Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. március 10., csütörtök

Milyen hatással van a jóga a női testre és lélekre?

A jóga eredményezhet fogyást a nőknél? Szabad-e fogyókúrázni? Mennyire alakul át egy női test a vegán étkezés hatására? Mitől nő egy nő?


Ezekre ad választ Brahma Jóga és Egység Központ egyik oktatója, és a GyengÉdes Érintések tanfolyam vezetője, Biczók Bendegúz.

K: Milyen hatással van a jóga a női testre és lélekre?

V: Szeretném előre leszögezni, hogy a párom az (Beke Andrea), aki közel 30 éve jógaoktató, a jógával kapcsolatos élményeimet, neki köszönhetem. A jóga ősi, tradicionális, testtudatosságot tanító mozgásforma, amely a belső harmóniára törekvést a gyakorlás segítségével adja meg. Hatására blokkok, már elfelejtett fájdalmak szabadulhatnak fel, és a nő elindulhat, egy újfajta szabadság útján. A test energetizálódik, a lélek fellélegzik.

K: Kiknek ajánlod elsősorban a jógát? Korhoz mennyire kötött?

V: Azoknak, akik elakadtak útjuk során, akik már unalmasnak tartják a mindennapokat, akik megértik, hogy az igazi segítség belül található. Remélem kortól függetlenül mindenkinek : )

K: A jóga eredményezhet fogyást a nőknél?

V: Hitem szerint egy nőnek tilos fogyókúrázni! Hogy, miért? Azért, mert a nők szépek, és gyönyörűek, a probléma az önbizalom, az önértékelés hiányából fakad, valamint, a fogyókúra testidegen szemlélet. Ha mégis megfogalmazódik egy nőben a változásra való vágy, a megoldást megtalálhatja az életmódváltásban, aminek velejárója lehet a jóga is. Ez akár a testsúlycsökkenéshez is vezethet. Tapasztalataim szerint, ahhoz vezet : )

K: Mi vezetett téged erre az útra?

V: 1989-ben egy komoly betegség, nem részletezném, a múlt ezen részét már elengedtem.

K: „Főzés nélkül finomanblog szerkesztője is vagy, ahol a nyers ételeket mutatod be, kapcsolati - táplálkozási terapeutaként, és szervezel vegán ételkészítő tanfolyamokat is. Te mióta étkezel így?

V: Sajnos csak 5 éve, korábban keresőként vegetáriánus, majd mindenevő, majd vegetáriánus voltam váltakozva. Az én szótáram szerint a vegán jelző inkább a teljesen nyersételt fogyasztókra vonatkozik. Ebbe a „kategóriába” csak egy évig tartoztam, ma inkább vegán-vegetáriánusnak tartom magam, mivel az idénytől függően 60-80 %-ban nyerszöldségeket, illetve 40-20 %-ban főtt, sült zöldségeket fogyasztok. Az állati termékek fogyasztását (sajt, tojás, stb) kerülöm. Hogy miért? Ezt az utat választottam.

K: Miért tartod a legjobbnak a vegán étkezési formát?

V: Nem tartom a legjobbnak! Nincs legjobb, nincs kizárólagosság. Az én általam választott táplálkozás csak az egyik a 7 milliárdból, ebben, mint a szerelemben éljük meg a szabadságunk. Ha már nem visz előbbre, vagy betegséget eredményez, vagy unalmas az aktuális étkezési szokásunk, akkor érdemes elgondolkozni - hogy hogyan tovább. Erre az egyik lehetséges út a vegán-vegetáriánus étkezés, illetve aFőzés nélkül finoman” blog vagy aSzaffina fűszerkonyhájablog : )

K: Mennyire alakul át egy női test a vegán étkezés hatására?

V: Teljesen. A lerakodott mérgek szépen lassan eltávoznak (sajnos kifelé menet, még visszaköszönhetnek, ez okozhatja a fogyókúrákban megélt depresszív állapotot), a test megfiatalodik, a lélek, a szellem felszabadul, és egy régi-új ember jön létre. Tapasztalataim szerint, 60-70 éves korról, 50-re / 50-40 éves korról, 30-ra, könnyedén lehet fiatalodni. Szerintem, megéri! Azért érdemes megjegyezni, hogy a táplálkozásváltás része az ilyenkor ajánlott életmódváltásnak.

