Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2017. február 21., kedd

Adzuki bab ”főzelék”


Csíráztatott adzuki babból tudunk igazi magyaros babfőzeléket készíteni.

Adzuki babot, zeller zöldjét, zeller gumót, petrezselyemzöldjét, lilahagymát, fokhagymát aprító gépben összedaráljuk.

Készítünk magtejfölt, (én többnyire napraforgómagból készítem) és leöntjük vele. Beízesítjük még olívaolajjal, fűszerpaprikával, Himalája sóval, szójaszósszal.

Nekem ez a kedvencem!!!

Tipp:

Vöröshagymával is elkészítheted, a lila azért jobb, mert erőteljesebb íze van. A vöröshagyma inkább édeskés.

Egészségre gyakorolt hatása:

Adzuki bab: Jó minőségű fehérje, kiváló vas és C-vitamin forrás.

A zellerben C-vitamin, nátrium, kálcium, foszfor, vas, magnézium, és kálium található benne. Erős vízhajtó hatású, serkenti a vesét, vértisztító, és serkenti a nemi vágyat.

Petrezselyem vizelethajót, és étvágyjavító, vesekő, és vesehomok megelőzésére ajánlják. C vitamint is tartalmaz, és fokozhatja a nemi vágyat!

A lila hagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!

Fokhagyma csökkenti a vérzsírt, a vérnyomást, véd a az érelmeszesedés ellen, antibiotikus hatású. Tartalmaz A, B1, B2, C - vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, káliumot, és szelént. Erős baktérium ölő, fertőtlenítő hatású! (Candida diétánál kiváló!)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusosra sikeredett!
    Főzelékeket még nem csináltam, de most kedvet kaptam...

    VálaszTörlés
  2. Mi a téli hónapokban szinte csak ezt esszük. Annyira finom, és egyszerűen elkészíthető! Nem tudok betelni a tejföl ( magtejföl) ízével! És a bab...hm..

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szaffina,nagyon jól néz ki ez bab fózelék,Csak azt nem értem,hogy lehet nyersen fogyasztani a mungo és az adzuki babot?Eddig úgy tudtam meg kell fózni.Koszi a választ.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Márta!

    Minden csak szokás kérdése. A rágás, mint képesség egyre inkább sorvad a főt ételek fogyasztásával. Így az élő ételek újra erőt adnak a rágóizmoknak és mivel tovább tart az evés kevesebb mennyiséget is kell fogyasztanunk. Ez nem okoz teltségérzetet, jobb lesz a közérzeted.

    Ajánlom figyelmedbe az alábbi könyvajánlót:

    http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com/2011/05/bojtoles-esszenus-tudomanya.html

    Plusz nem öljük meg a csírákban található enzimeket amely minden élet alapja : )

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!