Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. április 29., péntek

A szervezet méregtelenítése, az élet javítása


Katarína Horáková - A szervezet méregtelenítése, az élet javítása


Húsvét ünnepek után mindig jól jön a méregtelenítés a szervezetnek, főleg, ha az mértéktelen evészettel, ivással zajlott. Mert, hogy nem tudunk ellenállni a sok finomságnak, és hát ünnepek vannak, még ezt is, azt is megkóstoljuk, és olyan jó eltelítve csak pihenni. És ott vannak a vendégek, ők is hoznak valami finomságot, a locsolók csak kapnak valami kóstolót, és eszünk, eszünk, mert illik, mert nem tudunk nemet mondani, mert finom…Csak aztán másnap érezzük úgy, mintha köveket cipelnénk a gyomrunkban, és jó lenne az ünnepek után egy kis tisztító étrend is.

Erre tökéletes a nyers evés, legalább pár hétig, a sok zöldtől már elkezd tisztulni a bél, méregtelenítődik a szervezet.
(Vagy tudatosan ünnepek alatt is nyers, zöldeket fogyasztani, és önmagunkat tartani szem előtt, nem a szokásokat, illemeket. Ez kitartást, és tudatosságot igényel.) Bár nyilván a sok-sok ünnepi „zabálás” és a hétköznapi megfelejtkezések önmagunkról nem egy-két hét alatt fog kitisztulni. Éppen erről írt könyvet számunkra Katarína Horáková, „A szervezet méregtelenítése, az élet javítása” címmel.

Dr. Katarína Horáková a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Vegyi és Élelmiszeripari Kar Biokémiai és Mikrobiológiai Tanszékének általános biológia professzora.

Könyvében főként a bélben lakozó élősködőkről ír, és azokról a betegségekről, problémákról, ami visszavezethető eme nem kívánatos kis lényekhez, melyeket vízzel, nem jól megtisztított zöldségekkel, és egyéb más ételnek nem nevezhető, a szervezet számára idegen anyagokkal viszünk be.

Említést tesz az áldásos lenmagról, a rostokról, tejsavbaktériumokról, algákról, és azok jótékony hatásáról. Teszt is található a könyvben, egy kis önelemzés végett. Külön említést tesz a méregtelenítésről, böjti időszakokról, külön évszakok szerint, ajánlva a természet által felkínált természetes étkeket. Receptek is találhatók a könyvben, bár azok már eltérnek a nyers életmódtól, átmenetnek tökéletes lehet, illetve azoknak, akik nem teljesen nyers evők. De a nyers vegánok is sok hasznos információt olvashatnak testük méregtelenítésére vonatkozóan.

Vannak-e bennünk élősködők?

Miről árulkodik a székletünk?

A halál a vastagbélben kezdődik?

Mikor nem szabad rostokat fogyasztani?

Mik azok a jó baktériumok?

Hogyan böjtöljünk?

Hogyan állapíthatjuk meg a szervezet sikeres méregtelenítését?

Ezekre ad választ a könyv. Könnyen olvasható, ám annál érdekesebb témát tár elénk, a 80 oldalas anyag.

Részletek a könyvből:

„ Többségünk egész élete során semmit sem tesz azért, hogy megszabadítsa szervezetét a felgyülemlett méreganyagoktól, élősködőktől, és hulladék anyagoktól. A tudósok bebizonyították, hogy egy felnőtt ember vastagbelében 3-5, esetenként akár 10 kilogramm emésztetlen, lerakodott ételmaradék van. Meglehetősen borzalmas elképzelés. Ez annak eredménye, hogy a jólétre sem értelmileg, sem testileg nem vagyunk eléggé felkészültek. ”

„ Csak a tiszta egészséges vastagbél lehet az egészség garanciája és a szépség kulcsa. ”

„ A termékeny korban levő nőknél a szennyezett vastagbél a terméketlenség egyik okozója lehet. És valamennyien idő előtt öregszünk.…. Ez annak a következménye, hogy az ember a bőséggel nehezebben birkózik meg, mint a hiánnyal. ”

„ Sok orvos, biológus és antropológus szerint az ember nem mindenevő, nem húsevő, hanem a növényevők egy különös fajtája, amely gyümölcsök, diófélék, bogyófajták, gabonafélék, magok, gyökerek, valamint leveles zöldségek fogyasztására hivatott. ”

„ Ha a bélbolyhok eltömődnek vagy összeragadnak bármennyit eszünk, testünk nincs elegendően táplálva. (…) Hosszabb idő után a bélfalak szó szerint tengernyi, visszatartott ürülékkel vannak betapadva. (…) Valójában egy nagyon veszélyes helyzetről van szó, mert a bél bármikor elzáródhat. ”

„ A belet nem cserélhetjük ki, mint az eldugult vízvezetékcsövet. Ezért szükséges, hogy idejében törődjünk vele, és végezzük rendszeres karbantartását. ”

„ Családtervezés estében rendkívül fontos minkét leendő szülőnél a szervezet megtisztítása. A cél az, hogy a születendő gyermek ajándékba egészséges genetikai állományt kapjon, és hogy az anyuka a kisbabát tiszta környezetben hordja ki, illetve hozza világra. ”

„ Elérkezett az idő, hogy eldöntsük, melyik oldalra álljunk, az egészséget, vagy a betegséget válasszuk. (…) Kezünkbe kell hát vennünk a dolgokat, és meg kell tanulnunk azt, hogy hogyan törődjünk magunkkal, és szeretteinkkel. Legyünk a természetes életmód és egészség követői! (….) Tanuljunk az egészséges táplálkozásról, növényekről és azokról a természetes módszerekről, amelyek segítségével egészségesek maradhatunk családunkkal együtt, és kezdjünk új karriert ezen az izgalmas területen! ”


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!