K: A „Gyengédes Érintések” tanfolyamon mit adsz át a nőknek és a férfiaknak?

V: Egy olyan tematikát, amivel könnyebben eligazodhatnak a mindennapok párkapcsolataiban. Egyébként semmi olyat, amit mások ne mondtak volna el - talán nem ebben a megvilágításban, és talán nem ennyire egyszerűen : )


K: A gyengédség, a lágyság, a mély érzelmek csak a nők számára fontosak, vagy valóban a férfiak számára is?

V: A nő az élet, a férfi a teremtés, egymás nélkül ebben a dualitásban nehezen elképzelhetőek. Az érzelmek, a gyengédség, a lágyság mind a nőkhöz, mind a férfiakhoz hozzátartozik. Feltéve, ha megengedik maguknak - és egymásnak is! - a változás folyamatát, a belső valóság felszínre jövetelét, az érzelmek szivárványhídját.

K: Mennyire tudnak megnyílni, ellazulni ezen a tanfolyamon a hölgyek?

V: Egy nő az érintésnél kezdődik, és a vég nélkül fenntartható orgazmus állapotában teljesedik ki. Mivel a hölgyek - a tapasztalataim szerint - az energiavesztett párjuk mellett, akik információ hiányában leleddzenek ebben az állapotban, sajnos kevésbé élhetik meg a korábban említetteket, ezért a megnyílásuk sokkolóan gyönyörű. Az ébredés mindig egy új kezdet!

K: Melyek azok a leggyakoribb kérdések, amivel a nők megkeresnek Téged?

V: Miért nem szeret már a párom? Hiszen én ugyanúgy szeretem! – Miért nem kíván a párom? Hiszen most jobban nézek ki, mint 10 évvel ezelőtt! – Miért pont a barátnőmmel csalt meg? Aki ráadásul rondább, mint én! – Mi az oka, hogy elhidegült a férjem? Amikor bennem még ég a vágy! – Mit tegyek, hogyan fogyjak le, hogy visszakapjam a férjemet, barátomat? – A gyereknek, hogyan mondjam el, hogy már nem az apját szeretem? – és a még sok hasonlóval : )

K: Szerinted mitől nő egy nő?

V: Attól, hogy tudja, hogy nő! : ) Vállalja és meg is éli a nőiességét, az erejét, és az esetleges gyengeségét! Önbizalommal teli, szeretet teljes.

K: Mit üzennél női olvasóinknak?

V: Kedves gyönyörű Hölgyek (szeretem a páromat : ), merjetek kérni a párotoktól, használjatok egyszerű fogalmakat a párbeszéd során, kommunikáljatok és tanuljatok meg időnként férfiként gondolkodni (természetesen a férfiaknak érdemes a női gondolkodás sajátosságaiban elmerülni). Mindezekhez hathatós segítséget adhat a megfelelő és időben „végzett” táplálkozás (Tilos egy nőnek éhezni!).

K: Hol lehet Veled személyesen találkozni?

V: A Brahma Jóga és Egység Központban www.brahmajoga.blogspot.com, vagy emailen: brahmajoga@gmail.com, esszenus62@gmail.com, vagy meghívásos előadásokon. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem csak a központunk működik adományos központként, de az előadásaimnak, tanfolyamaimnak sincs díja, ha valaki úgy dönt, hogy mégis adományoz, köszönettel veszem, vesszük.

K: Köszönjük válaszaidat! Kívánok munkádhoz sikereket, és minél több vegán, vegetáriánus, és spirituális utat kereső olvasót, és résztvevőt a tanfolyamaidon!

V: Megtiszteltél a megkereséseddel, örömmel válaszoltam a kérdéseidre. Ölellek bennetek. Namaste Bendegúz



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!