Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. március 28., hétfő

Potluck Ákosnál

Március 26.-án napsütéses tavaszi napon újra együtt lehettünk, és megkóstolhattuk egymás finomságait. Találkozhattunk, eszmecserét folytattunk, recepteket osztottunk meg egymással.


Én kaptam azt a megtisztelő feladatot, hogy írjak pár sort a potluckról, (bár amúgy is akartam volna, és szerintem írni fog más is, így több szempontból is olvashattok róla) illetve nálam fognak összegyűlni a receptek, így ezeket folyamatosan közzéteszem. Érdemes lesz őket kipróbálni, mert ínycsiklandozóak, és a legtöbb étel hamar elkészül.




Ákosnál találkoztunk, ő volt a házigazda, mi kicsit előbb felértünk, így bepillantást nyerhettünk Ákos ételkészítési titkaiba! Öröm volt látni, ahogy járt a keze, ( és a szája : ) minden mozdulata egy profi vegán séfet tükrözött.


Rakott brokkolit készített, pillanatok alatt, profi gépekkel. Ákosnál lehet vegán, nyers ételeket rendelni, Budapest és vonzás körzetében, a heti, és napi menüt Gitta oldalán megtalálhatjátok, (jobb oldalt) élő étel házhozszállítás alatt.


Ötletes pingvinek


Kókuszos finomságok


Mediterrán mártogatós

Sütő Mónika
a Nyers konyha tulajdonosa, ötletes pingvineket hozott, kókuszos habkarikát, csokis kókuszos kekszet, és csokis kókusz szíveket, sós finomság gyanánt pedig aszalt rudakat mártogattunk mediterrán mártásban.


Gombás falafel gombócok

Sz. Era, a Napkonyha szerkesztője, csokis kekszet, és gombás falafel gombócokat tálalt fel.


Csokis keksz

Almás golyók

Zsófia, a Sophia blog írója, almagolyókkal készült.


Karalábés mártogatós

Timi, (Szamóca) Vegánságok szerzője, karalábé szeleteket hozott magkrémmel.


Zserbó

Gitta, az Élő ételek könyv írója, és a Gitta nyersétel blog tulajdonosa zserbóval kényeztetett minket.


Zöldséges leves

Selmeci József Csongor, a Magyar Jóga Társaság elnöke, és az Ahimsza Jóga Központ tulajdonosa, melyet feleségével Ágival együtt vezet, tavaszi zöldséges levest készítettek.



Burger Salátaágyon

Nagy Edina Viktória, az Aviva torna veszprémi oktatója, burger krémet tálalt fel, salátába göngyölgetve.

Agg Ildikó Liliána, szintén Veszprémből, kókuszkockákat hozott.

Az asztalra kerültek még az alábbi finomságok: almás puding, esszénus kenyér, medvehagymás krém, chillis, fahéjas, és kókuszos csoki golyók, csírasaláta, és mazsolás müzli szelet. (Nem szeretnék senkit sem kihagyni, és egy ételt sem, így aki elküldi a receptet, - ha lehet képpel együtt, de kép nélkül is jó, mert mi is készítettünk párat,- azt felteszem a blogra.)

Adzuki bab főzelék

Mi adzuki babfőzeléket vittünk, kevés napraforgómag tejföllel.

Jól éreztük magunkat, köszönet Ákosnak a szeretetteljes vendéglátásért!

Receptek bővebben, hamarosan itt a blogon, illetve a blog íróknál!

Kérlek Benneteket, akik ott voltatok a potluckon, hogy legkésőbb vasárnapig küldjétek el a receptet, addig rakom fel, folyamatosan, érkezési sorrendben. Az első Sophia volt, így az első recept, az almásgolyó fog következni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!