Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. július 15., csütörtök

Hűsítő italok


Szénsavas üdítők, mint a Cola és szénsavmentes mindenféle cukros szörpök, szörpízesítésű, ragacsos, színes italok, cukrozott gyümölcslevek helyett mivel is olthatnánk a szomjunkat a nyári rekkenő hőségben?

Mert hát finom is legyen, mert megszokta az ízlelőbimbónk az ízesített, agyon cukrozott, ragacsos üdítőket, és vegye el a szomjunkat is!

A természet olyan gyümölcsöket ad nekünk nyáron, amelyekkel valóban olthatjuk szomjunkat, természetes cukrokat tartalmaznak, melyek garantálják az édes ízeket, és még telítenek is bennünket! Biztos észrevette mindenki, hogy nyáron kevesebbet eszünk, mert a sok gyümölcs, zöldség eltelít. Több természetes folyadékra van szükségünk, mint a tisztított vizek, saját készítésű gyümölcslevek, zöldséglevek, zöldlevek.

Tudjuk-e mit tartalmaz a Cola? Cukor, mely tönkreteszi a fogunkat, hiperaktívvá tesz, hajlamosít a cukorbetegségre, elhízásra, Candida betegségre, gyengíti az immunrendszert, csontritkulás, szív és érrendszeri betegségeket okoz, elősegíti az öregedést, migrén, fejfájást idézhet elő és az a legnagyobb veszélye, hogy épp olyan függőséget okoz, mint a drogok, nevezetesen: nikotin, és a heroin. (Nem véletlen található meg minden készételben)

Szénsav tartalma gázokat okoz a belekben, felpuffasztja, ez egyáltalán nincs jó hatással az emésztőrendszerünkre!

Koffeint is tartalmaz, izgatószer, dopping, ami felpörgeti a szervezetet, ezért is isszák olyan sokan. De azt elfelejtjük, hogy egy idő után már nem tudjuk turbózni a szervezetet, elfárad, mihez nyúl hozzá? Az enzimkészleteinkhez, melyet a főbb szerveinktől vesz el, máj, tüdő, vese, szív, hasnyálmirigy, ezzel is felgyorsítva az öregedést.

Amerikában a véres utakat (balesetkor) Colával mossák fel!

Kísérletek:


Tegyél egy csirkecsontot két-három napig Colába, a csont képlékeny lesz!

Öntsél bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd egy óráig hatni, majd utána öblítsd le! A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.

Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz Cola-val, ha 5-10 percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá. Még a szélvédő szennyeződéseit is eltávolíthatod.

Igaz ez minden szénsavas üdítőre! Hozzáteszem, a Colának van az egyik legjobb reklámja a piacon!

Nem akarom senki kedvét elvenni a Cola
, és a többi mesterséges buborékos csoda lötty ivásától, csupán tényeket közlök, és jó lenne, ha mindenki elgondolkozna mennyit ér neki az egészsége?Nem csupán a tömeg után menni, és reklámok buzdításának hinni, hogyha Colát, és egyéb cukros, buborékos löttyöket iszunk, akkor szexisek, és menőek leszünk! Nem hiszem, hogy a modellek, akikkel ezeket az italokat reklámozzák, valóban ezt fogyasztanák, mert akkor nem így néznének ki!

Mi lehet a probléma a dobozos gyümölcslevekkel?

Egyszerűen feldolgozott, hőkezelt, alumínium dobozban tárolják, és cukrozott. Viccesnek tartom, amikor az emberek a kórházba ilyen dobozos gyümölcslevekkel rohangálnak látogatóba. Amúgy milyen érdekes, hogy olyankor mindig visznek gyümölcsöt, még olyan emberek is több gyümölcsöt fogyasztanak, akik csak húson élnek. Hát nem érdekes? Hát nem egyértelmű jelzés ez a szervezetünktől? Egy ösztönös, természetes kívánalom! Érezzük, testünk gyümölcsökre vágyik, hogy élő enzimekkel tankolhassa és újítsa fel magát!

Természetesen még mindig jobb, mint szénsavas üdítőkkel rohangálni, de ha nincs más megoldás, vegyünk olyan gyümölcslevet, amelyet nem cukroznak, még ha kicsit többe is kerül. (Ritka, de lehet kapni) A legjobb, amit Te magad facsarsz ki! Ha mindenképpen vásárolnod kell az italt, akkor szénsavmentes ásványvízre szavazok! Azt bárhol beszerezheted!

Alapvetően szinte minden gyümölcsből kitűnő hideg italokat készíthetünk. Ezeket ne édesítsük semmivel, még ha kissé savanyúbbnak is érezzük a meggylét (turmixolva szerintem édesebb) hagyjuk meg az ízeket természetes formájukban.

Egy idő után már nem fogjuk kívánni a mesterséges üdítő italokat, és rosszul leszünk, ha csak bele kortyolunk egy szénsavas, puffasztó üdítőbe. Sőt ízlelőbimbóink olyan érzékenyekké válnak, hogy akár szaglás, vagy egy nyalás után, azonnal megtudjuk mondani az adott ételben, italban van-e cukor, vagy más mesterséges ízesítő anyag.

Ime pár ötlet:

Dinnyelé



Meggylé

Körtelé


Rebarbara Banánnal: (banánnal készítettem, de körtével is eltudnám képzelni, a Vilmos körte elég édes, és finom)


Narancs grapefuittal

Mangóital

Cseresznyelé

Limonádé

Almalé

Egészségre gyakorolt hatása:

A rebarbara A, B1, B2, C-vitamint, niacint, káliumot, kálciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, szelént tartalmaz. Hasznos növényi rostok, értékes cseranyagok, flavonoidok, polifenolok találhatók benne. Fanyar, savanykás ízét a magas almasav, citromsav, oxálsav adja. Jó étvágyjavító, hashajtó. Vizelethajtó, salaktalanító hatású. A pirosas szárú rebarbarát fogyasszuk, abban kevesebb az oxálsav tartalma, amiből ha túl sok jut a szervezetbe gyomor és bélgörcsöket okoz. Levelének magas az oxálsav tartalma, ezért nem igazán fogyasztjuk, ha mégis, akkor érdemes a még zsenge leveleket megenni, vagy inni.

Borsmenta, fodormenta hűtve.

Fodor menta: gyomorjavító, emésztést serkentő, antiszeptikus, idegnyugtató hatású, kellemes aromájú gyógynövény.

Készítése: forrázat! (1 evőkanálnyi mennyiséget egy pohárban leforrázunk, és lefedve hagyjuk 10-15 percig)

Borsmenta: a mentolnak antiszeptikus hatása van, segíti a bélmozgásokat, az epe ürítését, javítja az emésztést. Készítése: forrázat!

És még ami eszedbe jut! A felsorolás végtelen!

A lényeg frissen, te készítsd el! Így hozzájutsz az értékes enzimekhez, olcsóbban, és finomabban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!