Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2017. január 26., csütörtök

A férfi lélek tükre


A szem a lelkünk tükre, de vajon miről árulkodik a férfi szem?
Valóban csak a nők lelkizősök, és érzékenyek, a férfiak pedig kemény ólomkatonaként mindent kibírnak?
Őszintén, ma nézzünk a férfiak szívük mély zeg-zúgába! Vajon mit látnánk, ha belenéznénk a lelküket mutató tükörbe?

Már a neveltetésnél jellemző az, hogy a fiúkat amolyan kemény legénynek nevelik, a lányokkal szemben. Nem szabad sírni, nem nagyon tanítják meg az érzelmek kinyilvánítását, mert az olyan lágy dolog. A fiúknak erősebbnek, edzettebbnek kell lenniük, és nem feltétlen kell részt venniük a házimunkában (ételkészítés, mosás, takarítás) az ő szobájuk lehet rendetlenebb, és szutykosabb a ruhájuk, hiszen fociznak, és vadabb játékokat, sportokat próbálnak ki, mint a lányok. Később sincs ez másként.
Serdülőkorban a fiúknak engedett a csajozás, sőt még büszke is lehet rá az apuka, és ha még szűz, az ciki. A lányoknál pedig épp fordítva, apja, anyja védelmezi, majdhogynem lakattal lezárt erényövet nem tesznek lányukra. És még valami, a lányokat kicsi koruk óta nevelik a felnőtté válásra, gondoljunk a babákra, és azok gyerekbabáikra, (pl: állapotos Barbi, vagy sírós baba, pelenkázós baba…stb) játék tűzhelyet kapnak, porszívót, süti készítő készletet, és egyéb háztartásbeli játékot. Tudatosan elültetik bennük a nővé válás folyamatát, a házasságét, vagy legalább is a kapcsolatok kialakítását, a szerelmet, a romantikát, az érzelmek kinyilvánítását, a gyermek vállalásét. Éppen ezért amikor felnőnek természetes számukra, hogy társat találjanak, és gyermek szüljenek. Nem félnek a házasságtól, sem az érzelmektől.
Miért tartom fontosnak, hogy beszéljünk egy kicsit a férfi lélekről? Mert sokszor olyan titokzatosnak tűnik, és olyan megközelíthetetlen, mint egy sziklafal. Az egészséghez nagyon fontos a lelki harmónia, mely megteremti a testi harmóniát is. Egy kapcsolatban, ha nincs harmónia, kihathat mindkét fél egészségére, akár ha egyedül élünk, akkor is igaz ez.
Ez a túl nagy keménység, erősség, valódi falakat emel, nem csak a nők számára, de önmaguknak is. Annyira mélyen ott van, hogy nem szabad sírni, nem szabad, hogy gyengének lássanak, erős izmok kellenek, hogy elfelejtik hogyan is kell szeretni. Sírni, ha kell, és vidáman önfeledten, mint egy gyermek örülni, csak úgy!
A férfi legyen férfi, a nő meg nő! (Gondolhatják ezt most sokan) Vannak, akik még mindig a régi nézetet vallják. A nő maradjon otthon, és szüljön gyereket, vezesse a háztartást, a férfi pedig dolgozzon, tartsa el családját, és szórakozzon, ha kell (más nőkkel akár). (Remélem, egyre kevesebben gondolják így) Emlékszem volt hogy felháborodtak, hogy én üzlettel foglakozzom (tíz évig ez volt a munkám) és nem egy férfi, nem is volt velem hajlandó kezet fogni. (Ez ritka volt, de előfordult)
Igen, egy férfi nem árt, ha erősebb, hogy védelmet adjon a nőnek, még ha tudat alatt is, (mert hát nem futkosnak mamutok, mint az ősidőkben) illetve segítsen a házimunkánál. És igen, egy nő legyen nőies, ne akarjon mindent egyedül megoldani, (főleg, amihez nem elég a kapacitása).

Harmóniát kellene létrehoznunk önmagunkban! Független attól milyen neműek vagyunk, meg kell magunkat nyitni, és felvállalni érzéseinket. Férfiként elfelejteni „én mindent kibírok” szlogent.

De valóban erősebbek nálunk?

Azt gondolom egyáltalán nem. Sőt érzelmileg labilisabbak, pontosan azért, mert túlságosan elnyomják hosszú éveken át, hogy erősnek látszanak. Olyan a lelkük, mint egy fortyogó vulkán, mely még nem tört ki, csendesnek látszik, mely bármikor kitörhet. Betegség esetén nehezebben kezelik a magányt, magát a betegséget, hajlamosak felnagyítani a problémát, jobban elhagyják magukat, és kicsit gyermekiek lesznek, akik az ”anyát” várják, a nőben.
Amikor történik egy megoldandó feladat az életben, ők erősek maradnak, lelki támaszt nyújtanak kedvesüknek, látszólag, mert ők épp ugyan úgy félnek, vagy fáj nekik, vagy bizonytalanok, csak nem merik kimondani, mert akkor ugyan kivédelmezné a szeretett nőt?
A sárkányok ideje lejárt! Nincs szükség erre a fene nagy megtartóztatásra!
Egyáltalán nem ciki a férfi lelket ápolni, kimutatni érzéseinket, és mély önvizsgálatot tartani!

Szaffina


Sok igazság van Szaffina gondolataiban a férfi lélek rejtelmeivel kapcsolatban. De kicsit nézzünk át a másik oldalra is: egy férfi veleszületett adottsága, hogy védelmezzen, óvjon és biztonságot nyújtson. A probléma az, hogy mindenki szerepeket játszik. Ha kívülről megnéznénk az univerzumot vagy saját magunkat bizonyos helyzetekben, akkor sokszor vicces és egyben elszomorító kép tárulna elénk. Nő, férfi egyben apa, anya, gyermek, mindenki próbál erősnek, lelkileg nyugodtnak tűnni. De csak tűnni : (

A hölgyek nagyon ügyesen kiadják, kibeszélik magukból azon gátakat, amelyekből lavinák lehetnek, a jövőben. Erre mi sokszor fittyet hányunk vagy úgy reagálunk, hogy megbántjuk a párunkat. Igenis szükség van egy olyan empatikus készségre, hogy bele tudjuk magunkat élni a másik helyzetébe.

Jó tanács: Üljünk le, fogjuk meg a kezét és hallgassuk meg őszintén. Ez a legkevesebb, amit megtehetünk, ha mi nem hallgatjuk meg kinek fogja elmondani?

Hölgyek oldaláról nézve is, nagyobb türelemre és megértésre van szükség. A férfiak máshogy adják le a fáradt gőzt: vadabb férfiasabb sport vagy játék, beszélgetés a haverokkal, egyéb olyan foglalatosság, ami nem nyeri el a gyengébbik nem tetszését. Hölgyeim ilyenkor hagyjátok és adjatok nagyobb teret a szeretett férfinak, hogy kiadjon magából minden „mérget”.

A legtöbb férfi hetek, hónapok, évek óta cipeli a lelki gubancait így, ha kitör, hozzá képest az Etna és Vezúv kispiskóta.

Türelem, figyelem, megértés és minden adott ahhoz, hogy a lélek fejlődjön.

Karesz


Holnapi programok:

Férfiak véleménye a Regenerációs elemzésről

Ősi regeneráció titka

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!