Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. december 31., szombat

Narancsleves Szilveszterre


Karácsony előtt kaptam ezt a receptet a nővéremtől. Különleges alkalmakra, ünnepekre is kiváló. Kell hozzá, egy kiló édes narancs, egy vaníliarúd, 1 liter gabonatej, szegfűszeg, egész fahéj.

Zabtejet készítettem: 4 - 5 kanál beáztatott zab (minél több kanálnyi a zab, annál krémesebb, tejszínesebb tejet kapunk) tisztított vízzel leturmixolva, és átszűrve. Ennyi mennyiségnél 1 liter tejet kapunk. Tehát feltöltjük annyi vízzel, hogy 1 liternyi tejet kapjunk. Kevés Himalája vagy Parajdi sóval beízesítjük, és kész is a frissen megfejt tejecske. A zabmaradványból finom édességet, vagy fasírozottat lehet készíteni.

Kb: egy kiló édes, lédús narancsot meghámoztunk, és lepréseltünk, ebből 1 liter 100%-os narancslevet kaptunk. Ezt hozzáöntjük a tejhez, és már csak beízesítjük. Szegfűszeggel, egész fahéjjal, egy vaníliarúd kikapart belsejével, sőt a megkapart rudat is beáztathatjuk, így még finomabb lesz a levesünk! Igény esetén lehet hozzá tenni pár csepp sztíviát is.

Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Fogyasztás előtt keverjük fel.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!