Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. október 3., vasárnap

2010 október 10. a nyers étkezés világnapja!

Az egész világon ezen a napon Vegán Potluckot tartunk!

Ha vegán vagy, ott a helyed!

Ha vegetáriánus vagy, gyere el!

Ha éppen csak ismerkedsz az élő ételek és az egészséges ízek világával, tarts Te is velünk!

Vagy ha Te még tartózkodsz egy kicsit, és minden evő vagy, és azt kérdezed: mit is kereshetnék én ott? Mit is ehetnék én ott? Akkor feltétlen pattanj, és derítsd ki mitől más egy vegán étkezés!

Mi Veszprémben fogjuk képviselni a nyersen evők világnapját!

2010. 10.10. Lehet ettől még az életed is megváltozik! Mindenképp ott a helyed!

Kérlek időben jelentkezz, hogy tudjuk, számíthatunk-e a jelenlétedre! (Termet le kell foglalnunk, elő kell készülnünk, szóval, időben szólj! Akár már ma tedd meg! Ne halogasd!) „Aki fontos, az pontos!”

Természetesen az ország más területein is lesz Potluck, bővebben értesülhetsz a Gitta oldalán.

Potluck , (nyers batyus buli) részvétel szabályai:

Nyers, élő étel készítése, és szervírozása, minimum 5 személyes adag.

Az étel nem készülhet feldolgozott, hő kezelt összetevőkből, tartósított, konzervált, fagyasztott ételekből, színezékkel, mesterséges anyagokkal, cukorral terhelt ételízesítőkből, semmilyen tejszármazékból, vagy más állati eredetű alapanyagból.

Mit hozhatsz?

Frissen préselt gyümölcsleveket, zöldleveket, salátákat, csírákat, magokból készült pástétomokat, tejfölt, majonézt, szószokat, édességeket. Ilyen recepteket a blogomon találhatsz, keresgélj! :) Ha bizonytalan vagy, kérdezz bátran!

Az étel receptjét, az apró összetevőkkel együtt, (fűszerek) kérlek, írd meg nekem! Csak így tudjuk a közös partyn felszervírozni!

Fényképeket is készítünk az ételekről, ezért érdemes díszíteni! A finomságodnak adj valamilyen nevet!

A Te által készített ételeket, annak receptjét, neveddel és fotóddal együtt (amennyiben adsz fotót) közzétesszük a blogomon!

Poharakról, evőeszközökről, tányérokról és tisztított vízről gondoskodunk.

Miről fog szólni?

Olyan emberek jönnek össze ezen a napon, akik nyersen evők, tisztelik a természetet, és az egészséges életmód képviselői.

Az első 20 percben beszélni fogok a vegánizmus alapjairól, és kérdéseket tehettek fel. Három éve vagyunk vegánok, és öt éve vegetáriánusok. A vegán életmódról bővebben külön előadást fogok tartani, (Figyeld a blogot, mert hamarosan közlöm!!! Nem lesz hétköznapi, arról biztosíthatlak!!!) itt csak alapokról beszélünk.

Ezután a feltálalt ételeket kellemes beszélgetések, ismerkedések között elfogyasztjuk, előtte lefotózzuk, és átadjuk magunkat a nyers ízek élvezetének! Megosztjuk egymással a recepteket, a fogásokat, apróbb trükköket, ki hogyan készíti el pl: ugyanazt az ételt, még is más íz világot kapva.

Beugró: 500 Ft.

Amennyiben szeretnél eljönni, de még nem tudsz mit készíteni, bizonytalan vagy, vagy csak kíváncsi vagy a vegán ízekre, akkor is eljöhetsz! Ebben az esetben nem kell hoznod kóstolót, a belépőd ára: 1000 Ft.

Helyszín: Veszprém Előd u. 27

Délután 15-17-ig tart a program. Ha hozol ételt ( már pedig ennek a találkozónak ez a célja) kérlek 20 perccel előbb érkezzél, hiszen tálalnod kell, és díszíteni!

Aki fontos, az pontos!”

1 megjegyzés:

  1. Ott leszek, nagyon várom már!!! Viszek finomságokat én is. Annyira jól néznek ki a gombák, a vigyori pofi és a nyami havas hegycsúcs!!! Annyira gusztusos, hogy házhoz szállítást kérek szépen :D. hihi

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!