Hozzávalók:
uborka
fokhagyma
tengeri só
Vékonyan felkarikázzuk az uborkát, és aprított fokhagymával, tengeri sóval összekeverjük.
Pár órát állni hagyjuk a hűtőben, hagyjuk kicsit összeérni. Tálalásnál leönthetjük, vagy össze is keverhetjük dió tejföllel
Tipp:
A salátát készítsük el többféle uborkából!
Színét variálhatjuk úgy, hogy a fele mennyiségnek levágjuk vékonyan a héját, (ezt felhasználhatjuk zöld lének, semmit nem dobunk ki!) a másik felének pedig nem. Világos és sötétzöld színeket kapunk.
Gyerekeknek még viccesebb lehet, ha hullámos reszelőn vágjuk az uborkát, így fodros lesz.
A diótejföl receptjét, és élettani hatását lásd: a dió tejföl bejegyzésnél.
Egészségre gyakorolt hatása:
Uborka gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést.
Fokhagyma csökkenti a vérzsírt, a vérnyomást, véd a az érelmeszesedés ellen, antibiotikus hatású. Tartalmaz A, B1, B2, C vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, káliumot, és szelént. Erős baktérium ölő, fertőtlenítő hatású! (Candida diétánál kiváló!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése