélyes kép, egy kolostorban, mely az emberek megfejtésére vár, előbukkan Feodorit atya, aki már meghalt…vagy még sem? Rég elfelejtett dolmenek feltárulnak, és gyógyító sugárzásuk.


Részletek a könyvből:  


„Az olaj bármilyen betegséget képes gyógyítani, diagnózist nem kell hozzá felállítani. Úgy kell használni, mint táplálékkiegészítő terméket, salátákhoz adagolva. Használjunk naponta egy kanállal. Legjobb napkeltekor. De napközben is megengedett. Nappali fénynél, nem éjjel. Ez a legfontosabb.”  


„Kinyitotta a szelencét és tenyeremre öntötte a cédrusolajat, melyet onnan nyelvemmel lenyaltam. Az ajkaimon és a szájamban is kellemes meleg áradt szét. Hirtelen megéreztem a cédrus illatát is. Nehezen tudnám ezt az illatot bármivel is összetéveszteni.”  


„A nagypapám és dédpapám meséltek neked a Zengő Cédrusról. A cédrus mindennapi gyógyító hatásairól. De nem magyarázták el azt, hogy az ilyen cédrus ritmusai, pulzációi a Nagy Szelleméhez hasonlatosak. Ha ezek a ritmusok összekapcsolódnának azzal a ritmussal, mely sok emberben jelen van, akkor ezeknek az embereknek – ha megérintik és gyengéden simogatják a Zengő Cédrus meleg törzsét – lehetőségük nyílik érintkezésbe lépni a Bölcsesség Végtelen Terével.”  


„A nők elnyerhetik az eredeti Ősforrások erejét és bölcsességét, megvalósíthatják küldetésüket, boldoggá tehetik választottjukat, férjüket, saját magukat és kettejük szeretetében fogant és szeretetükből születendő gyermeküket is.”


Olvasói vélemények:  


„Anasztázia nekem egy új szertartást adott. A teremtés megélését. azt, ahogy a magokkal egyé válva (a számban) majd a Nap atyánktól áldást kérve, leheletemmel életre keltve a magot elültetem. Csodálatos érzés.” Filyó Imre, Encs  


„Csodálatos érzés belemélyedni Anasztázia gondolataiba. Alig várom, hogy ilyen módon ültethessük el tavasszal a magvacskákat és a gyermekeimmel együtt örülhessünk majd a kis növénykéknek. A csillagos ég alatt is szeretnék már aludni, mert nagyon szép élmény lehet. Terjeszteni ezeket a gondolatokat, ez egy nagyon nemes küldetés.” Suba Hajnalka, Csallóközcsütörtök, Szlovákia  


„Azon kevés könyvek egyike, amit az ember egy szuszra akar végéig olvasni, és nem azért, mert nem lehet letenni, hanem mert nem akarja letenni! A laikus ember számára ez egy megmosolyogtató jó kis mese. Nekünk viszont ŐSI IGAZ MESE! Mert E MESE, MIND ÉG IGAZ (ÉGI AZ)! De csak annak aki megérti azt, és ELGONDOLKODIK rajta.” Kertész András, Bekecs


Az Anasztázia könyvek megvásárolhatók az Anasztazia.hu oldalon!


Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
 
Oszd meg a Facebookon
Egy újabb csodálatos könyvet szeretnék bemutatni, a búzafűlé áldásos hatásáról. Ann Wigmore életének nagy részét ennek a zöld fűnek a termesztésére, és a szervezetre való gyógyító, regeneráló hatására áldozta.


Könyvében egy csokorba szedte a búzafű tulajdonságait, a termesztését, melyet könnyedén otthonunkban is elsajátíthatunk, és recepteket, a zöld koktélunkhoz.


Hogyan tisztít a búzafű?  


Miként őrzi meg bőrünk fiatalságát?  


Hogyan serkenti a vérkeringést?  


Mi is az a klorofill? 


Milyen vitaminok, ásványi anyagok találhatók meg benne?  


Hogyan böjtöljünk búzafű segítségével?  


Hogyan készítsünk búzafű levet? 


Említést tesz degeneratív betegségekről, rákról, és azokból való gyógyulásokról, a búzafű segítsége által. Gyógyulni vágyóknak, kötelező olvasmány!


Továbbá olvashatunk a komposztálásról, és hogyan készítsünk otthon komposztálót.


Részletek a könyvből:  


„ Honnan juthatunk ásványi anyagokhoz, ha egészségesen akarunk táplálkozni? Bizonyosan nem félkész ételekből, húsból, cukorból, fehérkenyérből, vagy vajból. Legjobb forrásaik a szervesen termesztett szárazföldön növő és tengeri zöldségek (főleg a mélyzöldek) a zöldhajtások és a búzafű. ”  


„ Egy másik fontos ásványi anyag, amely a búzafűben optimális mennyiségben van, a nátrium. Azért van szükségünk rá, mert segíti az emésztést, és a kiválasztást, és szabályozza a folyadékmennyiséget a testben. ”


„ A búzafű nagyszerű forrása a kalciumnak, amely segít az erős csontok és fogak felépítésében, szabályozza a szívverést amellett, hogy lökhárító (ütköző) pufferként is működik a vér PH-ja számára az egyensúly visszaállítása érdekében. ”


„ Nem ajánlom, hogy rendszeresen használjunk tejet, vagy tejtermékeket, mert túlságosan sok telített állati zsír és koleszterin van bennük. A pasztörizálás, a homogénezés, és a mesterséges D-vitaminnal való kiegészítés után a tej az átlagos ember számára nehezen emészthető lesz. Ezért lényeges a búzafűlé mellett a szárazföldi és tengeri zöldségek valamint a zöld hajtások bőséges fogyasztása. Így biztosíthatjuk magunknak a szükséges kalcium mennyiséget. ”


„ Beszéltünk már a búzafű számos képességéről: megsemmisíti az ártalmas baktériumokat és mikrobákat, hatékony antioxidáns, továbbá serkenti az oxigénszállítást. Mindenféle szennyeződés, beleértve a kipufogókból áradó ólmot, az ipari hulladékokban lévő kéndioxidokat és a különféle gázokat, hajlamos fölhalmozódni a szervezetben. A búzafű, mint antioxidáns a lehető legkisebbre csökkentheti közvetlenül, és közvetve a maró és irritáló vegyületek testre gyakorolt káros hatását. ”


„ A fiatal búzafű csomó tárháza a létfontosságú vitaminoknak, ásványi anyagoknak és enzimeknek. Az A és a C-vitamin mennyisége sok ismert gyümölcs, és zöldség vitamin tartalmát felülmúlja. Ezen kívül a búzafűlében épp megfelelő mennyiségű B-komplex és E-vitamin van, valamint olyan ásványok, mint a kálcium, a vas, a nátrium, és a kálium, ráadásul olyan formában, ahogyan a szervezet könnyedén hasznosíthatja. Sőt frissen használva élő enzimenergiát nyerünk, amely elősegíti az egészséges vérkeringést, és fiatalítja az öregedő sejteket. ” 


„ Közülünk sokaknak szegényes étkezési szokásaik vannak, és egyre többen hisznek a társadalmunk által táplált egészségügyi legendákban. (…) Végzetes hiba elhárítani a felelősséget vagy bárki mást okolni mindenkori állapotunkért. ”Blogom nem csupán az ételek receptjeire épül, hanem a teljes egészségre, természetességre. Nők hetében ezt a témát fontosnak tartom. Mert a gyermek jövetele lehet éppen úgy áldás, mint teher is, és igen is meg kell tervezni főleg az első baba eljövetelét. Nagyon fontos lépés ez minden leendő anyának, főképp, hogy ez a várakozási idő, illetve felkészülés is természetes legyen! Amennyiben szeretnéd, hogy szervezeted mentes legyen a fogamzásgátlóktól, és azok mellékhatásaitól (bármennyire is védik őket, hogy csak minimálisan van jelen hormon.. és stb.. gyógyszer marad, annak mellékhatásaival egyben)


A nyers étkezés is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kitisztuljon a szervezeted, és még jobban tudj figyelni a tested jelzéseire! Többen is beszámoltak már arról, hogy könnyebben estek áldott állapotba, vagy könnyebben zajlott le a szülés az élő ételek, legfőképp a zöld levek hatásának köszönhetően.


A könyv útmutatóul szolgál, hogyan tudsz védekezni, és felkészülni természetesen, illetve szót ejt nem csak a fogamzásgátlásról, de a természetes fogamzásról is! Tehát ha Te épp babát szeretnél, akkor is tanácsos elolvasni ezt a kis könyvet.  


Részletek a könyvből:  


„Milliónyi ijesztő jel készteti az embereket arra, hogy a régi Rousseau-i eszmény felé törekedjenek, amelynek fő jelszava az volt, hogy: „ Vissza a természethez!”  


„A természetes fogamzásgátlás alkalmazása hozzájárul a férfi és nő partnerkapcsolatának elmélyítéséhez, egymás alaposabb megismeréséhez.”  


„A férfi szerepe a természetes fogamzásgátlásban a nő termékenységi ciklusának a megismerésében rejlik: megismervén a termékenységi napokat, ekkor szeretetteljesen fordul női partnere felé, kímélve őt, és ha ebben az időszakban szeretkezésre még is sor kerül, igyekszik mindent megtenni, az esetleges nem kívánt terhesség elkerülésére.”  


„Fogamzásgátló tabletták szedése után a hüvelyváladék akkor mutat normális képet, amikor a hormonális háztartás visszatér az eredeti (természetes) állapotához.”


„Még is azt mondhatjuk hogy a természetes fogamzásgátlás alkalmazása feltétlenül tovább fejleszti biológiai ismereteinket, hiszen a szervezet szinte automatikusan teszi fel e módszert alkalmazók számára a különböző kérdéseket, amelyre az egyén keresi, - s ha van némi igénye – meg is találja a választ.”  


„Az empatikus szeretet hátterében mindig az önzetlenség, az egymás megértése, az egymásért való tenni akarás, a társ érdekének előtérbe helyezése áll. S ezt a gondolkodást van hivatva segíteni könyvünk.”

Hogyan is tudnánk a legjobban, a legtermészetesebben regenerálódni, ha nem a természet gyógyító erejével?  


Hét kérdésünkhöz kapcsolódva folytatjuk a regeneráció fontosságát.


Az élő nyers ételek szolgáltatják számunkra a legtermészetesebb táplálékot, melyek enzimben, ásványi anyagban, vitaminokban gazdagok.  


Mi is a baj a feldolgozott ételekkel?  


A modern kor ételeivel? Milyen tévhitekben élünk?  


És mi az az enzimbank számla?


A könyv említést tesz különféle betegségek és azok sikeres kezeléséről, a nyers étrend segítségével.


Az egészséges életmód alapelveire is kitér.


Ételek helyes társítása, a búzafű lé, a csíráztatás, algák jótékony hatása, és a nyers vegán étrendre való áttérést is taglalja. A könyv végén nyers, élő receptekkel ismerkedhet az olvasó.


Mi az algát a Biorganik cégnél vásároljuk ITT. 


Brian R. Clement a Hippokratész Egészségvédő Intézet igazgatója Floridában.  


Részletek a könyvből:  


„ Brian üzenete az, hogy vállaljunk teljes felelősséget az életünkért, s ha ezt hajlandóak vagyunk megfogadni, végtelen lehetőségek nyílnak a tökéletes egészség felé haladó utunkon. „ „ Fény derül bizonyos eljárásokra, mint például a búza kezelése, amely megteremtette a nem romló fehér kenyeret, vagy a pékáruk élettartamát meghosszabbító élelmiszeradalékok, továbbá az ezer és ezer hektárnyi termés védelmét biztosító műtrágyákat. „  


„ A HIPPOKRATÉSZ EGÉSZSÉGVÉDŐ PROGRAM a huszadik század hibáinak felmutatásával új irányt mutat nekünk. Az élő ételek vitathatatlanul gyógyító, megújító erejéről szerzett tudását arra fordítja, hogy testi – lelki egészséget adjon a huszonegyedik század emberének. Azért írtam ezt a könyvet, hogy legyen mindig kéznél használható, lépésről lépésre haladó útmutató a nyers táplálékokra épülő vegetarianizmushoz. „  


„ Azt is látni fogjuk, miképpen fordíthatjuk leginkább hasznunkra új étrendünket az életmódunk változtatásával, ami az élethez való pozitív hozzáállást, a testedzés, a vastagbél megtisztítását, a relaxációt, a böjtölést, a bőr száraz dörzsölését, az aromaterápiát, a szaunát, a gőz- és a pezsgőfürdőt,a masszázst valamint az elektromos gyógymódot foglalja magában. „  


„ A könyv végén megtalálja a családom kedvenc receptjeit. Ezek biztos alapot nyújtanak az ízletes és a szemnek is kellemes fogások összeállításához a hétköznapokban. „  


„ Nincs kétség, a főzés csökkenti a vitaminok és az ásványi anyagok számát,elpusztítja az enzimeket, a hormonokat és az oxigént, kedvez a savfelhalmozódásnak, gátolja az alapos emésztést, gyengíti az immunrendszert, valamint a test szöveteinek és sejtjeinek bioaktív elektromos töltését. Hasonlóképpen csorbítja a természetben előforduló antioxidánsok erejét is. Mindent összevetve, a főzés nagymértékben felelős a testünkben található mérgező anyagok szemétdombjáért. „  


„ Viszont - mondhatjuk – a vitaminok jót tesznek nekünk! Tudnunk kell azonban, hogy a táplálék kiegészítők hatékonyságát bizonyító kutatások 96 % - át az azokat gyártó és hirdető cégek pénzelik."


„ A csírák ugyanannyi fehérjét tartalmaznak, mint a marhahús, viszont tökéletesen emészthetőek, ráadásul hiányzik belőlük a manapság kapható hústermékekben található zsír, koleszterin, hormonok és antibiotikumok.  


„ 1987-ben csaknem kétévnyi kutatás után, a Hippokratész Intézet újabb ételcsoporttal egészítette ki az étrendjét: egysejtű kék – zöld algákkal. (….) Ezek az egyszerű növények segítenek a mérgező salakok ártalmatlan anyagokká alakításában; védenek a szabad gyökök ellen; szervezetünket a vitamin, az ásványi anyag, az alapvető és nem alapvető aminosavak legkiegyensúlyozottabb keverékével látják el. Biztosítják a táplálkozáshoz szükséges enzimeket, így segítenek az ételek, különösen a főtt ételek emésztésében. Az enzimek a fehérjét, a szénhidrátokat és a zsírokat bontják le. „


„ Feleségemmel, gyerekeimmel és az intézetbeli munkatársaimmal együtt egyre új módjait keressük az enzim és oxigénban dús ételek összeállításának, persze mindig szem előtt tartjuk az ételek összeállításának szabályait. (….) Próbálkozzon meg ezekkel az ízekkel, és ha tetszik, bátran alakítsa a recepteket a saját ízléséhez. „Ha péntek, akkor könyvajánló. Blogunkon, ide értem a több nyers vegán blogot is, (lásd jobb oldalt) számos finom, egészséges, nyers étel receptet olvashattok, egyszerűtől a bonyolultabbakig. Olvashattátok már Gitta: Élő ételes könyvét is, melyben szintén nagyon sok recept található. Ma egy olyan könyvet mutatok be, amely bemutatja a legalapvetőbb nyers ételek elkészítését, lépésről-lépésre.


Victoria Boutenkotól már olvashattatok könyvet, a könyvajánlóban.


Legújabb könyvében megmutatja azokat a technikákat, melyekkel Te is otthon egyszerűen elsajátíthatod a nyers konyha ”művészetét”. A konyhai eszközökre is kitér, mit érdemes beszerezni, ha áttakarsz térni erre az irányzatra. A könyv színes fotókkal illusztrált, így lépésről lépésre láthatjuk, hogy is készül el, a vitorlás hajó gombaflottával, Igor élő kenyere, és a pirozski, (orosz specialitás) a marinált zöldségek, hogyan is ”sül” ki a vörös áfonyás pogácsa, hogyan készülnek a piték, torták, és egyéb finomságok.


Részletek a könyvből:

„ Nagy örömmel ajánlom figyelmébe, ezt a könyvet. Az elmúlt tizenöt év alatt, mióta a családommal együtt nyerskoszton élünk, nyersételek receptjeinek ezreit kipróbáltuk. Az e kötetbe beválogatott recepteket mi a nyersétrend alapreceptjeinek tekintjük. ”


„ Ezért, hogy még világosabbá tegyük az ételek elkészítési módját, minden lépést fotókkal illusztráltunk. Ez egyúttal azt a célt is szolgálja, hogy bármely nő, férfi, illetve fiatal, akár tud főzni, akár nem, el tudja készíteni, illetve gusztusosan tudja tálalni ezeket az ízletes és tápláló nyersfogásokat. ”


„ A kötetbe egyszerűen elkészíthető és bonyolultabb ételek receptjeit is beválogattuk. Közülük némelyek ötcsillagos éttermek kínálatában is megállnák a helyüket, míg mások egyszerűek, könnyen elkészíthetők. ” „ Családommal együtt meghívjuk egy gasztronómiai utazásra: próbálja ki valamennyi fogást.”
Ha péntek, akkor könyvajánló!


Ma olyan könyvet mutatok be, amely igazi kalandot tartalmaz, megfűszerezve bátorsággal, merészséggel, kicsi őrültséggel, és olyan történettel, ami mindenkit lenyűgöz! Egy családról szól, akik Oroszországból Amerikában „próbáltak szerencsét” siker koronázta munkájukat, gazdagok lettek, és ezzel egyidejűleg, átvették az amerikai életmódot, étkezést, is, így ennek hatására elhízott, kényelmes, beteg, leamortizált család lettek.


Victoria a gondos családanya, igazán akkor kapott észbe, amikor fia Szergej cukorbeteg lett, férje, Igor pedig pajzsmirigy problémákkal, visszatérő „törzsvendégként” jelent meg a műtőkben. Ez mellett ízületi gyulladásban szenvedett, kislányuk, Vállja, pedig asztmás volt. Victoriának a szívével voltak rendellenességek, és csúnyán elhízott, a felszedett kilókat próbálta leadni, különböző programokkal, diétákkal, mind kudarcba fulladt.


Ekkora csapás épp elég volt, hogy Victoria átgondolja addigi életvitelüket. Beszerzett minden kapható könyvet a betegségekről, és azok gyógymódjairól, és egy nagyon értékes emberrel találkozott, Elizabethtel, aki beszélt az élő étel csodájáról.


