Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2014. november 10., hétfő

Mi a különbség az étel és a kaja között?


Nagyon sok embertől hallom, „kajáltam”, „kajálok”, „kaja”, sajnos még olyanoktól is ezt hallom, akik valamilyen szinten elkezdtek már vegánok és tudatosak lenni….

A tudatosság vagy annak hiánya nem csak cselekedeteinkben, de szavainkban is megjelenik. Odafigyelünk étkezésünkre, az egészségünkre, a mozgásunkra, arra, hogy mit vegyünk föl, és jól nézzünk ki, de hogy mi jön ki a szánkon és mit mivel illetünk, azt kevésbé…

Amikor eszel, áld meg az ételt és légy érte hálás! Amikor étkezel, jusson eszedbe, hogy táplálod a tested, a szervezetedet, a sejtjeid, még pedig tápláló étellel!

A kaja = a mű, gyors vacak minőségű, mesterséges íz és színanyagokkal, aromákkal készített eleség. Amikor azt mondod, „kajálsz”, leminősíted önmagadat is egy szintre és az ételedet is, noha lehet az akár egészséges is….

Az étel = az, ami természetes, tiszta, és valóban egészséges és táplálja a szervezetedet!
Ékes szó a magyar, használd a magyart és ne a szlenget! Az, hogy hogyan beszélsz arról, amit beveszel a szádba, minősíti azt is, amit beveszel!

Étkezz helyesen, és beszélj szépen!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!