Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. október 25., hétfő

A hét kérdése: Melyik nyers étel fordul elő nálad a leggyakrabban?


Melyik a kedvenc élő ételed, recepted?

Mindenkinek van egy vagy több olyan receptje, amit szeret elkészíteni, szeret vele örömet szerezni, amit egyszerűen el tud készíteni, amit a legtöbbször megkíván saját maga, illetve a családja, ami a legtöbbször fordul elő a konyhában!

Élő, nyers, vegán receptet várok természetesen, de nem kell, hogy az én receptjeim közül válasszatok, és nem kell bonyolult fogásokra gondolni! Ha egyszerű salátát szeretsz enni, akkor írd meg azt!

Ha nem vagy teljesen vegán, akkor is eszel valamilyen zöldséget, gyümölcsöt, salátát, magot, csírát…tovább már nem is írom, főleg ha nem vagy még vegán! Ezekből az egyszerű természet adta alapanyagokból biztos össze tudsz ütni valami nyers finomságot!

Amikor valaki feljön egy ilyen oldalra, lehet, elsőre úgy érzi ő ezt nem tudná megcsinálni, ő ezt nem tudja elképzelni, ő nem ilyen ügyes, és mivel is lehetne összekeverni, és hogyan, és stb…..és meg lehet enni? És jól lehet lakni?

Receptjeimnél nagyon törekszem az egyszerűségre, hogy megfeleljen a mai kor modern nőének, (én is veletek együtt itt élem a hétköznapjaimat, és tudom 24 óra az sokszor csak 12) és egyszerű legyen, piacon beszerezhető, és gyors legyen az elkészítése! Legyen viszonylag jó áron, és egészséges! Bármikor fel tudjuk tálalni a gyorsan betoppanó vendégeknek és az éhes családtagjainknak egyaránt!

De lehet, hogy van, aki úgy érzi, hű hát ezt én nem is tudom….

Ezért tettem fel ezt az egyszerű kérdést, mert várom akár az egyszerű recepteket is, hogy érezd Te is ügyes vagy! Meg tudod csinálni! Ez mellett, pedig ötleteket adunk egymásnak, és segítsük egymást!

Várom a kedvenc nyers receptedet!

November 2.-án Vegán Halloween Party készül Veszprémben! Ugye nem felejtettél el jelentkezni?!

Ha még is, ma estig még kedvezményesen kérhetsz jegyeket! (Egy belépővel, egy fő tud csak bejönni) Utána már csak teljes áron tudok jegyet adni, illetve a helyszínen!

Mit kapsz ezért a belépőért?

Három előadást hallgathatsz meg, utána személyes konzultációra is lesz lehetőség, személyes kérdéseidet felteheted az előadóknak, tökös finomságokat kóstolhatsz meg, és élő ételes könyvhöz is hozzájuthatsz!

Olyan információkat is kaphatsz, amelyek évekkel felgyorsíthatják vegán étkezéssel kapcsolatos fejlődésed!

Megismerheted a Zöldbolt, Sunrider, és Naturporta Biobolt bio termékeit, asztrológussal is személyesen beszélhetsz, és gyógyító zenéket, könyveket ismerhetsz meg. Jó hangulatú, vidám, halloween zenés, program lesz! Részletesen a blogon, a Programajánló menüben olvashatsz! Ezt továbbíthatod is barátaidnak, akiket szeretnél elhívni ide!

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Ez nehéz kérdés, mert nagyon sok kedvencem van. Főleg úgy ahogy Szaffina készíti ;)

    A legizgalmasabb az egészben az, hogy naponta új és új finomságokkal kísérletezünk, így a kedvencek lista havonta változik. Most, hogy itt a tél a nehezebb főleg magból készült ételek vannak előtérben.

    Kezdem, az édességekkel mivel nagyon édesszájú vagyok. Ha valaki kételkedik abban, hogy finomak-e az élő, nyers, vegán ételek. Csak készítse el ezeket a finomságokat és csodálatos gasztronómiai értékekkel fog gazdagodni.

    Édességek, desszertek:

    1 hely: Epres finomságok bejegyzésnél a csokis, tahinis torta a kedvencem. Kókuszos süti, Rafaelló, Mákos tészta, Mazsolás Vaníliás túrókrém, …..

    Fő ételek:

    1.hely: Töltött paradicsom, Zöldség gombócok narancsos szezámmagos öntettel mellé valami ízletes saláta, Paradicsomos káposzta, Lecsó , Tök főzelék, Dió körözött.

    Most pl. egy újdonságot ettem ebédre isteni volt, de ez egyelőre még titok. A jövőben biztos felkerül a blogra;)

    Várjuk, hogy Nektek mi a kedvencetek?

    Üdvözlettel: Karesz

    VálaszTörlés
  2. Az én kedvencem az almás mák, bár szinte mindenféle gyümölccsel kipróbáltam már a mákot, egyik jobb mint a másik (remélem lehet őket együtt enni).
    Egy picit eltérek a tárgytól, remélem a szerkesztőség nem fog haragudni. Amíg lehetőség van rá szinte mindennap eszem 1-2 csokor petrezselyem zöldjét, kaprot, idén bővítettem a repertoárom sárgarépazölddel, sőt most anyukám kertjében nő a tyúkhúr (mint gaznövény)ha elmegyünk hozzájuk abból is eszek egy csokorral, szoktam gyermekláncfű levelet is rágcsálni.
    A gyógytermék forgalmazók termékei között sokféle, a világ minden rejtett zugából származó kapszulázott szárított csodanövényeket lehet kapni, melyek gyógyhatásairól oldalakat írnak. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a fent említett növényekről (meg még sok itthon megtalálható növényről) ugyanúgy lehetne oldalakat írni, ha valaki komolyan bevizsgálná őket, csak hát ki az aki 9.999 Ftért vásárolna petrezselyem zöldje kapszulát, mikor a kertből 10 másodperc idő alatt összegyűjtök egy marékkal, vagy kert hiányában 50Ft-ért veszek egy csokorral Julcsi nénitől a piacon.

    blasisti

    VálaszTörlés
  3. Kedves István!

    Örülök, hogy ezeket is leírtad, végül is ez volt a kérdés, ki mit fogyaszt a leggyakrabban!

    Igen, sok erő lakozik a gyomokban, gazokban!

    A kapszulás termékek nagy része üzleti érdekeken alapszik, ( jó pár éves tapasztalatom van a témában, sikerült elég mélyen a kulisszák mögé kerülni)és azt se felejtsük, hogy más energiája van, értéke egy kapszulának.Pl: búzafűkapszula és élő, frissen leszedett, és lepréselt búzafűlé óriási különbség! A kapszula egy mesterséges anyag, a friss élőnél, nincs jobb, és nagyon magas az enzim tartalma. A kapszulák valóban csak kiegészítők, amit én még jónak és elfogadhatónak tartok, az a Hippokratész Intézet által előállított Enzim termék. (Bővebben: Biorganik weboldalán, itt az oldalon rá tudsz kattintani)

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!