Paradicsomos csicsóka Szósz: paradicsom turmixolva, ízesítem: pirospaprika, fokhagyma, Himalája só, olívaolaj, és sztívia. Ebbe a paradicsomos szószba keverem bele a vékony csíkokra felszeletelt Csicsókát.
Egészségre gyakorolt hatása: A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hizlaló tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását.
Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1–, B2-vitamin, niacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavként: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolin, betain, szaponin, quercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben.
Tipp:
Ha éppen nincs annyi friss paradicsom használhatunk jó minőségű paradicsompürét, cukormentest.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése