Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2018. május 25., péntek

Együnk gyümölcsöt, de hogyan?


Étkezési kultúránkban az az elterjedt szokás, hogy étkezések után desszertként fogyasztjuk, különböző krémekbe, fagylaltokba, süteményekben, rétesekben tálalva. Kompótként, vagy gyümölcssalátaként. Ezek feldolgozott állapotban kerülnek már a gyomrunkba. Ha pedig nyersen is fogyasztjuk, étkezés után, az sem helyes, hiszen a gyomornak a bevitt élelem feldolgozásával kell foglalkoznia, megemésztenie, netán még főtt is volt az elfogyasztott étel, akkor meg pláne! Egy főtt étel megemésztéséhez sokkal több energiára van szükség a szervezetnek. Enzimeket von el a szívtől, tüdőtől, májtól, vesétől.

Egy főtt étel lassabban emésztődik meg, ezért amikor ráesszük a gyümölcsöt, az nem tud tovább haladni a belekben, és megrohad. Hiába ettünk egészséges gyümölcsöt, kárt tettünk beleinkben, emésztő rendszerünkben, bélgázok alakulnak ki, bélpuffadás, rothadás, és a tápanyag sem tud jól felszívódni. Olyan ez, mintha haladnál autóval egy egysávos pályán, előtted egy lassú autó halad, te felgyorsult sebességgel belerohansz. Ugyan így belerohan a gyümölcs a főtt, még megemésztésre váró ételbe. eldolgozott, sütött, főzött állapotban már nem marad semmi enzim, vagy tápanyag benne, így ez annyi, mint halottnak a csók!

Amikor pedig gyümölcssalátákat készítünk, figyelmen kívül hagyjuk, a különböző gyümölcsök, különböző emésztési idejét. Sőt még keverjük kompóttal, cukrozott konzerv gyümölcsökkel is. Cukrokról már beszéltünk, és azok káros hatásairól. 4.oktatóanyagban.
Nyersen ritkábban esszük, akkor is desszertként, és keveset, illetve keverjük más gyümölcsökkel.
Mert hogy különböző gyümölcsöknek különböző az emésztési ideje a gyomorban.”

Folytatás az anyagban…..

Részlet a Vegán Tananyag 9. oktatóanyagából


A világ bármely pontjáról csatlakozhatsz! Most május 31.-ig kedvezmények ajándékok!

Szaffina Nagy (kép internet, írás saját)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!