A zsenge, friss zöldborsót összekeverjük aprított fokhagymával, kevés tengeri sóval, és olajjal.
Tipp:
A fokhagymát összeforgathatjuk olívaolajjal, úgy, hogy kicsit felmelegítjük. (max.45 fok).
Fűszerezhetjük petrezselyemmel is.
Fűszerezhetjük petrezselyemmel is.
Egészségre gyakorolt hatása:
A zöldborsó gazdag fehérjében, továbbá tartalmaz foszfort, káliumot, vasat, cinket, mangánt, és rezet. C, B1, B2- vitamint, és karotint is tartalmaz.
A fokhagyma tartalmaz A, B1, B2, C vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, kálciumot, és szelént. Antibiotikus hatású, jó féreg űző, (Candida diétánál elengedhetetlen) immunerősítő, vérnyomáscsökkentő, csökkenti a vérzsírt.
A fokhagyma tartalmaz A, B1, B2, C vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, kálciumot, és szelént. Antibiotikus hatású, jó féreg űző, (Candida diétánál elengedhetetlen) immunerősítő, vérnyomáscsökkentő, csökkenti a vérzsírt.
Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. E-vitaminja szinte megfelel a bőr alatt található zsír szövetének. Belsőleg csökkenti az LDL koleszterin szintet, szív és érrendszer védő, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek, és izmoknak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése