Hozzávalók:
4 db gyümölcslap (a nagy tálca lap 4 felé vágva)
20 dkg áztatott dió
5 dkg kesudió
3 kanál méz (ez változhat ízlés szerint)
1 kanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál fahéj
5 dkg kakaóvaj
1 evőkanál kakaópor
édesítőszer: most stévia, de ízlés szerint használhatsz mézet, agavé szirupot, xilitolt, stb...
A kétféle diót megdaráljuk és mézzel, citromhéjjal, fahéjjal ízesítjük. Egy jól kenhető masszát kell, hogy kapjunk. Ha a mézzel nem értük el ezt a célt, akkor egy kevés gyümölcslével lazíthatjuk a tölteléket. Vizet lehetőleg ne használjunk. Három részre osztjuk a diókrémet, az első részt egyenletesen elkenjük az első gyümölcslapon. Egymás után rétegezve folytatjuk, amíg a negyedik lappal le nem zárjuk a zserbónkat. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a kakaóvajat felolvasztjuk, vigyázva arra, hogy ne hevítsük túl.
Hozzákeverjük a kakaóport és az édesítőszert, majd a kihűlt süteményünkre öntjük. Egyenletesen szétkenjük, és 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj egyenletesen dermedjen vissza, ugyanis szobahőfokon előfordul, hogy dermedés közben kicsapja magából a többi hozzávalót, és az édesítőszer külön kis szigetekben fog a zserbó tetején „úszkálni”.
4 db gyümölcslap (a nagy tálca lap 4 felé vágva)
20 dkg áztatott dió
5 dkg kesudió
3 kanál méz (ez változhat ízlés szerint)
1 kanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál fahéj
5 dkg kakaóvaj
1 evőkanál kakaópor
édesítőszer: most stévia, de ízlés szerint használhatsz mézet, agavé szirupot, xilitolt, stb...
A kétféle diót megdaráljuk és mézzel, citromhéjjal, fahéjjal ízesítjük. Egy jól kenhető masszát kell, hogy kapjunk. Ha a mézzel nem értük el ezt a célt, akkor egy kevés gyümölcslével lazíthatjuk a tölteléket. Vizet lehetőleg ne használjunk. Három részre osztjuk a diókrémet, az első részt egyenletesen elkenjük az első gyümölcslapon. Egymás után rétegezve folytatjuk, amíg a negyedik lappal le nem zárjuk a zserbónkat. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a kakaóvajat felolvasztjuk, vigyázva arra, hogy ne hevítsük túl.
Hozzákeverjük a kakaóport és az édesítőszert, majd a kihűlt süteményünkre öntjük. Egyenletesen szétkenjük, és 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj egyenletesen dermedjen vissza, ugyanis szobahőfokon előfordul, hogy dermedés közben kicsapja magából a többi hozzávalót, és az édesítőszer külön kis szigetekben fog a zserbó tetején „úszkálni”.
Gitta oldalán is elérhető a zserbó recept gyönyörű képekkel illusztrálva.
Délután adzuki bab főzelék vár magtejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése