Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. január 31., csütörtök

Férfiak az egészség jegyében


Köszönöm Szaffinának a lehetőséget, hogy kiemelt figyelemmel írhatok arról, hogy-hogy élem meg férfiként a vegán életmódot.

Ez a hét azért lesz nagyon tanulságos, mert egy férfinek más elvárásai vannak és más dolgokat tart fontosnak a nyers táplálkozással kapcsolatban, mint egy nő. Ilyenkor a legtöbb férfi egy nyúllal azonosul, aki répát rágcsál és hát ez nem túl bizalomgerjesztő kép egy férfi szemszögéből ; )

Igenis hiúak vagyunk a szívünk mélyén. Imádjuk, ha megdicsérnek bennünket vagy egy igazi csábos női pillantást kapunk. A külsőért sok mindent megteszünk, de van egy „dogmánk” az gondoljuk, hogy igazi „férfias – húsos” táplálék nélkül nyeszlettek, vékonyak leszünk. Ez nem igaz!

Az idő múlásával változik az értékrendünk és megjelenek azok a rizikófaktorok, amire hajlamosabbak vagyunk.

Mint például:

Keringési rendszer betegségei, rákos megbetegedések (prosztata rák), emésztőrendszeri betegségek, húgy-ivarrendszer megbetegedései, idegrendszeri problémák.

Ezen betegségeket kelő figyelmességgel el tudnánk kerülni illetve, csökkenthetnénk a kialakulásuknak a lehetőségeit. Ez lenne a legfontosabb célunk, hogy a családunk, a gyermekeink, unokáink mellett éljünk egészségben, és ne növeljük a statisztikákat rossz értelemben.

Ezen a héten beszélünk az ideális körülmények megteremtéséről fizikai, lelki és energetikai szinten. A táplálkozás egy pillér a sok közül. Az étel, amit beveszünk és lenyelünk, befolyásolja agyunk biokémiáját. Mit gondoltok, hogy gondolkozunk, ha egy megölt, megfélemlített állatot eszünk meg? Hát nem túl rózsásan.

Tudjuk mi az oka annak, hogy alacsonyabb életkort élünk meg, mint a hölgyek?

Nézzünk pár tényezőt:

Férfiként az egészség általában csak akkor fontos, ha már komolyabb gond van. Az „erősebb nem” a nevében is benne van, nem lehet beteg, gyenge. Sokan csak az utolsó pillanatban mennek orvoshoz, pedig ha figyelnénk testük jelzéseire és tisztában lennénk azokkal a rizikófaktorokkal, amelyek minket érintenek hosszabb, egészségesebb életet élhetnénk.

Sokszor tanácsos lenne a feleségünkre hallgatni, hiszen ő jót akar nekünk. Ha rá nem hallgatunk, akkor olvassunk és járjunk nyitott füllel (ne a médiára hallgatva)! Most pénteken egy kimondottan férfiaknak és férfiakról szóló könyvet fogok ajánlani. Tele hasznos tanácsokkal, tényekkel.

Bizonyos területeken nagyon kemények, makacsok vagyunk, nem beszéljük ki magunkból az évtizedek alatt lerakódott falakat. "Én igazi férfi vagyok, nem lelkizek, kemény vagyok. Szuper apa otthon, a munkahelyen határozott főnök", és még sorolhatnám a szerepeinket. Egy jó beszélgetés, kellemes lágy zene, gyertyafénnyel kiegészítve csodákra képes. Részletek vasárnap.

A táplálkozásunk egészségtelenebb, mint a hölgyeké. "Nehéz munkát végzek energiára, fehérjére van szükségem, ezt pedig csak hússal tudom fedezni. Pörkölt nagykanállal az az igazi ; )"

"Ne viccelj, mit szól a szomszéd, ha meglátja, hogy répát rágcsálok a teraszon utána meg kérődzöm."

Uraim jó hírem van, én már 6 éve nyers, élő, vegán ételeken élek és jobb egészségi állapotnak örvendnek, szellemileg, fizikailag fittebb vagyok, mint azelőtt. Ja és nem mekegek. Nem kellett lemondanom semmiről, mivel mindent el lehet készíteni ugyanúgy, mint hagyományos módon. Az élő ételek, fűszerek ebben verhetetlenek. Ha hőkezelésen megy át egy étel (párolás, főzés, sütés), akkor a levegőbe érezzük az ízeket, illatok formájában, ráadásul tápanyag nélkül. Ezért kell 2 tányér leves és 2 tányér második, hogy jóllakjunk. Ugyanez a mennyiség élőből 1-2 napi adagnak felel meg. Ráadásul energiát ad, tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, enzimekkel.

Az édességek a gyengéim, tegnap egy mákos almás – mandulás karobtortát készítettem. Nagyon finom, mindjárt eszek is egy szeletet.


A minap olvastam egy könyvet, amelyben Henry Fordról írtak egy érdekes cikket.


Idézem:

"Henry Ford jeles ételtársító is volt. David L. Lewis ír az Early American Life (Élet a korai Amerikában) egyik cikkében „Wayside Inn” – ről, egy Henry Ford által 1928-ban alapított „fiúkat gondolkodásra oktató, és kezüket munkavégzésre nevelő” szakiskoláról. Tizenkettőtől tizenhét éves korig vettek föl hátrányos helyzetű gyerekeket a kilencediktől a tizenkettedik osztályba. A Ford által fizetett tanulmányok mellett a tanulóknak el kellett viselniük Ford étkezési elveit is. Cukor, cukorka, sütemény, torta, puding és minden másfajta édesség tiltva volt, csakúgy mint a tea, a kakaó és az asztali só. Keményítőt és fehérjét soha nem kevertek egymással, mert vegyileg össze nem illőnek tartották azokat, míg zöldséget és salátát naponta kétszer fölszolgáltak. Henry nem akarta őket rosszul összeválogatott étkezésekkel táplálni; nem maradt volna erejük a munkára”


Növeljük az élő ételek bevitelét a szervezetünkbe! Ilyenkor télen főleg melegítő hatású táplálékokat kívánunk jobban. Bármilyen káposzta féle, mag és csíra megfelel erre a célra. Külön kiemelném a csírákból készült ételeket. Kedvenc vegán ételeimről csütörtökön fogok írni.

Télen amúgy is több antioxidánsra, enzimre, vitaminra van szüksége a szervezetünknek így kezdjük a reggelt egy igazi Zöld bombával. Ez azért hatékony, mert kellően táplál és tisztít főleg reggel éhgyomorra. A tisztítást külön kiemelném mivel azért eszünk sokat, mert belünkben a bevitt tápanyagok kb. 10 %-a tud csak felszívódni a bél „nyálkás, renyhe mozgása és állapota” végett. Így szervezetünk folyamatosan éhezik, de bármennyit eszünk mindig úgy érezzük, valami hiányzik. Béltisztítás a kulcs. Itt is írtunk erről.

Ekkor kell egy 180 fokos fordulat, mert ha ezt nem vesszük komolyan nagy árat fizetünk érte. Attól függően milyen jegyben születtünk, az 5000 éves keleti Regenerációs Filozófia alapján a szervezetünk ízek, színek kívánalmával és elutasításával jelez nekünk. Ez a kiindulópont! Ha még nem tudod mit, miért, kívánsz és mindez milyen tünetet hoz magával, mit mond a szervezeted Neked? Kérd tőlünk személyre szabott elemzésedet ITT vagy az Ajándékok menüben!


Híres vegán és vegetáriánusok férfiak:Victorias Kulvinskas

Hippokratész Intézet alapítója


Brian R. Clement

Hippokratész Intézet igazgatójaTim Van Ordent sportoló

www.runningraw.com


Dr. Craig Sommers cikkünk


Igor Boutenko (Victoria Boutenko férje - A Nyers Étel Csodája c. könyv írója)


Dr. Edward Howell kutató és az Enzimtáplálkozás könyv írója


14th Dalai Láma


Albert Einstein

Nikola Tesla


Thomas Edison

Mahatma Gandhi

Henry Ford, Albert Schweitzer, Anthony Perkins, Bob Dylan, Bryan Adams, Carlos Santana, Clint Eastwood, Dustin Hoffman, Franz Kafka, George Harrison, Isaac Newton, Johann Wolfgang Goethe, Leonardo da Vinchi, Lev Tolsztoj, Mark Twain, Oliver Stone, Orlando Bloom, Paul McCartney, Paul Newman, Prince, Rainer Richard Gere, Ringo Starr, Samuel L. Jackson, Seal, Vincent van Gogh, Woody Harrelson, Hevesi Tamás, Laár András, Révész Sándor.


Holnap Könyvajánló! Tarts Velünk!Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!