tag:blogger.com,1999:blog-4818766024318621287.post395305694116460274..comments2023-06-22T12:31:45.612+02:00Comments on Szaffina fűszerkonyhája: A hét kérdése: Melyik nyers étel fordul elő nálad a leggyakrabban?Nagy Szaffinahttp://www.blogger.com/profile/11692032473596527065noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4818766024318621287.post-4225612237998513132010-10-29T14:50:31.011+02:002010-10-29T14:50:31.011+02:00Kedves István!
Örülök, hogy ezeket is leírtad, vé...Kedves István!<br /><br />Örülök, hogy ezeket is leírtad, végül is ez volt a kérdés, ki mit fogyaszt a leggyakrabban!<br /><br />Igen, sok erő lakozik a gyomokban, gazokban! <br /><br />A kapszulás termékek nagy része üzleti érdekeken alapszik, ( jó pár éves tapasztalatom van a témában, sikerült elég mélyen a kulisszák mögé kerülni)és azt se felejtsük, hogy más energiája van, értéke egy kapszulának.Pl: búzafűkapszula és élő, frissen leszedett, és lepréselt búzafűlé óriási különbség! A kapszula egy mesterséges anyag, a friss élőnél, nincs jobb, és nagyon magas az enzim tartalma. A kapszulák valóban csak kiegészítők, amit én még jónak és elfogadhatónak tartok, az a Hippokratész Intézet által előállított Enzim termék. (Bővebben: Biorganik weboldalán, itt az oldalon rá tudsz kattintani)Nagy Szaffinahttps://www.blogger.com/profile/11692032473596527065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4818766024318621287.post-57979849073063429142010-10-29T10:08:49.131+02:002010-10-29T10:08:49.131+02:00Az én kedvencem az almás mák, bár szinte mindenfél...Az én kedvencem az almás mák, bár szinte mindenféle gyümölccsel kipróbáltam már a mákot, egyik jobb mint a másik (remélem lehet őket együtt enni).<br />Egy picit eltérek a tárgytól, remélem a szerkesztőség nem fog haragudni. Amíg lehetőség van rá szinte mindennap eszem 1-2 csokor petrezselyem zöldjét, kaprot, idén bővítettem a repertoárom sárgarépazölddel, sőt most anyukám kertjében nő a tyúkhúr (mint gaznövény)ha elmegyünk hozzájuk abból is eszek egy csokorral, szoktam gyermekláncfű levelet is rágcsálni.<br />A gyógytermék forgalmazók termékei között sokféle, a világ minden rejtett zugából származó kapszulázott szárított csodanövényeket lehet kapni, melyek gyógyhatásairól oldalakat írnak. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a fent említett növényekről (meg még sok itthon megtalálható növényről) ugyanúgy lehetne oldalakat írni, ha valaki komolyan bevizsgálná őket, csak hát ki az aki 9.999 Ftért vásárolna petrezselyem zöldje kapszulát, mikor a kertből 10 másodperc idő alatt összegyűjtök egy marékkal, vagy kert hiányában 50Ft-ért veszek egy csokorral Julcsi nénitől a piacon.<br /><br />blasistiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4818766024318621287.post-4228816673606842242010-10-27T14:08:10.243+02:002010-10-27T14:08:10.243+02:00Sziasztok!
Ez nehéz kérdés, mert nagyon sok kedve...Sziasztok!<br /><br />Ez nehéz kérdés, mert nagyon sok kedvencem van. Főleg úgy ahogy Szaffina készíti ;) <br /><br />A legizgalmasabb az egészben az, hogy naponta új és új finomságokkal kísérletezünk, így a kedvencek lista havonta változik. Most, hogy itt a tél a nehezebb főleg magból készült ételek vannak előtérben.<br /><br />Kezdem, az édességekkel mivel nagyon édesszájú vagyok. Ha valaki kételkedik abban, hogy finomak-e az élő, nyers, vegán ételek. Csak készítse el ezeket a finomságokat és csodálatos gasztronómiai értékekkel fog gazdagodni. <br /><br />Édességek, desszertek: <br /><br />1 hely: Epres finomságok bejegyzésnél a csokis, tahinis torta a kedvencem. Kókuszos süti, Rafaelló, Mákos tészta, Mazsolás Vaníliás túrókrém, …..<br /><br />Fő ételek:<br /><br />1.hely: Töltött paradicsom, Zöldség gombócok narancsos szezámmagos öntettel mellé valami ízletes saláta, Paradicsomos káposzta, Lecsó , Tök főzelék, Dió körözött.<br /><br />Most pl. egy újdonságot ettem ebédre isteni volt, de ez egyelőre még titok. A jövőben biztos felkerül a blogra;) <br /><br />Várjuk, hogy Nektek mi a kedvencetek?<br /><br />Üdvözlettel: KareszNagy Károlyhttps://www.blogger.com/profile/05355432082094267093noreply@blogger.com