Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam indul

Vegán tanfolyamunk MOST egy csomagban, 40 % kedvezménnyel rendelhető meg!


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. január 12., szombat

Új évi gondolatok

Újévkor fogadalmat tesznek: „Most már tényleg lefogyok!” „Az újévben kevesebbet eszem, többet mozgok!” „Nem iszom alkoholt!” „Nem eszem húst!” „Nem eszem cukrot!” „Kerülöm a lisztes ételeket, főleg a fehérlisztet!” „Jóval több nyers étel kerül a tányéromra, mint főtt!” „Sokkal több gyümölcsöt és zöldséget fogok enni!” „Beiktatom az életembe a zöldleveket!” „Reggelente frissen facsarom magamnak a leveket, turmixokat!” „Ebben az évben beszerzem a szükséges hozzávalókat a nyers étkezéshez, és gépeket!” „Kiiktatok minden egészségtelent a konyháról!” „Leszokom a kávéról, és a cigiről!” „Beszerzem a Fittness dvd-ket, és rendszeres tornába kezdek!” „Havonta beiktatok egy-egy böjtöt!” „Jobban odafigyelek arra mit eszem társaságba.” „Jobban szeretem magam, elfogadom önmagam!”

A sort még lehetne folytatni…..

Aztán van, aki tényleg neki áll, következetes, és önmagához hűségesen betartja szavát, és edz, és salátát és egyéb más zöldféléket eszik, és láss csodát, a nyári szezonra már karcsúbb, egészségesebb test néz vissza a tükörből!Van, aki pedig inkább csak mókának fogja fel az újévi fogadalmakat, megmarad a finom, megszokott ételeknél, és inkább a mű ízek, sem mint az egészség, pedig az nyers ételek is lehetnek nagyon ínycsiklandozók, és szemet gyönyörködtetők! A legtöbben nem is tesznek fogadalmat, mert tudják nem elég kitartóak ahhoz, hogy be is tartsák őket! Pedig önmagunk legyőzése a legnagyobb győzelem!

Mi minden évben leírjuk a céljainkat, szándéknyilatkozatot írunk, és beborítékoljuk egy egész évre. Aztán felbontjuk szilveszterkor és nagyon jó látni, hogy mennyi minden megvalósult! (Szándéknyilatkozatot megnézheted a Karácsonyi Ajándék Ötletek című e-bookból)

Az újévet három napos böjtöléssel kezdtem. Jó tett a lelkemnek és a testemnek is!

Közben összeszedegettem a gondolataimat, miben is változtam az elmúlt évben. Már nem eszem mézet, és egyáltalán nem is kívánom. Már csak kizárólag sztíviával édesítek, vagy aszalványokkal. Még több rostot eszem, zabkorpa, tönköly, rozs, árpa, zabpehely. Nagyon sok zab és búzatejet készítek és iszom. És beiktattam a lilakáposztát is az életembe, amit mostanáig kicsit félre toltam. A barátnőm szokott készíteni belőle nyers ételt, az mindig nagyon ízlett, és finom volt, de önmagamnak nem készítettem. De most olyan ízletes salátát sikerült kevernem, hogy beleszerettem a lilakáposztába! A receptet majd felteszem.
Az elmúlt évben sokkal egyszerűbb lett az étkezésünk. Sokkal inkább mindent csak önmagában fogyasztottunk, és tartjuk is magunkat ehhez. Egyszerűbb, gazdaságosabb, természetesebb. Néha készítek egy-egy fogást, vagy édességet, süteményt, természetesen nyersen, ha jönnek hozzánk vendégek, vagy ritkán mi megkívánjuk, de általában már nem igazán készítek többfogásos ételeket, és még az egyszerű receptjeimet is leegyszerűsítettem. Emészthetőség szempontjából is jobbnak találtuk. Egy nap általában egyszer eszünk, többnyire délig csak leveket, és gyógyteát, illetve tisztított vizet iszunk. Tulajdonképpen nekünk mindennap ilyenformán egy fél napos böjt. Ha mosogatunk mindig több a pohár, mint a tányér, ezzel viccelődünk is! 

A múlt évben beszereztünk pár új gépet is, egyrészt azért mert a régi felmondta a szolgálatot, másrészt pedig vágytunk a jobb minőségi, professzionális gépekre. Ezekről is fogok még bőven írni.

Megváltozott a blog kinézete is, ezt is biztos sokan észrevettétek. Egyébként ennek az a története, hogy tulajdonképpen nem is akartuk megváltoztatni! Elkezdtünk készíteni a másik munkánkhoz egy blogot, és akkor „véletlenül” elkevertük a színeket, és újra kellett a Fűszerkonyha designét csinálni. Aztán szintén „véletlenül” bejött egy blog sablon, ami nagyon megtetszett, így aztán már csak a betűket és azok színeit kellett hozzá igazítani. Így lett kicsit más a blog, aminek azért is örülünk, mert így könnyebben meg tudják az olvasók is különböztetni a weboldalt, a blogunktól. (A weboldalon a termékek találhatók, a blogon folyamatosan változnak a bejegyzések, cikkek, receptek. De a jobb oldalon lévő keresőbe, ha beírjátok azt amit kerestek, akkor azonnal ki is dobja a gép. Illetve jobb oldalt lejjebb a Blogarchívumba megtaláljátok az összes cikket. Ezt javaslom főleg akkor, ha egy bizonyos étel vagy egészség téma érdekel benneteket.)


Hálás vagyok, hogy férjemmel együtt vagyunk vegánok, és nem kell külön ételt készítenem neki. Hálás vagyok azért is, hogy szinte mindent megcsinál, besegít a háztartásba, vagy épp összedob egy ízletes tejfölt, a salátához, én pedig néha megdíszítem az ételét, amit aztán sajnál megenni. : ) Arra nagyon figyelünk, hogy a közös étkezések meghittek legyenek, gyertyát gyújtunk, néha lágy zenét is, és minden falatot megrágunk alaposan. Nem kell rohannunk, és ez sokat számít! Hagyunk önmagunknak egy órás ebédszünetet a munka közben! Hálás vagyok ezért is hogy ezt megtehetjük, mert egy hagyományos munkahelyen még a mosdóba is alig lehet kimenni…

Pedig fontos lenne! De legalább otthon teremtsétek meg a hangulatot, a nyugalmat a nyugodt vacsorához! Lehet ez is egy Újabb újévi fogadalom! : )

És hogy mi várható az újévben? Annyit elárulhatok, hogy lesz hamarosan egy óriási meglepetésünk, illetve a hölgyeknek biztos, hogy nőnapkor fogunk kedveskedni! Persze az urak sem maradnak ki! Szeptembertől ismét elindítjuk online vegán tanfolyamunkat, persze közben is lehet csatlakozni.

Igyekszem feltenni az újabb recepteket, cikkeket, programokat, könyvajánlókat, de kicsit kisebb intenzitással, mint az elmúlt két évben, hiszen nekem is férjemmel együtt lett másik munkánk is, de amikor csak tudok, írok, és segítem az olvasót, amiben csak tudom, hogy még egészségesebb életet tűzhessen ki maga elé a 2013-as évben, az újkorszak kezdetén!

Te mit fogadtál meg az újévben?

Miben változtál vagy változtattál az egészség területén?

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!