Mire a gyerekek hazaértek, már nem volt otthon tűzhely, sem főzésre utaló nyomok. A könyv igen tanulságos, naplószerűen vezeti végig hogyan vészelte át a kezdő nehéz hónapokat a Boutenko család. Hogyan reagáltak a szomszédok? Hogy élték meg a gyerekek, és osztálytársaik? Mit szólt az orvos? Milyen nehézségeket kellett megélniük?


A könyvben mindenki megszólal. Victoria, Igor, Szergej, és Vállja is. Megosztják velünk finom receptjeiket, és elmesélik kalandos történetüket, amikor is, több hónapon keresztül gyalogoltak Csendes-óceáni partszakaszon. Fényképek gazdagítják a könyvet, és ha egy mondatot, kellene kiemelnem, az, az, hogy megtanultak figyelni, hinni, és bízni testük bölcsességében. Mert mindannyinkban ott rejlik az öngyógyítás képessége, csak ki kellene használunk!


Részletek a könyvből:  


„ Amikor először jártam amerikai bevásárlóközpontban, és megláttam azokat a színes dobozokat, azt mondtam a férjemnek: „Mindegyiket meg akarom kóstolni!” Azt hiszem, valamennyire sor is került…Két rövid év alatt 45 kilót híztam! ” „ (….) egy sugárzó arcú, boldog hölgy állt előttem. (Elizabeth) Neki is feltettem a kérdésemet, mire ő elmosolyodott: A test természetesen képes meggyógyítani önmagát. Én például 15 éve kigyógyítottam magamat a belem daganatos megbetegedéséből.”  


„ Feltűnt, hogy a szüleim mennyire lefogytak, nem csupán jobban néztek ki, de kedvesebbek, és energikusabbak is lettek. (….) Nem sokkal később ismét lefutottuk a 400 méteres távot az iskolában. Ekkor már sokkal könnyebben ment a futás. Tudtam mozogni, képes voltam tornázni és számtalan olyan dolgot megtenni, ami azelőtt nem ment. ”  


Ha 99%-ban nyers ételt fogyasztasz, a maradék 1% miatt, a szervezeted többet fog követelni a függőséget okozó ételekből. ( …) Pedig akkor kezdenek a valódi csodák megtörténni, amikor az utolsó 1%-nyi főtt ételnek is búcsút intesz. Ekkor visszanőhet a korábban eltávolított mandulád, vakbeled, sőt akár az epehólyagod is, és magától regenerálódhat a lyukas fogad! ” 


„ Az étrendem megváltoztatása után, hamarosan az osztály legjobb 10 tanulója közé soroltak. Érdekes, hogy az első félévben még én voltam az osztály legrosszabb tanulója, ám a második félévben már az egyik legjobb! (…) A tanulás történetesen annyira könnyedén ment, hogy aztán ott hagytam az iskolát, és magántanuló lettem, mert így két évfolyam anyagát tanulhattam meg egyetlen év alatt. ”


„ Bárcsak elmondhatnám a barátaim szüleinek, hogy legalább valamennyi nyers ételt egyenek! A gyerekeik számítanak rájuk. (…) Ha sokkal több gyerek élne nyers étrenden, akkor a világ szerintem jobb, tisztább, és egészségesebb hely lenne. Ha csak annyit tennének az emberek, hogy a húsevést abbahagynák, sokkal kevesebb fát kéne kivágni. Több fa tisztább levegőt jelent. A tisztább levegő pedig egészségesebb embereket. ”   


„ A legtöbb ember azt hiszi, hogy csak valaki más képes meggyógyítani őt. Ha van valaki a világon, aki meggyógyíthat, szerintem az csakis te magad vagy. ” „ Nem a tudásunk mennyiségétől függ, hogy sikeresek vagyunk-e a nyers étrenddel, hanem a természetbe, és saját szervezetünkbe vetett hitünktől. "


  „ Hát nem lenne nagyszerű, ha jégkrémes kocsik helyett búzafüvet árusító autók szaladgálnának a városokban? Ha a hirdetőtáblák hamburgerek helyett friss bioételeket reklámoznának? (….) A nyers ételek segítenének kitisztítani az elménket, és tudatosabbá tennének minket. Akkor valószínűleg kevesebb lenne a levegőszennyezés. Akkor a bolygó is boldog lenne!” 


Múlt héten bemutattam a könyv első részét. Talán már el is mentél a könyvesboltba és beszerezted a polcokról, talán még nem…


A könyv két kötetet tartalmaz, a második a zöld levekről szól, és tudományos kísérletekről, melyeket személyesen Victoria végzett, reményt, egészséget, boldogságot adva ezzel az embereknek. Felfedezte a majmok étrendjét, és hogy mennyi köze van az embereknek a majmokhoz. Tudományos kísérleteihez dr. Paul Fieber is támogatta, sőt ők maguk is áttértek a nyers kosztra.


Részletek a könyvből: olyan emberek véleménye, akik áttértek a nyers kosztra, és meggyógyultak súlyos degeneratív betegségeikből: 


„ 25 éves vagyok, még is tolószékben éltem. légszomj és hátizomgörcs (…) lemondtam arról, hogy valaha is újból járhatok. A súlyom egy mázsa fölött járt. (…) Tudom, hogy esélyt kaptam a sorstól, érzem, hogy a nyers étrend megmenthet. Soha többé nem térek vissza a régi életemhez! (…) Mindenkinek szívből ajánlom, hogy próbálja ki a nyers ételeket, hogy megjavítsa egészsége és élete minőségét! ”


/ J.S. Sacramento, Kalifornia /

„ Sokat fogytam. A 48-as méretű alsónadrágom helyett, most már 42-est hordok, és tudom, hogy a változásnak még nincs vége! (..) Tudom, hogy a testsúlyom még tovább fog csökkeni. (…) Egy szó, mint száz: barátaim, csak annyit mondok, vágjatok bele, kezdjetek el élni! ”
 
/ R.R.V./  


„ Már másfél éve, hogy nyerset étkezem. (….) Örömmel jelentem, hogy jelenleg 22 km-nél tartok, (ami már fél maratonra elég) és nem csak hogy nem sérültem meg, de a futások után csöppnyi fájdalom sem jelentkezett! (..) Észrevettem, hogy sokkal több az energiám, az edzéseken, ha előtte megiszom egy zöld turmixot. ”


/ B.E. Chicago/  

„ Öt éven keresztül szenvedtem izomfájdalmaktól, ételallergiától, Candidázistól. (…) Hét éven keresztül 90 %-ban nyers ételeket ettem. A legtöbb tünetem elmúlt, de a B-12-vitamin szintem továbbra is alacsony volt. Az orvosom B-12-injekciókat és táplálék kiegészítőket írt fel. Öt hónapja elkezdtem inni a zöld turmixokat, és az egészségem nagy mértékben javulni kezdett. (…) A legizgalmasabb változás, hogy annyi év után először lett normális a B-12 szintem és az orvosom azt mondta, nincs szükségem több B-12-injekcióra! (..) Hetente 10 órát táncolok (…) A 20 éve megőszült hajam váratlanul kezdi visszanyerni eredeti, sötétbarna színét. Életem 67.évében járok, és már nem félek semmitől, mert az élethez való hozzáállásom jelentősen megváltozott. (..) Tíz évvel fiatalabbnak nézek ki, és húsz évvel fiatalabbnak érzem magam. (..) gyermekeim nem tudják tartani velem a lépést, a 17 éves unokámat pedig megvertem teniszben. A táncklubban sok fiatal táncost letáncolok a parkettről. képes vagyok hat órán keresztül polkát, keringőt, vagy szvinget táncolni. (..) A látásom annyira javult, hogy legtöbbször már nem is kell szemüveget viselnem. Nyugodtabbá váltam és jobban tudok koncentrálni. ”


/ Elizabeth Bechtold, Kalifornia / 


„ 57 éves vagyok, ekcémával születtem, és egész életemben rengeteg gyógyszert kellett szednem. (…) Csupán kéthetes turmix ivás után is már sokat javult a bőröm állapota, napról napra egyre szebb. Akkora áldás ez számomra, hogy azt szavakkal képtelenség kifejezni. ”


/ Karl E.U., Kalifornia / 


„Egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy hasnyálmirigy-daganatom van. (..) Elkezdtem nyers ételeket enni, és abbahagytam a hús és tejtermékek fogyasztását. Három hónap után megvizsgáltak. Az orvosok azt mondták, hogy daganat nem nagyobbodott, de nem is kisebbedett. (..) Elkezdtem napi fél liter zöld turmixot inni. (..) Újabb három hónap múlva a kontrollvizsgálat azt mutatta ki, hogy meggyógyultam! Számomra egyértelmű, hogy a zöld turmixok mentették meg az életemet! ”

/ S.Ciao, Taiwan / 


„2004 októberében kiderült, hogy olyan magas a koleszterin szintem, hogy szinte csoda, hogy egyáltalán betudtam menni az orvosi rendelőbe, hogy megtudjam ezt a szörnyű hírt. (..) szürke hályog alakult ki a szememben. Az orvos közölte, hogy folyamatos romlás várható, és megoldást, csak a műtét hozhat. (..) nyers táplálékon élő barátaim biztatására úgy döntöttem, hogy áttérek a nyers kosztra. (..) Vizsgálat és vérvétel után közölte ( az orvos) hogy koleszterin szintem tökéletes, olyan mint egy fiatal emberé. (58 éves vagyok) (..) Ezt követően elmentem a szemészorvosomhoz, aki teljesen ledöbbent. közölte, hogy a szürke hályogom mértéke 40%-ról 10 %-ra csökkent! A látásélességem is sokat javult, ezért új szemüveget kellett felírnia. "

/ Deanna A. Gontard /


Több, mint 150 könnyen elkészíthető, nyers-vegán receptet találhatunk benne!


