Igazi nyári étel!
Imádjuk! Egyszerűen nem lehet megunni! Jól behűtve, összeérve a legfinomabb, egyszerű, olcsó, és gyorsan elkészíthető! 5 perc!
A paradicsomokat és lila hagymát felkarikázom, Himalája sóval megsózom, és leöntöm extra szűz olívaolajjal, nekünk a görög olaj a kedvencünk! Tehetünk hozzá fekete olívabogyót is, vagy tofut... de önmagában is nagyon finom! Igazi hűsítő nyári étel!
A paradicsom magas C vitamin tartalmú. Káliumot, magnéziumot, kálciumot, nátriumot, és E vitamint tartalmaz. Almasav, citromsav, borostyánkősav is található benne. Antioxdáns (likopén miatt), és mikrobaölő (tomatin vegyület miatt). Erősíti az immunrendszert, és segít az emésztésben. Vér és vesetisztító.
Az olívabogyó F vitamint, esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Az F vitamin a sejthártyát építi, és a hormon háztartásban segít. A, D, E, és béta karotint tartalmaz. Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő és értágító hatással rendelkezik.
Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. E-vitaminja szinte megfelel a bőr alatt található zsír szövetének. Belsőleg csökkenti az LDL koleszterin szintet, szív, és érrendszer védő, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek, és izmoknak.
A lilahagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése