Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. szeptember 3., péntek

Vegetáriánus Fesztivál 2010 4. rész

Dr. Craig Sommers: A kiváló egészség és a hosszú élet titka


Ne haragudjatok de a kép minősége elég rossz lett.

Már nagyon vártuk ezt az előadást, tudtuk, ez csak jó lehet! És hát számítottunk, arra, hogy vegánként fog beszélni nekünk végre egy orvos! Kiállt a színpadra egy hosszú hajú, hosszú szakállas, mégis fiatalos férfi. Szemei mosolyogtak. Határozottsággal, mégis lazán, ugyanakkor megfelelő komolysággal vetette bele magát az előadásba. Azonnal megszerette a közönség, mindenki csak őt figyelte, itták szavait. 17 éve vegán, és részt vett egy 30 éves tanulmányban is, ami az egészségről, és az ételek közötti kapcsolatot vizsgálta. Ezen ledöbbentünk, és azt kérdeztem: „Vajon hány éves lehet ez a férfi?”

Hát igen, vegán! A tudása önmagáért beszél!

Fő részekben összeszedtem, amiről beszélt. Itt sikerült a legtöbbet jegyzetelnem, mert maradt egy-két másodpercnyi időm a fordítás miatt. Amiért külön köszönet!

Jöjjön Dr. Craig Sommers!

Tápanyagok:

Minden vitamin, tápanyag megsemmisül meleg hatására!

B12 vitamint ő is szed, mivel ez nem található meg növényi tápanyagokban!

C-vitamin:

Kevesen tudják, de a brokkoliban 2-szer, a petrezselyemben 3-szor annyi C-vitamin van, mint a narancsban.

Bármilyen zöldség kiváló C-vitamin forrás!

Enzimek:

Ha megfőzzük az ételt, megölünk minden enzimet!

A szervezetünkben metabolikus enzimek vannak, melyek a feldolgozáshoz szükségesek. Metabolikus enzimek a szervek működéséhez kellenek.

Az emésztő enzimek a testünkben és az ételeinkben is megtalálhatóak. Lebontják az ételt. (gondoljunk pl: banán, vagy más gyümölcs érésére)

Nyers ételnél energiát spórolunk meg nem kell a szervezetnek külön megemésztenie.

Amikor megszületünk mindannyian rendelkezünk egy enzim bankszámlával. Ez rohamosan fogy, mert a szervezet önmagát képes felhasználni, a szervekből veszi el az enzimeket. Főtt, nehéz ételekkel saját életünket rövidítjük meg.

Az emésztő enzimek fontosabbak, így a metabolikus enzim háttérbe kerül. Pl: elkezdünk őszülni. A szerveink szép, lassan leépülnek. Megjelennek az öregedés, és a betegség jelei. Fontos lenne, hogy ne merítsük ki ezt az enzimbankot!

Ásványi anyagok:

Ha megfőzzük az ételt, megölünk minden ásványi anyagot!

Dr. Craig Sommers kiemelt nekünk két fontos ásványi anyagot, amelyet nekünk kell bevinnünk a szervezetbe! Részletesebben a könyvében is ír erről, reméljük hamarosan kapható lesz magyar nyelven is : )

Szelénium hiánya: szembetegség, szürkehályog

Szelénium forrás: 3 db brazil dió naponta fedezi a napi szükségletet.

Cink hiánya: prosztatarák

Cink forrás: nyers tökmag, leveles zöldség

Ha nincs megfelelő ásványi anyag helyettesítőt használ a szervezet.

Cink helyett Kadmium-ot (Cd). Ezt a dohány (dohánynövény kiszívja a földből a kadmiumot.) tartalmazza. Nagyon sok betegséget okoz.

A higany a 2-dik legmérgezőbb vegyület, az óceáni halak ezzel mérgezettek. Tonhal evőknél nagyon magas a higanyszint a testben! (többek között ezért is nem eszik halat egy vega) A koriander hatékony védelem a Higany (Hg) ellen.

Fehérjék:

Fotoszintézis ez a Földre süt le a napon keresztül, ezt felszívja a fa, fű, virágok, minden növény, és fehérjét hoz létre.

Azok, akik azt állítják a húsevésről, hogy a szükséges fehérjebevitel miatt eszik, valóban kapnak némi fehérjét, hiszen az állat, amit esznek megevett korábban egy másik állatot, aki elfogyasztott egy növényt. (Leegyszerűsítve.) Tehát az állatok is lényegében csak növényekből szerzik a fehérjét. A ragadozók is! Elejtenek egy vadat, ami felfalt egy állatot, ami megevett egy másik állatot, ami csak növényeket fogyasztott. És itt a kör bezárult! Fehérjét a növényekből nyerünk!

A növények 6 – 60 %-a protein. (Ez növényenként változó.) Ez meghaladja a WHO (Egészségügyi Világszervezet) 5 %-os napi ajánlását!

Ha túl sok sejtünk blokkolódik (főzés) felgyorsul az öregedés.

Zsír:

A szervezet kétfélét nem tud előállítani: Omega 3, Omega 6.

Emberi testben az Omega 6, 20-szor annyi, mint az Omega 3.

1 Omega 3-ra 3-4 Omega 6-nak kellene jutnia. Mindig együnk Omega 3 növényt!

Jó Omega 3 források: Lenmag a legjobb! Porcsin, dió (sok Omega 6 van benne)

Agyban nagyon sok zsír van 80 % Omega 3 és Omega 6 (Téves, hogy a halból kell!). Növényi a legjobb!

Rostok:

Ha sok rostot eszünk kevésbé fordul elő vastagbélrák. A mi bélrendszerünk sok rostot vár el!

Miben van sok? Minden növény! Gyümölcs, zöldség, diófélék, gabonák feldolgozás előtt! Kiváló rostforrás!

Miben nincs? Fehér tészta, kenyér, tojás, minden hús, tejtermékek!

Stressz is bontja az enzimeket, így nem marad elég, hogy felbontsa az ételt és puffadás lesz! Csak nyugodtan egyél!

A vékonybélből szívódik fel a tápanyag. Gyomor után ide kerül. Kis csillók szívják fel.

Két étel van, ami beragasztja ezeket a bolyhókat és megakadályozza a felszívódást. Az egyik a glutén (fehér liszt), ha fehér lisztet, kevés vízzel összekeverünk ragasztó anyagot kapunk. Ugyan így ragasztja a beleinket is.

A másik a kazein (tejben található, ezt három éves kor után már nem tudja lebontani a szervezet, mert nem tud előállítani olyan enzimet, ami lebontaná.)

Ezek rárakódnak a bélbolyokra és megnehezíti a tápanyag felszívódást. A has kitüremkedik, felpuffad.

Aloe Vera növény, tiszta léként turmixolva detoxikáló hatású. (leapadt hasat, homok székletet eredményez). Jobb tápanyag felszívódás.

Tiszta beleknél kis mértékű vega, élő étel is elég! Még is tele leszel energiával!

Minden étkezés után kell, hogy legyen széklet! Ha nincs akkor székrekedésed van.

Fontos a rost, hogy keresztül haladjon a beleken és tisztítson! Sok víz, folyadék!

A koffein tartalmú italokat kerüljük! A koffein hashajtó hatású. Több vizet fogsz veszíteni, mint amit beviszel. Ha nincs elég folyadék a test a székletből vonja el a folyadékot, ez kiszárad és ez a székrekedés! Csecsemőknél minden szoptatás után van széklet.

„Háromlábú szék nem áll meg két lábon.” Legyen egyensúlyban a szervezetet!

Kozmetikumok: szappan, dezodorok, stb...

A kísérleteket állatokon végzik és ha az állatok 50 %-a életben marad, akkor az a termék nem toxikus! Biztonságos?!! ( Végül is „csak” 50 állat pusztult el, mit árthat az embernek!?)

A májunknak kell kiszűrnie ezeket a kemikáliákat és a bőrnek. Az orvosok ezt nem fogják neked kimutatni. Vizsgáld meg mit használtak őseink.

10 ilyen durva összetevő van! Ezek közül kettőt kiemelt:

Triklozán: (rovarirtószer az USA-ban)

Csúcs kutatók azt mondták a triklozán mikroszkóp alatt úgy néz ki, mint amivel a növényeket permetezték Vietnámban, ahol ez miatt sok katona megbetegedett.

Fluor: 6 éven aluli gyermek nem nyelheti le, rá van írva, hogy „méreg”! Blokkolja azokat az enzimeket, amelyektől működnek a szerveink pl: pajzsmirigy (ezt érinti a legjobban). Fluoridmentes fogkrémet használj!

Elektromágneses sugárzás:

Elektromágneses sugárzás, esetén vannak biológiai hatások. Villanyszerelők, akik ki vannak téve ennek a sugárzásnak, kétszer gyakrabban kapnak leukémiát, mint mások. Végeztek állatkísérleteket a már rákos csirkéket két csoportra osztották. Az egyiket kitették elektromágneses sugárzásnak és gyorsabban nőtt a rákjuk, mit a másik csoporté.

Gauss mérővel tudjuk mérni ezt a sugárzást. 3m Gauss alatt a sugárzás biztonságos. Otthoni eszközeink (vezeték nélküli vonalas telefonok, mobiltelefonok, wifi routerek, mikrohullámú sütők, Crt monitor, tv, stb). kb. 100 mGauss értékben sugároznak. Crt monitor 90 cm-re szórja ki a sugarat. LCD, TFT monitorok nem sugároznak.

A sugár fáradtságot okoz. A magasfeszültségű vezetékek több 100 lábnyira sugároznak. Keresztüljön a falon is nem tudja a fa, tégla kiszűrni. Rákot okoz.

A mobiltelefonnak két sugárzása van: elektromágneses és mikrohullám. Mindkettő problémákat okoz.

Kísérleteztek egerekkel is, és a mikrohullámhatására kétszer olyan gyors a rák növekedése. Embereknél a tumor ott alakul ki, amelyik oldalon a telefont használjuk. Ez érzékelhető is, aki erre hajlamos, fülzúgás, fejfájás az első tünetek.

Védelmi távolság 90 cm. Használjunk ki hangosítót és törekedjünk a 90 cm-es távolságra.

A Wifis headset sem véd, sőt még rosszabb, mivel a káros energiát közvetlen a fejedbe töltöd! Mutatott egy olyan fülhallgatót, amely az utolsó 20 cm-en levegővel van töltve és mikor bedugod a füledbe már védett vagy. Lényegében a levegő viszi a hangot a fülbe. Úgy néz ki, mint egy orvosi sztetoszkóp.

A mobiltelefon szolgáltatók és gyártók levédik magukat azzal, hogy minden tájékoztató füzetbe, amit mobiltelefon vásárlásnál a készülékkel együtt kapunk, fel van tüntetve a káros hatása. Óriási pénzek mozognak a piacon, senkinek nem érdeke, hogy ezekről nyilvánosan beszéljenek, csak azok számára, akik komolyan veszik az egészségüket, az életüket.

Használd vagy vesd el szindróma:

A sok ülő munka és az életmódunk merevséget okoz a hátban, vállban, nyakban.

Mutatott pár egyszerű nyújtó gyakorlatot, amelyek pár perc alatt elvégezhetünk és ezzel elkerülhetjük ezen problémákat. Nyújtó gyakorlatokra kiemelte a sétát, jógát és a táncot. De lényegében bármilyen mozgás jó, amit Te szeretsz, a lényeg, hogy mozgasd át magad, és ezt ne egyszerűen követelményként éld meg!

A has erősítése azért szükséges, mert ha gyenge sérülékeny lesz a hátunk.

Craig mutatott nekünk pár gyakorlatot. (Akik végeznek szemtornát, köztük jómagam is, azoknak nem lesz ismeretlen pár gyakorlat.)

1. gyakorlat: ülve, felhúzzuk a lábunkat, melyet térdnél a kezünkkel összekulcsoltunk.

2. gyakorlat: ülve maradunk, a kezünket a vállunkra helyezzük, és törzshajlítást végzünk jobbra, és ballra. fontos, hogy üljünk, mert így a térd nem mozog.

3. gyakorlat: ezt lehet állva, és ülve is. Fejkörzés, nagyon lassan elmozdítjuk a fejünket balra, majd jobbra. Lassan kell csinálni, mert különben hirtelen megrándulhat egy ideg, és megfájdulhat a nyakunk, fejünk, és elmegy a kedvünk az egésztől.

4. gyakorlat: ülve, felhúzzuk egyik lábunkat, és a bokánkat „megcsavargatjuk”, körzünk vele, majd a másik lábfejjel is ugyanezt tesszük. Ezt is lassú tempóban.
Ha folyamatosan végzünk ilyen, és ehhez hasonló nyújtó gyakorlatot, akkor nem kopnak el az ízületeink, és kevesebb sérülésünk lesz, jobban ellenáll a szervezet kisebb ütéseknek is. (pl: elesel az utcán, nyilván nem kocsmai verekedésre gondolt :)

Elme és a test kapcsolata:

Minden gondolattal egy neuropeptid keletkezik. A fehérvérsejteken vannak receptorok és ők fogják fel.

Két dolgot mondhatunk a sejtünknek:

negatív – gyűlölet, féltékenység, szomorúság, betegség, stb….

A fehérvérsejteket visszafogja, és ennek hatására gyengül az immunrendszer.

pozitív – szeretet, boldogság érzet, öröm, béke, elfogadás, egészség, stb….

Olyan neuropeptid keletkezik, amely azt mondja a fehérvérsejteknek, hogy erősek legyenek! Az immunrendszer katonái harcos nindzsák lesznek! Ellenállóbb, erősebb szervezetet kapunk, már csak a gondolataink által!

Nyersen evők, pozitívabbak, erősebb az immunrendszerük!

Végezetül egy idézettel zárta az előadást:

„Válaszd a félelmet vagy a szeretetet ez az egyetlen választás, és én köszönöm Istennek, hogy élek!”

Saját megjegyzés:

Köszönjük ezt a fantasztikus előadást!

Sajnálom, hogy élőben nem tudom átadni, szerintem rengeteget tudna nekünk még beszélni az egészséges életmódról, akár mélyebben is. Örülök, hogy végre egy orvos véleményét is megoszthatom veletek, mert a vegán étkezést sokan támadják. „Nem viszünk be elég húst”, „halat is kell enni”, „a tej tápláló életerő”, „ főtt ételre szükségünk van”, a mikro segíti az életünket”, „ nincs időm mozogni”, „ minek örüljek, inkább bosszankodom”, „technika nélkül el sem tudnám képzelni az életemet!” stb…

Craig számomra nem hozott sok újdonságot, inkább megerősítést, de tudom van olyan aki,még csak most kezdi el kinyitni a szemét egy jobb, és értékesebb világra! Azok számára ez az előadás valódi kincs!

Ezek a fő szempontok amelyek alapján el kell (kellene indulni a gyógyulás, a jobb élet felé!

Az omega 3 és 6 zsírokról írtam bejegyzést már korábban ITT:

A lenmagolajban hasonlóan, mint a halban megtalálható az omega 3, ezért is érezhetünk kicsit hal ízt a lenmagolajon. (Én legalább is érzem) De a hallal beviszünk más olyan anyagot is, ami mérgező, pl: higany. És feltételezem nem nyersen harapod le a fickándozó hal fejét, tehát még főtt is, és ha mindez nem lenne elég állat! (Erről már sokat írtam, ne kelljen újra ismételnem!) Ma az eszkimó nőknél a legnagyobb a csontritkulási arány! (Forrás: Brian Clement: Élő ételek az egészségért c. könyv)

A tejjel kapcsolatban még annyit, hogy az csupán a bébi (legyen szó állatról vagy emberről) táplálásához szükséges. Sokan azt mondják, házi tejet vesznek, mert az jó. A valóság az, hogy abban épp ugyan úgy megvan a kazein, mint a bolti tejben. Ez is csak a pénzről szól, mint sok minden más. ( Fogok erről tartani előadást is) Bővebben írtam erről:

A természetes kozmetikumokról, mit érdemes használni, bővebb bejegyzést ITT és ITT találhatsz:

Ugyan itt írok a vegyszerek helyettesítőjéről is.

Fogkrémet mi Sunriderest használunk, ez vált be legjobban, és nem tartalmaz fluort, ami kétkeresztes méreg.

Ez az előadás megint megerősített, hogy micsoda gazdasági szövevényben létezünk! Minden cég levédi magát, holott tudja micsoda káros sugárzásokat bocsájtanak ki a hiper-szuper termékeik. Ugyanez vonatkozik minden gyorséttermi láncra, dübörögtető szórakozóhelyekre, és olyan élvezeti cikket gyártó és árusító cégekre, üzletekre, amelyek manipulálják, függővé teszik az embert, és aztán megbetegítik…..

A pozitív gondolkodásról most csak annyit, hogy az embereknek újra hinniük kellene önmagukban, és akkor újra hinnének Istenben is! Mert Isten bennünk van, mindannyian teremtő lények vagyunk, teremtő gondolatokkal! Ha élni akarsz, gondolkodj úgy!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!