Engem Angela Stokes ámulatba ejtett, erős példát mutatva mindenki felé! Megmutatta az egész világnak, hogy nincs lehetetlen! Fantasztikus, amit művelt testével, amit elért sziklaszilárd elhatározásával, kitartó munkájával!


Ha eddig azt hitted, te reménytelen eset vagy, nem tudsz lefogyni, neked különböző problémáid vannak, és sorakoztatnád már fel az érveidet, hogy miért is nem tudod a vegán étkezést végig csinálni, akkor vedd kezedbe ezt a kiváló könyvet, és meríts lendületet, bátorságot, kitartást, Angela Stokestól!


Angela 21 éves korára komoly testi tünetektől szenvedett, betegségektől, mint a candida, bőrproblémák, depresszió, elhízás: közel 133 kilót nyomott!!


Négy év alatt sikerült 71 kg-ot leadnia, megszabadulnia a súlyos betegségekből, és a lelki terhektől. Ma már egy egészséges, élő, nyers irányzatban sikeres, boldog, kiegyensúlyozott, csinos nő!


Receptes könyve egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételeket tartalmaz, melyeket bárki otthon könnyen elsajátíthat. Nem kell aggódnia, hogy mi kerüljön az asztalra. Angela ad néhány alapelvet, melyeket variálhatunk kedvünk, igényünk, ízlésünk szerint. Így válunk mi is kreatív élő ételkészítővé! Ezáltal soha nem lesz unalmas a nyers koszt!  


A könyv nem fogyókúrás recepteket tartalmaz, de bátran állíthatom, hogy ezekkel a receptekkel, ételekkel az ideális testsúly beállítását el lehet érni. (Ez sok mindentől függ, ezért ez külön témát érdemel meg)  


Részletek a könyvből:


„ A nagyobb arányban élő ételeken alapuló étrendre való átállás sikeressége azon múlik, hogy hajlandó vagy-e új technikákat elsajátítani, hajlandó vagy-e búcsút mondani a régi megszokásaidnak: a főzésnek, sütésnek, grillezésnek, és dobozból evésnek. ” 


 „ A könyvben található receptekből összeállítható egy anticandida-étrend is, sőt azok is hasznosnak fogják találni őket, pajzsmirigy-alulműködésben szenvednek. ”  


„ Őszintén remélem, hogy élvezni fogod ezeket a recepteket, és értékes alapul szolgálnak majd saját konyhaművészeted kialakításához. Látogass el a www.rawreform.com oldalra! ”


Minden könyv, amit közzéteszek, általam olvasott, tehát nem találomra mert jól mutat a blogon felteszek egy iratot. Havonta minimum egy könyvet elolvasok az adott témában (néha ez többre is sikerül). Tudtad, ha elolvasol havonta egy könyvet, egy bizonyos szakterületen, akkor egy-két év múlva Te is szakemberévé válsz abban, amit olvasol!? A sikeres emberek (1%) rendszeresen fejlesztik magukat és olvasnak! Te hova tartozol, a 99%-ba, vagy az 1 %-ba? 


Várlak továbbra is 2011-es esztendőben a könyvajánló pénteki napokon!
 Nem kifejezetten élő, nyers vegán könyvet fogok ajánlani, (azok is lesznek) hanem egy nagyon különleges kéziratot. Ez valódi titoknak számít még a mai világunkban is! A könyv már nem kapható, vajon miért is?!


Azok, akik elolvassák három kategóriába tartoznak. Az egyik, a szkeptikusság, függetlenül attól, hogy spirituálisnak, fejlettnek tartja-e magát, vagy sem! Bizony, még azokat is megdöbbenti a könyv, és talán nem is hisznek benne, akik már sok talánnyal, misztikummal találkoztak. Ők csupán fikciónak tartják.


Vannak akik, kételkednek, ezért többször elolvassák a könyvet, mert bár kételkednek, de választ keresnek a kérdéseikre! Elkezdenek gondolkodni a könyv által adott válaszokon, és kutatni kezdenek. Végül is minden tudomány, kísérletezés, kutatás után ráébrednek, a könyv valós tartalmára.


A harmadik csoporthoz nagyon kevesen tartoznak. Ők azonnal tudják, érzik legbelül a belső bizonyosságot, a könyv minden szava igaz. Puszta naivitásból? Nem! Akik bizonyítékot akarnak, a könyvben megtalálható az is!


Miről is szól ez a könyv? A való életről! Minden eddigi feltett kérdésedre választ ad! Nem véletlen, ha találkozol vele! Az sem véletlen, ha a kezedbe kerül, és hogy most olvasod ezt a cikket!


Úgy öt-hat évvel ezelőtt bementem egy ismert könyváruházba, mert vásárolni szerettem volna egy szintén ismert könyvet. Mielőtt azonban vásárolok, körülnézek. A polcon hívogatott egy könyv…meg ragadott, és a pillantásomat nem tudtam levenni róla, egyre csak vonzotta a szememet. Csuda szép kék borító, körbe arany színek, szinte lüktetett, pezsgett! De mivel elég céltudatos vagyok, ezért ott hagytam, bár lelkemet megérintette, nem akartam vacakolni, és elcsábulni, rögtön oda mentem a pénztárhoz, és meg kérdeztem hol találom azt a könyvet, amiért valójában bementem. Az eladó hölgy kereste, de nem találta. Megnézte számítógépen, és közölte, hogy van a bolt raktárában még négy darab. Kis idő múlva kijött, és azt mondta nem érti, nincs meg! (négy darab)


Ez számomra egyértelmű jel volt! Azonnal visszamentem a kis könyvecskéhez, mely nagyon megérintette szívemet! Beleolvastam, azonnal tudtam ezt a könyvet el kell vinnem! Soha sem bántam meg! Azt bánnám, ha akkor ott nem hallgatok a jelekre, a lelkem suttogó hangjára. Azóta sem találtam ehhez fogható könyvet, nincs, mi túlszárnyalhatná! Megváltoztatta az életemet, legalább hatszor elolvastam, és még mindig vágyom arra, hogy olvassam! Mert akárhányszor olvasom, mindig új és új kérdések merülnek fel bennem, és más megértéseket kapok.


Én elhiszem minden szavát, számomra ez a kis bibliám! Ez a legértékesebb könyvem mindközül!


Szeretettel ajánlom Neked is Kedves Olvasóm! Miért teszem fel egy egészséggel foglalkozó blogra? Mert az egészség nem mást jelent mit egésznek lenni! Lelkileg, szellemileg, energetikailag, fizikailag. Ez a könyv felismeréseket ad életedben, egészségedre épp ugyanúgy hatással lesz! De a könyvhöz meg kell érni! Nem mindenkinek való! Nem tipikus könyv, és nem amolyan ”leülök néha és átfutom” irat.


Közeledik a karácsony, ezt a könyvet ajánlom az elcsendesedés idejére! Remélem tudtam az elmúlt pár hétben hasznos könyveket ajánlani Számodra! 2011-es évben újra várlak a pénteki könyvajánlóval! Élő ételes könyvek is lesznek! Minden könyv, amit közzéteszek, általam olvasott, tehát nem találomra mert jól mutat a blogon felteszek egy iratot. Havonta minimum egy könyvet elolvasok az adott témában (néha ez többre is sikerül). Tudtad, ha elolvasol havonta egy könyvet, egy bizonyos szakterületen, akkor egy-két év múlva Te is szakemberévé válsz abban, amit olvasol!? A sikeres emberek (1%) rendszeresen fejlesztik magukat és olvasnak! Te hova tartozol, a 99%-ba, vagy az 1 %-ba?  


Várlak továbbra is 2011-es esztendőben a könyvajánló pénteki napokon!  


Részletek a könyvből:


„ A pszichétek azonban, mivel része az asztráltestnek, halhatatlan. Ezzel szemben, minél inkább műveled a szellemed, annál kevesebb terhet jelent majd a fizikai tested, és annál gyorsabban haladsz át az életeid ciklusain. ”


„ A sziget belseje felé emelkedő lejtőkön különös erdő nőtt: a hatalmas fák lombkoronája furcsa, sötétkék, és arany színekben, törzsük vérvörösben pompázott. Ezek a fák teljesen elborították a sziget közepén álló smaragdzöld tavat körül ölelő meredek lejtőket. A tó felszínét helyenként aranyló ködgomolyok burkolták homályba. ”


„ Hosszasan időztünk egy szemlátomást élete virágában járó férfi teste előtt. Fényes gesztenyeszín haja hosszú volt és hullámos. Keze és lába az enyémre hasonlított a bőre is hasonló jellegű volt - mintegy földlakóé. A magassága 180 centiméter lehetett. Nemes vonású arca - finom kecskeszakállától eltekintve – teljesen szőrtelen volt. …….Thaó és Latoli közelebb vittek a testhez. Tisztán láttam a sebeket a csuklóján, és a lábfején, valamint az oldalán tátongó csaknem húszcentis mély vágást. ”


„ Thaó elmondta: ennek a könyvnek nem csak az lesz a feladata, hogy felvilágosítsa a Föld lakosait, hanem hogy felnyissa a szemüket – hogy ráébredjenek, mi történik körülöttük. ”


„ Most, egyszer, és mindenkorra, megtanítunk és átnyújtjuk neked, amit ti emberek, a „misztériumok kulcsának” hívtok……Kezdetben egyedül a Szellem létezett, és mérhetetlen erőivel megteremtette mindazt, ami anyagilag létezik…….Egyetlen céllal: hogy kielégítse spirituális szükségleteit.”


