Hozzávalók:
1 fej brokkoli
2 -3 db érett avokádó
1 db édes kápia paprika
1-2 db friss zsenge újhagyma
lenmagolaj
napraforgó magtejföl
Rózsáira szedett, megmosott brokkolikat egy szűrőedénybe tesszük, hogy lecsepeghessen a fölösleges víz. Addig megmossuk az újhagymát, és a piros kápia paprikát és felkarikázzuk. Az avokádókat megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és lapokra felszeleteljük. Már csak rétegeznünk kell, a tavaszi íz és szín kavalkádot! Először brokkoli, arra rácsepegtetünk egy kis lenmagolajat, különleges ízét a lecitin adja meg, ami kissé a hal ízére emlékeztet. Arra az avokádólapocskákat, kápia és újhagyma karikákat rétegezünk még rá.
Enyhén meglocsoljuk lenmagolajjal majd ismét egy réteg brokkoli következik.
Tetejére még csepegtethetünk lenmagolajat, ha kívánjuk, és a készítés végén illetve tálalásnál meglocsolhatjuk napraforgó magtejföllel.
Tipp:
Ezek a nagyszerű finom, ropogós tavaszias ízek kissé naturálisak, de pont ettől lesz üde, és friss hatású, én a sózást nagyon nem ajánlanám ennél az ételnél.
De ízesíthetjük plusz inaktív sörélesztővel.
A tavaszias íz hatást a rakott ételünkben még fokozhatjuk akár plusz hozzátevőkkel is, pl: snidling hagyma, petrezselyem levél, spenót levél.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése