Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2017. január 24., kedd

Milyen a veganizmus férfi szemmel?



Alapvetően a nők sokkal többet foglalkoznak önmagukkal, alakjukkal, egészségükkel, lelkükkel, mint a férfiak. Előbb rászánják magukat egy – egy orvosi kivizsgálásra, ellenőrzésre, jobban foglalkoztatja őket a fiatalság megőrzése, a jó alak megtartása, rendszeresebben végeznek testedzést, alakformálást, és többször böjtölnek, többször esznek zöldséget, gyümölcsöt.

Ebből adódóan a zöldség evést, a nyers kosztot is amolyan női diétának, hóbortnak, divatnak lehet tartani a férfiak körében.

Sok a téves nézet a húsevéssel kapcsolatban, és rengeteg férfi még párolt, vagy sült állapotában sem fogyaszt zöldségeket. (Bár úgy nincs is sok értelme.)

Számunkra nőknek, viszonylag egyszerűbb átállni a nyers kosztra, örülünk is neki, hiszen fiatalosabbá válunk általa, karcsúbbak leszünk, a konyhában nem kell órákig fáradoznunk, de hogy éli ezt meg egy férfi?

Lehet most olyan férfi is olvas bennünket, aki abszolút nem ért velünk egyet, (mert még nem érti) de asszonykája megkérte, „gyere olvasd el, nézd meg ezt a férfihetet, hátha ragad rád valami”! Lehet olyan is, aki érzi a változás szelét önmagában, de nem tudja hogyan is kellene férfiként a nyers veganizmust elkezdeni, vagy folytatni.

Mindenképpen igyekszünk hasznos tanácsokat, tippeket adni, melyek gyakorlati tapasztalaton, és nem utolsó sorban, kutatásokon, orvosi tényeken alapszanak. (Ez nem jelenti azt, hogy a háziorvosod egyetért mind abban, amit leírok, főleg, ha azt sem tudja mi fán terem az élő nyers veganizmus.)

Hogyan éli meg egy férfi a zöldség, gyümölcsevést? (Nyilván eszünk magokat, csírákat is, direkt sarkítottam)

Véleményem szerint minden a jó tálaláson múlik, és ezt női társaim tudják. Az okos nő ott áll férje mellett, segíti döntéseiben, és a férfi úgy érzi, ő hozta meg a döntést! Épp így kell eljárni az ételek területén is. Tény az egészségünk nem csupán ételek készítéséből, és evéséből áll, de nagy részben ez szolgáltatja számunkra az életerőt, ettől függ az immunrendszerünk, a bélrendszerünk, (és ugye bár az immunrendszerünk 70%-a a bélrendszerünkben található) ez köré épül a társadalmi szokásaink, és bizony a jókedvünk is! Tehát igen is fontos mit veszünk a szánkba! Mert csupán szerelemmel nem lehet jól lakni!

A jó tálalás mellett azonban feltűnik a ”szeretett” környezet, a társadalmi elvárások, hiedelmek, hitrendszerek, miszerint a zöldség kecskéknek való, és az erős férfi testnek húsra van szüksége!

Hogyan tud átállni egy férfi a nyers vegán kosztra?

Hogyan birkózik meg elsősorban önmagával, az addig vallott, (bár hibásan) nézeteivel, és más férfitársak megjegyzéseivel?


Mennyire bízik meg önmagában, mennyire hallgat teste jelzéseire?

Mennyit tud elhinni, elfogadni, befogadni abból, amit már orvosok, kutatók több évszázada hirdetnek a vegán életmód jótékony hatásairól?

Hogyan látja ezt egy férfi szem? Szkeptikusan? Cinikusan? Hitetlenkedve? Fejet csóválva? Szemellenzősen? Felháborodottan?

Vagy józanésszel átgondolva? Egyetértően? Kutakodva? Kíváncsian? Meggyőződésesen?

A hét kérdése: Milyen a veganizmus férfi szemmel?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!