Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. május 6., szerda

Ann Wigmore: Búzafű


Egy újabb csodálatos könyvet szeretnék bemutatni, a búzafűlé áldásos hatásáról. Ann Wigmore életének nagy részét ennek a zöld fűnek a termesztésére, és a szervezetre való gyógyító, regeneráló hatására áldozta.

Könyvében egy csokorba szedte a búzafű tulajdonságait, a termesztését, melyet könnyedén otthonunkban is elsajátíthatunk, és recepteket, a zöld koktélunkhoz.

Hogyan tisztít a búzafű?

Miként őrzi meg bőrünk fiatalságát?

Hogyan serkenti a vérkeringést?

Mi is az a klorofill?

Milyen vitaminok, ásványi anyagok találhatók meg benne?

Hogyan böjtöljünk búzafű segítségével?

Hogyan készítsünk búzafű levet?

Említést tesz degeneratív betegségekről, rákról, és azokból való gyógyulásokról, a búzafű segítsége által. Gyógyulni vágyóknak, kötelező olvasmány!

Továbbá olvashatunk a komposztálásról, és hogyan készítsünk otthon komposztálót.

Részletek a könyvből:

„ Honnan juthatunk ásványi anyagokhoz, ha egészségesen akarunk táplálkozni? Bizonyosan nem félkész ételekből, húsból, cukorból, fehérkenyérből, vagy vajból. Legjobb forrásaik a szervesen termesztett szárazföldön növő és tengeri zöldségek (főleg a mélyzöldek) a zöldhajtások és a búzafű. ”

„ Egy másik fontos ásványi anyag, amely a búzafűben optimális mennyiségben van, a nátrium. Azért van szükségünk rá, mert segíti az emésztést, és a kiválasztást, és szabályozza a folyadékmennyiséget a testben. ”

„ A búzafű nagyszerű forrása a kalciumnak, amely segít az erős csontok és fogak felépítésében, szabályozza a szívverést amellett, hogy lökhárító (ütköző) pufferként is működik a vér PH-ja számára az egyensúly visszaállítása érdekében. ”

„ Nem ajánlom, hogy rendszeresen használjunk tejet, vagy tejtermékeket, mert túlságosan sok telített állati zsír és koleszterin van bennük. A pasztörizálás, a homogénezés, és a mesterséges D-vitaminnal való kiegészítés után a tej az átlagos ember számára nehezen emészthető lesz. Ezért lényeges a búzafűlé mellett a szárazföldi és tengeri zöldségek valamint a zöld hajtások bőséges fogyasztása. Így biztosíthatjuk magunknak a szükséges kalcium mennyiséget. ”

„ Beszéltünk már a búzafű számos képességéről: megsemmisíti az ártalmas baktériumokat és mikrobákat, hatékony antioxidáns, továbbá serkenti az oxigénszállítást. Mindenféle szennyeződés, beleértve a kipufogókból áradó ólmot, az ipari hulladékokban lévő kéndioxidokat és a különféle gázokat, hajlamos fölhalmozódni a szervezetben. A búzafű, mint antioxidáns a lehető legkisebbre csökkentheti közvetlenül, és közvetve a maró és irritáló vegyületek testre gyakorolt káros hatását. ”

„ A fiatal búzafű csomó tárháza a létfontosságú vitaminoknak, ásványi anyagoknak és enzimeknek. Az A és a C-vitamin mennyisége sok ismert gyümölcs, és zöldség vitamin tartalmát felülmúlja. Ezen kívül a búzafűlében épp megfelelő mennyiségű B-komplex és E-vitamin van, valamint olyan ásványok, mint a kálcium, a vas, a nátrium, és a kálium, ráadásul olyan formában, ahogyan a szervezet könnyedén hasznosíthatja. Sőt frissen használva élő enzimenergiát nyerünk, amely elősegíti az egészséges vérkeringést, és fiatalítja az öregedő sejteket. ”

„ Közülünk sokaknak szegényes étkezési szokásaik vannak, és egyre többen hisznek a társadalmunk által táplált egészségügyi legendákban. (…) Végzetes hiba elhárítani a felelősséget vagy bárki mást okolni mindenkori állapotunkért. ”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!