Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. október 8., péntek

Lénárt Gitta: Élő ételek könyve Lúgosítás természetesen

Végre kezemben tarthattam Gitta könyvét augusztus 28-án a Vegetáriánus Fesztiválon! Azonnal dedikáltattam is egyet!

Gitta receptjeit már ismertem a netről:


De teljesen más érzés a kezemben tartani a könyvét, amire már nagyon vártam.

Egy magyar élő ételes receptes könyv, ami kielégítheti a magyarok evéssel kapcsolatos élvezeti vágyát.

Minden hozzávalót beszerezhetünk a magyar piacokon, és a jól megszokott pikáns magyar ételeket kitűnően tudjuk helyettesíteni ezekkel a receptekkel.

Italok, turmixok, tejek, levesek, krékerek, élő kenyerek, fasírtok, aszalt zöldségek, pástétomok, szószok, főételek, saláták, édességek, torták találhatóak a könyvben.

Minden receptnél külön más jellel tünteti fel számunkra, a műveletek egyszerűségét vagy ép bonyolultságát, illetve, hogy éppen milyen konyhai eszköz segítségét kell igénybe vennünk.

A receptek variálhatóak, saját szájíz szerint, de bőségesen lehet válogatni a sok-sok finomság közül.

Gitta tálalása és díszítése is figyelemre méltó, gyönyörű ételcsodákat tár az olvasó elé. A szemet gyönyörködtető ételektől mindenkinek összefut a nyál a szájában, és azt kívánnánk, bárcsak átnyúlhatnánk érte és kiragadhatnánk a könyvből!

Ha pedig túl vagy a receptek átolvasásán, netán kipróbálásán és feleszméltél a színorgiákból, melyet zöldségek és gyümölcsök adnak képekben, akkor még sok ötletet, tanácsot és hasznos tudnivalókat olvashatsz a könyvből.

Bár tudom, ezek a fontos és hasznos információk a könyv elején vannak, és azt is tudom, hogy az első szinte minden olvasó számára a képek és a receptek megcsodálása.

Milyen hasznos információkat tudhatunk meg a könyvből?

Miért is fontos az élő táplálkozás?

Hogyan is vágjunk neki?

Mit is a jelent a szó - bioélelmiszer?

Mi az a 12 aranyszabály, amit érdemes betartani?

Milyen nyersétel irányzatok vannak?

Milyen konyhai eszközöket használjunk?

Hogyan csíráztassunk?

Végül de nem utolsó sorban a leggyakrabban elkövetett hibák és személyes történetek gazdagítják a sorokat.

Mit találhatunk még a könyvben?

Zöldségek és gyümölcsök élettani hatását szedte nekünk össze egy csokorba. Megemlíti a gabonákat, csírákat, fűszereket, a magokat, a vizet, sót és azok hatásait.

Egy olyan könyvet tart kezében az olvasó, ami mind a magyaroknak, mind az országon túl élőknek is hasznos lehet az egészséges életmód felé vezető úton!

Hamarosan határokat fog átszelni ez a könyv, ebben biztos vagyok!

Mert hát csábítóak és finomak is a magyar és más nemzeti konyhák, de egészségesnek abszolút nem mondhatóak.

Ez a könyv óriási segítség lehet hogy rátérj a valódi vibráló egészségre és ha rátértél, akkor meg is tudod azt tartani!

Köszönjük Gitta!

Részletek a könyvből:

" És miért érdemes Neked elolvasnod ezt a könyvet? Mert épp itt az ideje, hogy a saját kezedbe vedd az egészséged megtartását vagy visszaszerzését. Mert – ahogy mondani szokták – míg a többiek sokan vannak, belőled csak egy van, egy és pótolhatatlan vagy. Szeretném, ha sokáig tudnád élvezni az élet adta lehetőségeket a legnagyobb egészségben.

Amikor először elmentem egy nyersétel-tanfolyamra, rémülten láttam, micsoda eszköz-arzenált vonultatott fel az előadó… Ezt nekem is mind be kell szereznem? Hol fog ez elférni a konyhámban? Erre mind szükségem lesz? Később rájöttem, hogy nem, olyan vészes a helyzet: kés, vágódeszka, szeletelő, reszelő, hámozó minden konyhában van, talán , még turmixgép és kávédaráló is.

„ Sokan mesélik, hogy megpróbálkoztak a nyers étkezéssel, de valamilyen ok miatt felhagytak ezzel az életmóddal, és visszatértek a főtt ételekhez. Amikor rákérdezek a részletekre, mindig kiderül, hogy valami hiba csúszott a megvalósítás módjába, vagy az ételek összeválogatásába, és ha kicsit körültekintőbbek lettek volna, nem kudarccal végződött volna az, ami „elsőre jó ötletnek tűnt ”.

Sokan nincsenek azzal tisztábban, hogy mi a különbség a különféle zöldségrészek között. Téves az a nézet, hogy minden „zöldség” egyforma. A zöldségek legértékesebb része a levél, ami tápanyag-összetételben jelentősen különbözik a terméstől, illetve a gyökérrésztől. A zöld levekben nincs keményítő, így azok bármilyen más étellel párosíthatóak! Gyümölccsel is! "

Óriási felfedezés volt számomra,hogy az élő ételek elkészítése mennyire egyszerű és gyors. Legtöbbször csak mindent bele kell pakolni a turmixgépbe vagy az aprítóba, bekapcs-kikapcs és már készen is van. Nem kell főzésre, sütésre, párolásra várni. "

A könyv a blogomon megrendelhető. Ára 3200 Ft + postaköltség.

Veszprémben „a királynék városában” személyesen is átveheted tőlünk, ebben az esetben nem kell fizetned postaköltséget.

A programokon pl: október 10-i Potluckon is átveheted a könyvet.

Várom megrendelésedet ITT

Hogy már jövő héten elmerülhess Gitta könyvében!

Hétfőn újdonságokkal várlak a blogomon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!