Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. július 27., kedd

Szépségápolás, Narancsbőr

Nagyon sokan küszködünk vele, hogy szép, sima, feszes bőrünket bárhol megvillanthassuk. Ez főleg strandszezon idején kínos érzés tud lenni. A narancsbőr felgyülemlett zsírpárnácskák miatt alakul ki, és nem feltétlen tünteti el egy fogyókúra sem. Gyors hízás, vagy során kialakulhatnak a bőrön csíkos ráncok is. Téves elképzelés, hogy narancsbőre csak annak van, aki kövér. Az emberek 99%-a küszköd bőre rugalmasságának karbantartásával.

Az első feladat fellazítani ezeket a zsírpárnákat, melyek főleg a combon, a fenéken, csípőn, hason alakulnak ki. Több hét, hónap munkája, de megfelelő masszázzsal, étkezéssel, böjtökkel, tisztító napokkal, pl: gyümölcsnapok, rövidíthetjük a kívánt siker felé vezető utat. A masszázs kiválóan alkalmas arra, hogy fellazítsa a zsírokat, fokozza a vérkeringést, ezáltal is jobb közérzetet biztosítva. Masszírozhatunk kézzel, használhatunk masszírozó segédeszközöket is, kézit, és gépit is.

Én ezeket használom: A kézi ”sünit” zuhanyzás után, használom, amikor beolajozom az adott testrészeket.

A gépet a nap bármely szakaszában használhatjuk, a lényeg, hogy étkezés után közvetlenül ne masszírozzunk, várjunk egy-két órát! Hozzáteszem a gép azért is hatásosabb, mert nem tudsz a kezeddel olyan erősséget, hatékonyságot és gyorsaságot elérni, mint amit egy masszírozó gép képes.

Választhatunk masszőrt is, amennyiben van rá időnk, és nem sajnáljuk rá a pénzt. (Pénze és ideje mindenkinek arra van…amire…akarja!) Én azért vettem gépet, mert praktikus, megbízható, mindig ott van, oda rakom ahova én akarom, és akkor amikor én akarom, úgy, ahogy én vágyom rá. Költsége megtérül pár alakalom után, és ez mindig az enyém marad! Vihetem bárhová.

Ráadásul ez a gép nem csak narancsbőrre jó, de több funkciót is kiszolgál, mint lábmasszírozás, váll masszázs, arcmasszázs, bőrradír a lábakon.

Amennyiben van rá lehetőséged, hetente végezz olyan testedzést, ami az adott területet megmozgatja. Futás, bicikli, jó kiadós séta
. Én szinte mindenhová csak gyalog megyek, nyáron ez kifejezetten nagyon jó, mert lehet papucsban is flangálni, és még a bőrünknek is juttatunk vitamint. Hetente legalább háromszor végezz izzasztó, izomépítő gyakorlatot. (Szex nem számít bele :), bár az is jó izomgyakorlat ;)

Napi intenzív 20 perc, már látszani fog! Nem kell, h
ogy egy alkalommal kikészítsd magad, inkább fokozatosan tornázz, és rendszeresen. Önmagadhoz igazodj, saját testedre figyelj, és jelzéseire, nem kell neked is rögtön olyan gyakorlatokat végezned, amit a profi testedzők.

A lényeg a fokozatosság, és az intenzív mozgás
! Az izzadás fokozása érdekében feltekerhetsz magadra fóliát, celofánt, tudom viccesnek hangzik, de tény, jobban izzadsz tőle. Csak a tornagyakorlatok idejére tedd fel, mert amúgy fullaszthatja a bőröd, és nem hiszem, hogy huzamosabb ideig fent hagyva jót tenne a vérkeringésnek.

Megjegyezném a legtöbb fogyi és wellness részlegen ilyennel tekernek be ! Én egyszer iszappakolást próbáltam, úgy becsomagoltak, mint egy szaloncukrot :) Csokoládépakolást is kilehet próbálni, az is segíthet a bőrnek visszanyerni a rugalmasságát.


Érdemes ezután hideg-meleg zuhanyt venni, ez jót tesz a vérkeringésnek, és főleg az adott kényes területen váltogassuk, erős sugárban a hideg-meleg érzést. (Nem kell jéghidegnek lennie a víznek.) Segítségünk lehet fürdés közben a teafa szappan, és a homok-rizs szappan.

A teafa szappan baktériumölő hatással rendelkezik, kiváló pattanások, bőrgyulladások, bőrproblémák kezelésére. Lágyan és kíméletesen tisztít.

A homok-rizs szappan szintén nagyon erősen tisztít, de durvább, narancsbőrre talán hatásosabb, én jobban kedvelem a tea szappant, mert kicsit lágyabb.

Ezek a szappanok pálma - és pálmamagolajból készült, tiszta növényi alapú szappanok.

És ezután használom a kézi masszírozót, a ”sünit”, szőlőmag olajjal bekenve az adott testfelületet.

A szőlőmag olaj segít a bőr feszességét, és természetes nedvességét megőrizni. E, C,- vitamint és béta karotint tartalmaz. Erős antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát, befolyásolja a vér koleszterin szintjét.

Alapvetően teljesen mindegy mivel is kened be magad. Lehet ez masszázs olaj, extra szűz olíva olaj, vagy a kedvenc krémed. A lényed a mindennapos foglalkozás a bőröddel. A szőlőmag olaj gyorsíthatja a bőr jobb rugalmasságát, feszesítését, de csak ettől ne várjunk csodát!

Tekercselés, edzés, hideg-meleg zuhany, masszás, és olajok. Röviden ezek tudnak segíteni. Sok folyadék, és böjtnapok, illetve élő enzim dús ételek! Sok gyaloglás, vagy biciklizés ahová csak tudunk menni!

A szexisséged nem csupán a combodtól, és a fenekedtől függ! Ha nem vagy jelenleg elégedett, akkor helyezd a hangsúlyt más testrészeidre, amitől kívánatosnak, szépnek, és vonzónak érzed magad. Ha elégedett vagy önmagaddal, ám van egy kis felesleg, narancsbőr, attól, még egy elégedett, vonzó embert fognak látni benned! És fordítva is igaz!

Nekem többször akad meg a szemem olyan hölgyeken, akik lehet nem éppen tökéletes barbi babák, top modellek, de mégis gyönyörűnek, és vonzónak találom őket. (Ilyenkor a férjem fejét csóválja: „nem értem mi tetszik benne”?) Amúgy sokat tud takarni, illetve alakítani a jól kiválasztott ruhadarabok, fürdőruhák. A csípő fazonú (hű nem vagyok divatdiktátor, remélem jól írom) bikinik szerintem karcsúsítanak. Övvel díszített bikinik is sokat tudnak formálni. Érdemes push-uppos felsőt választani, ami a dekoltázsra helyezi a hangsúlyt. Telt keblekkel a világ is kerekebbnek fog tűnni, nem csak a feneked és a csípőd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!