magmajonéz
csicsóka
vöröshagyma
Én imádtam mindenféle majonézes salátát „órákig” elpepecseltem a fűszerekkel, díszítéssel, hogy minden megfelelő legyen! Az a jó, hogy ezeket el tudom készíteni nyers változatban is, ez nagyszerű!
Majonézt készíthetünk és ebbe belevágjuk a vöröshagymát, és burgonya helyett én csicsókát használtam. A csicsókát is érdemes nagyon vékonyra vágni, így könnyebb elrágcsálni.
Majonézt készíthetünk és ebbe belevágjuk a vöröshagymát, és burgonya helyett én csicsókát használtam. A csicsókát is érdemes nagyon vékonyra vágni, így könnyebb elrágcsálni.
Egészségre gyakorolt hatása:
Csicsóka: Fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag. Számos betegség megelőzésében is hatékony mint pl: a különböző szív és érrendszeri megbetegedések, a candidózis, cukorbetegség és gyermekkori asztma.
A vöröshagyma megfázásra, fülfájásra, és gégegyulladásra, és rovar csípésre is használatos. Magyaros ételeink alap ízesítője. Illóolajat, B, C-vitamint, tartalmaz. Csípős ízét az allilszulfid vegyület adja, melynek baktérium ölő hatása van. Bélféregűzésre, vizelethajtásra, vércukorszint csökkentésére is jól bevált „gyógyszer”.
A vöröshagyma megfázásra, fülfájásra, és gégegyulladásra, és rovar csípésre is használatos. Magyaros ételeink alap ízesítője. Illóolajat, B, C-vitamint, tartalmaz. Csípős ízét az allilszulfid vegyület adja, melynek baktérium ölő hatása van. Bélféregűzésre, vizelethajtásra, vércukorszint csökkentésére is jól bevált „gyógyszer”.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése