A Tündérrózsa Waldorf Óvoda tiszteletére készítettem ezt a vegán nyers salátát. Áztatott diót összetörtem, és vékonyra csíkokra vágott hámozott almával és vékony csíkokra vágott hámozott zeller gumóval összekevertem. Készítettem napraforgómagból magmajonézt, és azzal leöntöttem. Magmajonéz: beáztatott mag, tisztított vízzel, fokhagymával, frissen facsart citromlével és himalája vagy parajdi sóval, sztíviával, borsikafűvel megfűszerezve, összeturmixolva, krémesre. Ezt a szószt ráöntöttem a salátára. Megfűszereztem petrezselyemmel, és öntöttem rá extra szűz olívaolajat. Törekedtem a hagyományos Waldorf saláta ízére és elkészítési módjára. Az eredmény nagyon jól sikerült! Saláta levelekkel és egész dióbéllel díszítettem tálaláskor.
Tipp:
Használhatunk őrölt fehér vagy fekete borsot is.
Az eredeti recept alapján mustár is dukálna bele, ebben az esetben a dijoni mustárt ajánlanám, az nem tartalmaz cukrot, ám ecetet igen! Vagy helyette őrölt mustármagot tehetünk bele.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése