Hozzávalók:
uborka, fokhagyma, Himalája só
Vékonyan felkarikázzuk az uborkát, és aprított fokhagymával, tengeri sóval összekeverjük.
Pár órát állni hagyjuk a hűtőben, hagyjuk kicsit összeérni. Tálalásnál leönthetjük, vagy össze is keverhetjük magtejföllel.
Elkészíthetjük úgy is, hogy csak önmagában uborkasaláta és kevés színtelen sztíviával édesítjük meg.
Tipp:
A salátát készítsük el többféle uborkából! Színét variálhatjuk úgy, hogy a fele mennyiségnek levágjuk vékonyan a héját, (ezt felhasználhatjuk zöld lének, semmit nem dobunk ki!) a másik felének pedig nem. Világos és sötétzöld színeket kapunk.
Kaporral is ízesíthetjük.
Gyerekeknek még viccesebb lehet, ha hullámos reszelőn vágjuk az uborkát, így fodros lesz.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése