„Az élelmiszerboltokban a kínált áruk zömét – különösen az előre csomagolt és feldolgozott ételeket – kifejezetten úgy alakították ki, hogy a szükségesnél többet együnk belőlük. Az élelmiszeriparban ezt ”boldogságpontnak” hívják, és dollár milliárdokat ölnek a megtalálásába. A boldogságpont megtalálását eredetileg az üdítő italok piacán vitték tökélyre, azonban azóta kiterjesztették a feldolgozott ételek és italok területére is. A boltokban található ”ételek” (ezek a kaják!) többsége, magas szintű tudósok és matematikusok által irányított laboratóriumokban készül, ahol mérnöki pontossággal adagolják a sót, a cukrot, zsiradékokat, valamint élelmiszer adalékokat, hogy magas nyereséggel kecsegtető termékeket állítsanak elő.” Jessica Ortner – EFT kopogtató módszer könyv bestseller szerzője
„Míg korábban nem ehettél mást, csak ételt, ma ezerszámra találsz ételnek látszó ehető anyagokat a szupermarketekben.” Michael Pollan – „Az étel védelmében, avagy egy evő kiáltványa” c. könyv szerzője
„Azt hiszem, az egészséges étkezés kulcsa az, hogy semmi olyat ne egyél, amit a tv-ben reklámoznak.” Mike Birbiglia – humorista
„A zsírmentes és alacsony zsírtartalmú tartalmú termékek is ártalmasak, mert tele vannak cukorral, és mesterséges összetevőkkel. Az élelmiszergyártók a zsír kivonásakor több cukrot és sót adagolnak, hogy fokozzák a termék ízét. Idetartoznak a zsírszegény joghurtok, salátaöntetek.. mindkét termékcsoport valóságos cukorbomba! Ugyanez a helyzet a diétás szénsavas üdítő italokkal. Egyre inkább felelősségre tehetők a kettes típusú cukorbetegség kialakulásáért. Mivel a mesterséges édesítőszerek sokkal édesebbek a valódi cukornál a testet – átverve – inzulintermelésre sarkallják, ettől azonban lelassul az anyagcsere, tovább gyarapodnak a hasi zsírpárnák, valamint fokozódik az édességek és a keményítő tartalmú ételek – mint pl. a kenyér vagy a tésztafélék – utáni sóvárgás.” Jessica Ortner – EFT kopogtató módszer könyv bestseller szerzője
„Az esszenciális tápanyagok hiányát tested az éhezés egyformájaként értelmezi. A régóta hiányolt tápanyagok bevitelét pedig a következő üzenetként fordítja: „Rendben. Már nem éhezem. Már nincs szükségem hájra. Most már biztonságos soványnak lennem.” Jon Gabriel – a Gabriel módszer c. könyv szerzője
„A megszívlelendő üzenet az, hogy a testünkbe vitt táplálék minősége határozza meg a génfunkciókat, az anyagcserét és az egészséget. Nem egyszerűen súlykérdésről vagy kalóriabevitelről, csökkentésről van szó. Az változtatja meg gyorsan a biológiádat, ha tartalmas, génekre ható, teljes értékű, valódi friss ételeket fogyasztasz, amelyeket magad készítesz el…. nem pedig az éhezés.” dr. Mark Hyman a Vércukormegoldás c. könyv szerzője.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése