Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. július 29., csütörtök

Zöldség és gyümölcsmosó


Ugyan mit lehetne erről írni? „Megmossuk a gyümölcsöket, és kész!” „ Sőt nem is kell megmosni, minek az, régen se mostuk, jó az úgy, ahogy van!”

Vannak, akik valóban így gondolják. Ma már annyira szennyezett világban élünk, hogy még ha bio gyümölcsöt, zöldséget vásárolunk is alaposan meg kell tisztítani.

A nem kellően megmosott zöldségek, gyümölcsök fertőzésforrást jelentenek számunkra.

Paraziták, és azok petéi meg telepedhetnek a külső
héjon, illetve rétegen.

Gombák és más élősködők is lerakódhatnak.

Ezek számunkra szinte észrevehetetlenek, de beleinkben tovább fejlődhetnek, különböző betegségeket okozva.


Ezenkívül permetszereket, és viaszos rárakódásokat is alaposan el kell távolítani. Mert igyekszik az ember mindent bio státuszban megvásárolni, de előfordulhat még a piacokon is, nem beszélve a boltokról, hogy bizony egy-egy gyümölcsféléből, vagy zöldségféléből permetszeres élelem jutott a polcokra.

Én már évek óta egy speciális zöldség és gyümölcsmosót használok, ami valóban alaposan, és megfelelően tisztít. Nem csak az számít, hogy mit eszünk, hanem hogy az valóban jót tegyen a szervezetünknek, az valóban az egészségünket szolgálja. Tudom, vannak hasznos baktériumok, és az sem jó, ha állandóan mindent ki suvickolunk, de az élelmeink, amit beviszünk szájon keresztül, igenis fontos, hogy tiszták legyenek.


Más íze lesz a gyümölcsöknek, zöldségeknek, ha kicsit áz
tatni hagyom ilyen vízben, lemossa róla a viaszos rétegeket, és minden olyan baktériumot, élősködőket, ami nem hozzá tartozik, és hozzánk sem kell, hogy tartozzon. Csak pár csepp kell belőle. 5 liter vízhez elegendő egy kis kupaknyi, ennyire erősen koncentrált.

Több tapasztalatom is van, amiért rendszeresen használom:

Egy alkalommal olyan szilvát vásároltunk (boltban) aminek semmi íze nem volt. Beáztattuk egy kis időre, és valódi szilvát ehettünk!

Aztán kipróbáltuk a salátánál is. A frissen vásárolt salátát megmostuk vele, és nem használtuk föl. (Ez a kísérlet része volt) Hűvös helyre félre tettük, és egy hét múlva megkérdezték tőlünk : „ Most vetted a salátát?” Annyira friss volt!

Nem tartósítószerrel kezeltük, csupán gyümölcsmosóval. Amikor megjövök a piacról, azonnal meg is mosom a terményeket. Félig tele engedem a mosogatót, cseppentek bele a gyümölcsmosóból, és pár percet ázni hagyom, majd alaposan megdörzsölgetem a kezemmel, így biztos, hogy nem sértem fel a héját, illetve a külső rétegét. A megmaradt gyümölcsmosós vizet pedig felhasználom a virágok megöntözésére, és táplálom az ő talajukat is.

Arra figyelni kell, hogy sokáig nem szabad áztatni a zöldségeket, gyümölcsöket, főleg a zöld leveleket, mert kiázódik a bennük lévő hatóanyag is. Így tisztán rakom be a hűtőbe, tisztán tartva ezzel a környezetemet, és bármikor megkívánok egy kis zöldséget, gyümölcsöt, azonnal ehetem. Azonnal készíthetek salátát, vagy bármilyen más finomságot. Praktikus, egyszerű, és védi az egészségünket is. Sokkal tovább eltartható minden.

A gyümölcsmosó természetes alapanyagú, környezetbarát készítmény. A benzoin kivonat, ez a természetes fertőtlenítő-, tartósító- és tisztítószer, valamint a decyl polyglukóz, ami egy kukoricából és kókuszból kivont biológiailag lebomló tisztítószer, alkotja a gyümölcsmosó cseppek aktív hatóanyagait. Eltávolítják a káros anyagokat, és természetes módon megőrzik a színt és az ízt, a gyümölcs- és zöldségfélék így lesznek tisztábbak, biztonságosabbak és így maradnak frissen hosszú ideig.

Amire még használhatjuk:

láb és köröm gomba esetén

magas láz, vírusos fertőzés ellen belsőleg nagyon hatékony

pattanások kezelésére

vágási sebek, horzsolások fertőtlenítésére

mosdók, wc-k fertőtlenítésére

megfázás esetén (öblíteni a szájgaratot)

levegő fertőtlenítésére (megfázás, vírus esetén)

virágok leveleinek lemosására, és a földjeik gombáinak elpusztítására.

Nyaraláskor, vagy a konyhában elengedhetetlen készítmény.

Én minden piaci stand mellé kihelyeznék pár ilyen kis üvegecskét, hogy megismerjék az emberek.

2 megjegyzés:

  1. Hol lehet kapni és mennyiért? köszi ):

    VálaszTörlés
  2. Enyedi László: enyedi.laszlo@upcmail.hu,

    vagy személyesen tőlem,( rendezvényeken, előadásokon) én olyan áron adom, ahogy én beszerzem. ( 40% kedvezménnyel) Csak előtte szólni kell. ( múltkor is 10 db-ot vittem és elkapkodták, főleg ilyen áron! 1495 Ft) Érdemes az üvegcsét megtartani, mert 50 Ft-ért beszámítom!

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!