„ Az üzenet, számos faji, és vallási hivatkozás ellenére, nem tükröz sem faji sem vallási előítéleteket részemről. Michel Desmarquet, 1989 január”  


Vélemények a három kategória szerint:


1. „ Az egész hazugság. …..Könnyen lehet, hogy az évszázad legnagyobb szemfényvesztése. ”  


2. „ Ez a fickó ( Michel) valóságos irodalmi géniusz. Mintha Verne Gyulát megszoroznánk százzal, és hozzáadnánk Einsteint……”


3. „ Minden sora igaz. Nos, ahhoz, hogy eldönthesd a fenti feltételezések közül melyik a helytálló, el kell olvasnod a könyvet.”
 
 
 
Elkészült az első e-könyvünk! 56 ötletet találhattok benne, több mint 80 oldalon, színes képekkel illusztrálva, és kész sablonokkal.


Kézzel készített, kreatív ajándék ötleteket olvashattok benne, saját készítéssel és képekkel. Egyszerűtől a kicsit bonyolultabbig, megtalálható benne, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozást nyújthat.


Az ötletek, akár a receptjeim az egyszerűségre mégis nagyszerűségre, az, az használhatóságra is törekedtek.  


Hogyan készítsünk apró ajándékokat kézzel? Az ötletek között megtalálhatod, hogyan kell készíteni naptárakat, ajtódíszeket, gyertyaöntést, karácsonyi tortát és süteményeket, díszcserepeket, karácsonyi függő díszeket, fali képeket, társasjátékot és még sok minden mást.  


Megtudhatod, hogyan készül a mikulás csizmája, és mit rejt a szerencsepergament? Hogyan készíthetünk kis házikót (3D-ben) gyufásdobozokból? Mibe varázsoljuk az elkészített ajándékunkat?


Sok-sok apró kreatív ötletet gyűjtöttem össze egy csokorba. Amikor nem tudod, kinek, mit is adhatnál? Amikor nem akarod, hogy már megint az unott ajándékokat adjátok egymásnak. Amikor nem akarod, hogy megint a pénz domináljon karácsonykor, és amikor valami igazán különleges, varázslatos karácsonyra vágysz, akkor kell kézbe venni ezt a kis könyvet, mely segítségedre lehet!


A könyvet ajánlom bárkinek, bármikor, nem csak karácsonykor! 


A könyv értéke: 2200 Ft.  


November 19-től december 31-ig ingyenesen kérhető!!! 


Sokat dolgoztunk vele, értékes, hasznos tanácsok találhatók benne. Ez az én karácsonyi ajándékom a lelkes, kitartó, régi és új olvasóimnak! Szeretettel küldöm Neked is, ha kéred!  


Ajándékba adom, ezért kérlek, Te is ajándékozd másnak! Küld el három kedves személynek, az e-mail címét és a nevét, a szaffina@citromail.hu címre, akit meg szeretnél ajándékozni, ezzel a könyvecskével. Én Rád hivatkozva küldöm el a könyveket számukra, és a Te részedre.


A könyv szerzői jogvédelem alatt áll. Továbbítani, sokszorosítani tilos!


Weboldalunk fejlesztés alatt van, ezért automatikus hírlevéllel még nem rendelkezünk. Kérjük mindenki szíves türelmét, és megértését! Igyekszünk mindenkit időben kiszolgálni! December 13.-ától téli szüneten leszünk, a rendelések akkor is működnek, csak lassabban.


A könyvet és az anyagokat óriás mellékeltként csatoljuk kb. 9 – 10 Mbyte méretű (exe kiterjesztésű önkicsomagoló fájl) és rákattintással egyből kicsomagolható.
Nagy Károly
a blog informatikusa és marketingese


 
Közelednek az ünnepek. Szeretnénk jól kinézni, beleférni az estélyi ruhánkba, szeretnénk bombázóak lenni. Ám ez korántsem olyan egyszerű. Még ha tudjuk is hogy van rajtunk fölösleg, néha egyedül nehéz elég motiváltnak érezni magunkat. Ráadásul hideg van, jobban kívánjuk a nehezebb ételeket, és független attól, hogy élő, vagy holt, bizony a nehezebb ételek, vegánként pl: magok, könnyebben ránk rakódnak. Kevesebbet mozgunk, és télen a szervezet is mintha a hideg ellen raktározna. Nem beszélve arról, lehet, hogy nőként egyedül vagy a családban, aki tényleg megpróbál odafigyelni az egészségére, talán már csak vegánként étkezel, de ettől függetlenül főznöd kell családod többi tagjára. Nehéz feladat ez egy nő számára. Ragyogónak maradni, de példás családanya is legyél, és jó házvezetőnő, remek szakácsnő, és ki tudja még mi!


A „Viszlát plusz kilók” ebben a motivációban tud Téged segíteni. Mitől más ez a könyv? És miért tud neked is segíteni? Mert valóban hús vér nő írta, olyan, aki szintén volt olyan helyzetben, amiben talán most Te is vagy.


Nóra számunkra nem hipp-hopp varázsütésre kínáló receptet ad, hanem egy életre szóló élet és étkezési formát. A legtöbb fogyókúrával, diétával, kapszulákkal, az a probléma, hogy hirtelen lefogysz, aztán jojo szindrómával vissza is jön, sőt több, mint volt. Mert csak túlélni akarjuk azt a pár napot, pár hetet, ami keserű lemondást jelent a legtöbb ember számára. Aztán elérjük a célt, és annyira kikészülünk lelkileg, hogy muszáj ennünk pár megszokott falatot. Mert mi értelme van ennek az egésznek, ha szenvedünk? Ha sikerül bárhogy is lefogynunk, utána azt hisszük ez mindig így marad. Visszatérünk régi bevált étkezési szokásainkhoz, életvitelünkhöz, nem változik semmi, elfelejtjük miért is vágtunk bele egy –egy diétába.


Olyan egyszerűnek tűnik, hogy csak bekapunk egy-két kapszulát, vagy zsírleszívásra megyünk el. Nem ítélkezek, csupán azt írom, hogy ne legyen ez a havi menetrendünk az életünkben. Nem csupán a hízás és a külső megjelenés a probléma, vagy, hogy le kell cserélni a ruhatárat S-ről Xl-re, de idővel megjelennek a különböző betegségek is.


Felelősséget kell vállalnunk a testünkért! A kilóinkért!


A könyv nagyon jó motiváló! A lúgosítás itt sem maradhat ki! Önértékelésről is ír bővebben Nóra, mert nem szabad, hogy mindig hasonlítgassuk magunkat másokhoz. Legyünk önmagunk, a saját testünknek megfelelő kilókkal. Nem kell mindenkinek 180 centiméteres Barbi babának lenni! (Személy szerint én akkor már ki is buktam a jó nők közegéből, pedig nem!) A könyv rávilágít arra, hogyan tartsuk meg a megfelelő testsúlyunkat, egy életen át.


Gyakorlati tanácsokkal lát el bennünket, számolási értékekkel, így mi is könnyen ki tudjuk számolni mennyi is lenne az ideális! Ez azért is lényeges, mert sokszor torzképet látnak magukról a nők. Akkor is még koplalni szeretnének, mert kövérnek látják magukat, amikor már éppen tökéletes az alakjuk.


És az első és legfontosabb! Nézz a tükörbe, és fogadd el önmagad! Tudd a ki induló pontot, és a célt! A célod legyen reális!


Nóra tényeket közöl velünk, és ha megfogadod, biztos lehetsz benne, hogy elindul a változás a testedben! Dolgoznod kell magadon, de nem kell éhezned, vagy megszakadnod, mint egy igavonó!


Megemlíti a tévhiteket fogyással kapcsolatban, és elárulja nekünk a sikeres fogyás parancsolatait! Sőt egy kis plusz segítséget is ad, ha úgy érzed még kellene valami….ez legyen meglepetés a könyvből!


Érdemes elolvasni! Szeretettel ajánlom minden nőnek, és férfiaknak is!


A könyv letölthető ingyenesen: http://www.fittnok.hu/


Részletek a könyvből:


„ Ha olyan kifogásod van, hogy nekem erre nincs időm, vagy túl fáradt vagyok …- akkor gondold át alaposan, hogy valóban olyan fontos-e neked a fogyás …. Ha igen, meg fogod találni a módját a testmozgásnak, ha csak kevésbé fontos, és a legegyszerűbb végét szeretnéd a dolgoknak megfogni, akkor pedig további kifogásokat fogsz majd keresni. ”


„ A lényeg, hogy életformáddá váljon ez is, ne csak a kúra, fogyókúra idejére térj át erre a táplálkozási formára. Ha fogyókúra végeztével ugyanúgy táplálkozol,mint eddig tetted, visszahízás lesz az eredménye.Nincsen olyan fogyókúra, amivel ha egyszer lefogsz, akkor már nem kell ügyelned az alakodra, mert soha nem fogsz visszahízni. Bizony, ha nem vigyázol, ismét egy fogyókúrába fogsz keveredni és kezdődik minden elölről. ”


„ Lehet, hogy leadsz pár kilót, de fáradt leszel, ideges, netán ingerlékeny, és nevezzük néven: egy sovány, de savas szervezet is messze áll az egészségestől. Az elsavasodott szervezet az egyik fő oka az elhízásnak. A savas szervezetben könnyen elszaporodnak a mikroorganizmusok, gombák (pl. Candida gomba), amik, nagyon leegyszerűsítve: szinte szüntelenül táplálékért kiáltanak. ” 
 
„ Adj több lúgos ételt a szervezetednek, minél többet. Optimális, ha étrended 70-80 %-ban lúgosító ételekből, és csak 20-30 %-ban enyhén savasító ételekből áll. 
 
Egyél csodabogyót, nem kell semmit változtatnod az étrendeden, mégis fogysz egy hét alatt akár 5 kilót is! Nagyon jól hangzik, de sajnos a hiszékeny, gyors fogyást remélő embereket nagyon könnyű hasonló szöveggel vásárlásra buzdítani. A csodabogyók nem jelentenek megoldást számodra. ” 
 
„ Éld meg a fogyókúrádat egy hatalmas pozitív lehetőségként, egy élvezetes utazásként, az egészség és karcsúság birodalmába! ”  


„ Ha mindezt megfogadod, nemcsak felesleges kilóidat veszíted el, hanem egy két lábon járó energiabomba leszel, egy igazi Fitt Nő! (vagy egy Fitt Pasi, ha férfi vagy – mert hát férfiak is olvasnak minket) ”
 


Ma azért választottam ezt a könyvet, mert kitűnő kezdő, és tanuló könyv, mindazoknak, akik most ismerkednek ezzel az egész egészséges életmóddal. Tudom nem mindenki teljesen élő, nyers vegán, vegán, sőt van, aki még csak nem is vegetáriánus, de szereti olvasni a blogot, mert talál más hasznos információkat, esetleg olyan recepteket, amelyeket be tud építeni a hagyományos étkezése mellé, így már is az egészség felé terelte a konyháját.


A testkontroll tökéletesen rávilágít arra, hogy mi rejtőzik a húsokban, tejben, tojásban, részletesen, tényszerűen ír a fehérjékről, és rengeteg tévhitet oszlat szét percek, sőt pillanatok alatt az olvasóban. Ebben a könyvben feketén-fehéren, benne vannak a tények! Ha valaki eddig azon gondolkodott, hogy jó, de hát mégis, azt tanultuk, hogy…., akkor vegye kezébe ezt a könyvet, és alaposan olvassa el! Amikor először olvastam (jó pár évvel ezelőtt) bár rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztottam már akkor is, de elképedtem, és bizony nem egyszer tátva maradt a szám, és leraktam a könyvet! Aztán mély levegő, és folytattam….nem bántam meg!


Sok nő és férfi annak reményében vásárolta meg ezt a könyvet, hogy sikerüljön megtartani az ideális alakjukat, ugyan is a könyv főleg erről szól, hogy hogyan társítsuk megfelelően az ételeket, hogyan végezzünk böjtnapokat, és hogyan váljunk meg örökre a súlyfeleslegünktől.


Nos, mint említettem, jó kezdő, és tanuló könyv. Sok hasznos információt tartalmaz, de tényleg csak kezdő könyv! Ugyanis van pár dolog a könyvben amit vegánként megcáfolnék, illetve, a receptek nagy része (a könyv második része) hőkezeléssel készül. Az ételek társításánál az író azt javasolja, hogy nyugodtan ehetünk élőt halott étellel. (Ezt traktálják belénk az egészséges életmóddal kapcsolatban, mert hát főtt az kell, ugye?)


Nos, vegyük figyelembe, hogy más az emésztési ideje egy halott, főtt ételnek, és egy élőnek. A főtt nyálkásít, savasít, a nyers lúgosít. Ennek függvényében, én vegánként azt mondom, itt hibádzik, kérem szépen a könyv. De alapoknak nagyon jó! (Bár kiemeli, hogy a nyers étkezés lenne a legtökéletesebb, de azt meg sokan nem tudnák, tudták volna elfogadni, főleg a nyolcvanas években! Így gondolom a könyv eladhatósága érdekében is készült a könyv.)


A lényeg, hogy megértsük, miért változtassunk életvitelünkön! Ha pedig eljutunk odáig, hogy 70% élő, nyers koszt, önállóan, és 30% főtt, párolt, hő kezelt ételeket, önállóan, fogyasztunk, már nagyon jó lépés!!! Önmagunkért kell megtennünk, nem a szomszédért, nem az orvosunkért, és nem a családért! Önmagunkért! Így tudunk csak segíteni családtagjainkon is, ha ők is rákényszerülnek, (pl: betegség esetén, mert az ember szereti kivárni, mennyit is bír el még a teste) az egészség útjára. Egy kis történetet megosztok veletek, a könyvvel kapcsolatban.

Húsvétkor történt, már nem is tudom melyik évben, de jó pár éve, azt tudom. Ültünk a szépen megterített ünnepi asztalnál, férjem szülei készítették a finomabbnál finomabb, jó kis magyar házi kosztot, húst, hússal, tésztákat, leveseket, süteményeket, tojást, sonkát, úgy, ahogy azt ”kell” húsvétkor. Mi már vegánok voltunk, vittük a kis salátánkat :D Férjem épp abban a stádiumban volt, amikor még meginoghat az ember, de hónapok óta ő sem fogyasztott húst, és semmi más állati terméket, ő is ette velem a csírákat, salátákat. Jött a tálalás! Mélytányérok, kipakolva, gőzölgő leves odatolva, „egyetek gyerekek”! „De mi nem eszünk ilyeneket”- válaszoltuk.


És jött a szélvihar, tornádóra duzzadva, na persze, más családtagok is végig hallgatták a „hegyi beszédet”, és én sem hagytam magam, és így anyósomék megdöntötték mások előtt a családi idillt! Mert a vendégek csak néztek, és bámultak! De a lényeg, amiért ezt elmeséltem, az az, hogy dühösen, bikamód vörösen izzó arccal szinte üvöltve, (még most is cseng a fülem) az apósom rám förmedt: „ Honnan veszed ezeket a baromságokat! Ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam, hogy valaki nem eszik húst! Az orvosok is javasolják, és a húsban található a legnagyobb mértékben a fehérje, húsra szükségünk van!” – és fenyegető, bizonygató ujjal még mutogatott is hozzá. Kiment az étkezőből, dühösen, ( épp hogy tányércsapkodás nem volt) aztán a konyhából ismét vissza fordult. „ Honnan a csudából tanulod ezeket a marhaságokat? Milyen könyvekből? Én még soha nem olvastam ilyen hülyeségeket!”


Erre az én válaszom: „ Hát a ti polcotokról, a „Testkontroll könyvből.” Erre nem tudott mit mondani, felesége is bólogatott, hogy bizony, bizony, az ő könyvét vittem el, a vendégekben pedig megállt az utolsó falat is, amit a szájukba vettek.


Ez az incidens annyira bántott bennünket, hogy hazamentünk, és még egyszer elkezdtük olvasni a könyveinket, az élő ételekkel kapcsolatban (a könyvajánlóban, folyamatosan közzéteszem) mert úgy éreztük nem tudtuk magunkat megfelelően megvédeni! Mert tudtuk, amit tudunk, úgy is éltünk, de még is veszekedésbe torkollt az egész húsvét. Bár akkor ott abban az állapotban nem hiszem, hogy a józan ész, és szép szavak hatottak volna!


Férjem ott, akkor evett utoljára fasírozottat. Talán tudat alatt a szülői megfélemlítés dominanciájára evett pár falatot, megtörve vegánságát, de attól a naptól fogva soha többet egy falatot sem. ( Azóta már ő is kiáll a vegán étkezés mellett).


Szóval Testkontroll!


Vedd meg, kérd kölcsön, érdemes elolvasni! Főleg, ha épp ilyen családi vitába csöppensz bele! Add kölcsön annak az embernek is, aki marhaságnak tartja ezt az egészet! Két dolog történhet! Az egyik, hogy elolvassa, és a tények ismeretében vagy ő is változtat, még ha fokozatosan is, vagy belátja, ő szereti az ízeket, (függő) és kész! A másik, ami történhet, hogy kiröhög, sarokba dobja a könyvet, és inkább él butaságban tovább, mint szembenézni függőségével. (Talán addig nem juttok el, hogy széttépi a könyvet). Jó olvasást kívánok hozzá!  


Részletek a könyvből:


Fogkövületek tanulmányozása során dr. Walker úgy találta, hogy: „Nem akadt kivétel. Tizenkétmillió évnyi korszak homonoid emberőseitől származó minden vizsgált fog, egészen a homo erectusig, gyümölcsevőnek mutatkozott.” HUH! Szinte hallani a Szarvasmarha tenyésztő Szövetsége táján a fogak csikorgását.


Dr. Royal Lee, a Foundation for Nutritional Research (Táplálkozástani Kutatási Alapítvány) tagja szerint: „ A Cola tele van függőséget kiváltó koffeinnel, s ha az áldozat egyszer már hozzászokott e serkentőszerhez, akkor később, már nehezen tud meglenni nélküle. Csak egyetlen oka lehet annak, hogy az üdítőkbe koffeint tesznek, az, hogy függőséget alakítsanak ki általa.


Szeretném, ha kizárólag a józan eszükre hagyatkozva válaszolnának arra, amit kérdezni fogok. Ha maguk a marhák, nem isznak tehéntejet, akkor az emberek mégis miért teszik? Mi az ég csudájának isszák a tehéntejet?


Dr. Norman W. Walker, a száztizenhat esztendős egészségügyi szakértő fél évszázadnál hosszabb idő óta tanulmányozza ezt a kérdést, és a mirigyrendszer szaktudósának tartja magát. Azt állítja, hogy a kazein az egyik legfontosabb tényező a pajzsmirigy betegségeinek kialakulásában.” (A kazein erős ragasztó anyag, és a tejben megtalálható nagy mértékben. Asztalos munkáknál használják főképp. Három éves kor után már nem tudja lebontani a szervezet. Mert a tej valóban a csecsemő, illetve borjú fejlődésére van teremtve. –Szaffina megjegyzése)


Egy utolsó fejezet címkét még meg kell említeni: B12. Föltételezik, hogy ha nem eszünk húst, akkor B12-vitaminhiány-betegség fog kialakulni. Bugyutaság! Honnan van azoknak az állatoknak, melyeket mi eszünk? Kis mennyiségű B12- vitamin nyomokban a növényekben is található. De a testen belüli előállítás biztosítja elsősorban a B12-vitamint. A gyomor egy „hatóanyag-koncentrátumot” választ ki, amely elvonja a belső baktériumflóra élőlényei által előállított B12-vitamint. A MINKET TEJÉVEL, ÉS HÚSÁVAL TÁPLÁLÓ SZARVASMARHA UGYAN HONNAN SZEREZ B12-VITAMINT MAGÁNAK?....Van viszont egy bökkenő: az élelem rothadása hátráltatja a gyomorban a ”hatóanyag-koncentrátum” kiválasztódását. Így aztán a húsevők közelebb állnak a B12 hiánybetegség kialakulásához, mint a vegetáriánusok.


El lehet azon is gondolkodni, hogy vajon a tojás jobb-e, mint a hús? ….A tojásokat olyan tyúkok tojják, amelyek arzén tartalmú tápon nőttek, hogy elpusztítsák az élősködőiket, és serkentsék a tojásrakást, és ebből az eleven méregből, így mi is jócskán beveszünk. A tojásnak ráadásul magas a kéntartalma, amely nehéz föladatot ró a májra és a vesére. Az ember csodálatos testének nem lehet szüksége olyasmire, ami büdös. Már pedig a tojás bűzlik. Csak pottyantsunk le egyet a kocsi kihajtón,….hagyjuk ott nyolc órán keresztül, s akkor szippantsuk be kipárolgásait. Mert semmi különbség között, meg aközött, hogy ugyancsak nyolc órán át bent tartjuk testünk 98.6 F-fok ( 37 Celsius-fok) hőmérsékletén.


Önmagunk életben tartásához az a legjobb, ha eledelünk túlnyomó része élettel telt, eleven étkekből áll, hogy életet adjunk létünknek. A zöldség angol megfelelője vegetable, amely a latin vegetus szóból származik, s ennek jelentése: ÉLETTELI!”


Egy különleges könyvet küldök ajándékba, most minden kedves olvasómnak!


Ingyenesen letölthető, de előtte olvasd el, miért is ajánlom Neked Kedves Olvasóm!


" A Víz láthatatlan Élő Világa " Milyen csoda rejtőzik a Klamath-tóban? Miért annyira különleges? Mitől más az Afa alga, mint bármilyen más alga? Milyen tudományos kutatások támasztják ezt alá?


Erről szól részletesen ez a könyv.


Továbbá szót ejt még néhány fontos kérdésről. Az Afa őssejt mobilizáló hatásáról, és milyen bizonyított gyógyulások történtek általa. Depresszió, figyelem zavar, csökkentése, elmúlása, kedélyállapot javulás, fogyás, rák megelőzése, leküzdésében is szerepet játszik!


A könyv értékes információkat tartalmaz, röviden, tömören tények elé állítja az olvasót! Érdekes lehet azok számára, akik csak most ismerkednek az élő ételek világával, az egészséges életmóddal, és azok számára is, akik tudományos szemmel olvassák.


Részletek a könyvből:

"A Klamath-tóból származó kék-zöld alga:


• serkenti a természetes ölősejtek vándorlását, és ezek a limfociták részt vesznek a rákos, illetve vírussal fertőzött sejtek megsemmisítésében,


• tartalmaz egy, „az öröm molekulája”-ként ismert anyagot, mely növeli a mentális energiát és a koncentrálóképességet, javítja a hangulatot, és csökkenti a depressziós tüneteket,


• kivételesen jó forrása az omega-3 zsírsavaknak, karotinoidoknak és a klorofillnak,


• növeli a csontvelő őssejtkibocsátását, vagyis egy egyedülálló természetes termék a regenerálódás tekintetében, • tartalmaz egy egyedi és hatékony gyulladásgátló vegyületet”.


Christian Drapeau:
 

"A vadontermő táplálékok szakértője, író, kutató és neurofiziológus. 1994 óta nemzetközi szinten több, mint 30,000 embernek tartott előadásokat a táplálkozásról. A egészségről szóló információkat és meglátásait alapossággal, érthető formában és humorosan adja elő. Tanulmányozta többek között a figyelemhiányos hiperaktivitást (ADD/ADHD), a gyorsított tanulást és a vadon növő szupertáplálékok hatásait a mentális funkciókra nézve.


Érdemei: Christian Drapeau 13 évnyi kutatói tapasztalattal rendelkező neurofiziológus. Kutatásait a táplálkozás és a természetes táplálékok területén folytatta. Drapeau a montreali McGill Egyetemen 1987-ben kapta meg tudományos diplomáját neurofiziológiából, és ugyanitt szerezte meg 1991-ben a doktorátust. Ezután fitoterápiát és természetgyógyászatot tanult, aminek köszönhetően a Cell Tech kinevezte vezető tudósává, és itt az AFA-val végzett kutatásokat irányította. Jelenleg a Desert Lake Technologies, LLC vezető tudósa. 1996 óta tagja az International Who’s Who of Professionals-nek.1995-től kezdve Drapeau több egyetemmel közösen kutatta az AFA jótékony hatásait az egészségre nézve. Ebben a témában számos megjelent cikknek és irodalomnak társszerzője.”  


A Könyv ingyenesen letölthető ITT.


„Az érintetlen természetben tenyésző kékzöld AFA-alga Észak-Amerikában a Klamath-tóban található. A tó 250 km2 alapterületű, 1400 méter magasan vulkanikus területen fekszik, vízellátásáról az ásványi anyagokban gazdag közeli hegyi forrás gondoskodik. Ez a forrás 600 méter mélyről hozza felszínre az értékes ásványi anyagokat. Mindehhez hozzájárul az évi közel 300 napfényes nap is, melynek következtében az intenzív fényenergia a fotoszintézis által átvándorol az algába. Ezen optimális klimatikus feltételek közepette, az érintetlen természet ölén tenyészik a kékzöld AFA-alga, Földünk egyik legtáplálóbb élelmiszere.


A kékzöld alga keletkezése:


3-4 milliárd évvel ezelőtt az óceánokban vette kezdetét a monocellurális élet. A napfény, a széndioxid és a víz felhasználásával az algák és egyes baktériumok szerves vegyületeket állítanak elő. Ezt a folyamatot hívjuk fotoszintézisnek. Ez a folyamat túlzás nélkül földünk legalapvetőbb folyamata, hiszen a fotoszintézisből származnak a magasabb rendű életformák számára elengedhetetlen szénhidrátok, az emberiség által felhasznált összes élelmiszer, valamint az építő- és nyersanyagok tekintélyes része. A fényenergia begyűjtéséhez a fotoszintetizáló szervezetek speciális pigmenteket használnak, amelyek közül legfontosabb a vörös és kék tartományban elnyelő klorofill, aminek a kékzöld AFA alga is köszönheti a színét.  


A kékzöld AFA-algában 23 ásványi anyag és nyomelem található, 14 vitamin, valamint mind a 9-féle esszenciális aminosav. Ezen elemek kombinációja erősítik és kiegészítik egymás hatását. A kékzöld AFA-alga tabletták nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert !”


(Forrás: Biorganik webáruház)
 A kék-zöld Afa algát mi is használjuk, és valóban érezhető a jótékony tulajdonsága! Több energia, és amit másokon is tapasztaltunk, és önmagunkon is, hogy akár akkut, akár krónikus betegség esetén is gyorsabb a felépülés.


Mi a 600 db-os kiszerelést szoktuk vásárolni, ez éri meg a legjobban, de választhatsz más kiszerelésűt is, illetve porformátumot is érdemes kipróbálni, hiszen azt bele tudod keverni az ételeidbe.


Még vasárnapig lehet válaszolni a hét kérdésére!


Hétfőn új kérdéssel várlak szeretettel a blogomra!


Hétvégén is érdemes lesz bekukkantanod!Végre kezemben tarthattam Gitta könyvét augusztus 28-án a Vegetáriánus Fesztiválon! Azonnal dedikáltattam is egyet!


Gitta receptjeit már ismertem a netről:
De teljesen más érzés a kezemben tartani a könyvét, amire már nagyon vártam.


Egy magyar élő ételes receptes könyv, ami kielégítheti a magyarok evéssel kapcsolatos élvezeti vágyát.


Minden hozzávalót beszerezhetünk a magyar piacokon, és a jól megszokott pikáns magyar ételeket kitűnően tudjuk helyettesíteni ezekkel a receptekkel.


Italok, turmixok, tejek, levesek, krékerek, élő kenyerek, fasírtok, aszalt zöldségek, pástétomok, szószok, főételek, saláták, édességek, torták találhatóak a könyvben.


Minden receptnél külön más jellel tünteti fel számunkra, a műveletek egyszerűségét vagy ép bonyolultságát, illetve, hogy éppen milyen konyhai eszköz segítségét kell igénybe vennünk.


A receptek variálhatóak, saját szájíz szerint, de bőségesen lehet válogatni a sok-sok finomság közül.


Gitta tálalása és díszítése is figyelemre méltó, gyönyörű ételcsodákat tár az olvasó elé. A szemet gyönyörködtető ételektől mindenkinek összefut a nyál a szájában, és azt kívánnánk, bárcsak átnyúlhatnánk érte és kiragadhatnánk a könyvből!


Ha pedig túl vagy a receptek átolvasásán, netán kipróbálásán és feleszméltél a színorgiákból, melyet zöldségek és gyümölcsök adnak képekben, akkor még sok ötletet, tanácsot és hasznos tudnivalókat olvashatsz a könyvből.


Bár tudom, ezek a fontos és hasznos információk a könyv elején vannak, és azt is tudom, hogy az első szinte minden olvasó számára a képek és a receptek megcsodálása.


Milyen hasznos információkat tudhatunk meg a könyvből?


Miért is fontos az élő táplálkozás?  


Hogyan is vágjunk neki?


Mit is a jelent a szó - bioélelmiszer?  


Mi az a 12 aranyszabály, amit érdemes betartani?  


Milyen nyersétel irányzatok vannak?  


Milyen konyhai eszközöket használjunk?  


Hogyan csíráztassunk?  


Végül de nem utolsó sorban a leggyakrabban elkövetett hibák és személyes történetek gazdagítják a sorokat.


Mit találhatunk még a könyvben?  


Zöldségek és gyümölcsök élettani hatását szedte nekünk össze egy csokorba. Megemlíti a gabonákat, csírákat, fűszereket, a magokat, a vizet, sót és azok hatásait.


Egy olyan könyvet tart kezében az olvasó, ami mind a magyaroknak, mind az országon túl élőknek is hasznos lehet az egészséges életmód felé vezető úton!


Hamarosan határokat fog átszelni ez a könyv, ebben biztos vagyok!


Mert hát csábítóak és finomak is a magyar és más nemzeti konyhák, de egészségesnek abszolút nem mondhatóak.


Ez a könyv óriási segítség lehet hogy rátérj a valódi vibráló egészségre és ha rátértél, akkor meg is tudod azt tartani!
Köszönjük Gitta!


Részletek a könyvből:


" És miért érdemes Neked elolvasnod ezt a könyvet? Mert épp itt az ideje, hogy a saját kezedbe vedd az egészséged megtartását vagy visszaszerzését. Mert – ahogy mondani szokták – míg a többiek sokan vannak, belőled csak egy van, egy és pótolhatatlan vagy. Szeretném, ha sokáig tudnád élvezni az élet adta lehetőségeket a legnagyobb egészségben.


Amikor először elmentem egy nyersétel-tanfolyamra, rémülten láttam, micsoda eszköz-arzenált vonultatott fel az előadó… Ezt nekem is mind be kell szereznem? Hol fog ez elférni a konyhámban? Erre mind szükségem lesz? Később rájöttem, hogy nem, olyan vészes a helyzet: kés, vágódeszka, szeletelő, reszelő, hámozó minden konyhában van, talán , még turmixgép és kávédaráló is.


„ Sokan mesélik, hogy megpróbálkoztak a nyers étkezéssel, de valamilyen ok miatt felhagytak ezzel az életmóddal, és visszatértek a főtt ételekhez. Amikor rákérdezek a részletekre, mindig kiderül, hogy valami hiba csúszott a megvalósítás módjába, vagy az ételek összeválogatásába, és ha kicsit körültekintőbbek lettek volna, nem kudarccal végződött volna az, ami „elsőre jó ötletnek tűnt ”.


Sokan nincsenek azzal tisztábban, hogy mi a különbség a különféle zöldségrészek között. Téves az a nézet, hogy minden „zöldség” egyforma. A zöldségek legértékesebb része a levél, ami tápanyag-összetételben jelentősen különbözik a terméstől, illetve a gyökérrésztől. A zöld levekben nincs keményítő, így azok bármilyen más étellel párosíthatóak! Gyümölccsel is! "


Óriási felfedezés volt számomra,hogy az élő ételek elkészítése mennyire egyszerű és gyors. Legtöbbször csak mindent bele kell pakolni a turmixgépbe vagy az aprítóba, bekapcs-kikapcs és már készen is van. Nem kell főzésre, sütésre, párolásra várni. "  


A könyv a blogomon megrendelhető. Ára 3200 Ft + postaköltség.


Veszprémben „a királynék városában” személyesen is átveheted tőlünk, ebben az esetben nem kell fizetned postaköltséget.


A programokon pl: október 10-i Potluckon is átveheted a könyvet.  


Várom megrendelésedet ITT


Hogy már jövő héten elmerülhess Gitta könyvében!

Könnyű olvasmány azoknak, aki még csak most ismerkednek az egészséges életmóddal. Ajánlott azoknak, akik tudják, „kellene tenni valamit, de hogyan is fogjak hozzá”, és azoknak is, akik teljesen szkeptikusak bizonyos témákban, és nem is tudják mennyire fontos az egészség megőrzése, és a vele együtt járó méregtelenítés. Az első kb: 60 oldal erről szól. Tudatosítani magadban mit is akarsz, és azt hogy akarod valójában. Ahogy haladunk egyre mélyebben a könyvben, úgy mélyülnek a témák is, és bizony még a gyakorlott olvasót is, és azokat, akik már ezen az úton járnak, rabul ejtik! A könyv másik fele igazán lebilincselő, és sok érdekes információt ad számunkra!

Érinti szinte az összes egészséggel kapcsolatos kérdést. A helyes légzésről, a víz csodálatos tulajdonságairól, a béltisztításról, különböző böjtökről, kúrákról is ír.

Megemlíti az arc masszázst, a természetes arcpakolásokat. Hogyan készíthetünk önmagunknak egyszerű, természetes olcsó pakolásokat, és hogyan őrizhetjük meg fiatalságunkat?

A könyv végén egy csokorba szedte számunkra a gyógynövények erejét, a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, magvak, hüvelyesek élettani hatását! Kis kézi lexikon! Egy ilyen példányt érdemes otthonunkban tartani.

Laza őszinteséggel ír, „face to face” megmondja a frankót! Szó szerint!

Ha még nem tudod, hogy is vágj neki ennek az egészséges életmódnak, és mi mindenre is kellene odafigyelned, ajánlom ezt az egyszerű, de még is nagyszerű olvasmányt!

Részletek a könyvből:

„ Előbb azt tisztázd le magadban, akarsz-e egészségesebben élni, akarsz-e megválni évtizedes „hűséges” betegségeidtől. Ez a könyv azoknak szól, aki akarnak változtatni.”

„ Nagyon könnyű a kényelem melegében meghúzódni, nem mozdulni, és csak várni, hogy forogjon tovább a világ. Ellenben kitalálni, megmozdulni, végig vinni a tervezett programot igen nehéz. Mert az ember a biztonságot keresi, és a kínok közötti fogyás, az önsanyargatás, vagy csak az édes falatok megvonása, bizonytalanságot, rossz érzést szül. Szereted kényeztetni magad, ellazulni egy tábla csoki társaságában, gyorsan bedobni a mikróba a félkészen vásárolt pizzát, vagy vasárnaponként jókat enni a többfogásos ebédből. Erre azt mondani, hogy nem kéred? Mikor egész héten gürcöltél, túlóráztál, idegbajt kaptál, kifáradtál, elmagányosodtál, akkor ez az egyetlen örömöd se legyen hétvégén?

Azt mondják döntéseink alakítják életünket. Az idegbajos munka is saját döntésed eredménye, de általában hiábavalónak tartod végig menni ezen a gombolyagon. Gubancos a szál – mondod - : valahol a múltban összegabalyodott a sorsfonal, ezt már nem lehet kibogozni.

Ne add fel a változtatás lehetőségét! Legalább a lehetőséget ne!”

„A pozitív gondolkodás ott kezdődik, hogy felméred, mennyi pénzt költöttél már orvosra, gyógyszerre. Mennyivel többet használnál magadnak, ha ezekkel nem mérgeznéd magad tovább, hanem helyettük valódi, életet adó gyógyító ételekre költenél.”

A böjttel felkészülünk egy magasabb lelki szinten megélt időszakra, ezért minden böjt egy kicsit közelebb visz saját igazi énedhez.” „ Akkor igazán sikeres a méregtelenítés, ha fel sem tűnik, hogy jelen van. Hogy értem ezt? Úgy, hogy ha az élet hatalmas piramisában örökös, fizetett helye van a rendszeres tisztításnak. Szabadulj meg mérgeidtől, és légy vidám!”
Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
 
Oszd meg a Facebookon
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!