Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. március 11., péntek

”Tahiti Nők szépségének titka”





Tahiti Francia Polinézia legnagyobb szigete a Csendes-óceánban, varázslatos szépségű, igazi kincseket rejt, mint a kókuszolaj, vanília, narancs, citrom, és a gyönyörű szépségű lányok. Már önmagában is üdítő a látvány, az óceán vize, a pálmafák, a citrusfélék fogyasztása, a vanília afrodiziákum hatása, ám a szépségüket megőrző csodás thai lányoknak van egy titkuk: a kókuszolaj. Mediterrán bőrük és éjfeketében csillogó hajuk nem csak a déli éghajlat forró napsütésétől ilyen káprázatos, hanem azért is, amivel kívülről és belsőleg is ápolják magukat. A citrusféléknek eleve van egy olyan tulajdonságuk, hogy zsírégetők, hidratálják belsőleg is a testet, hiszen lédúsak. A nagy meleg szintén megköveteli a több folyadékbevitelt a szervezetbe, így jobban odafigyelnek a hidratálásra. A kókuszolajról, ami hidegen sajtolt, extra szűz olajként van forgalomban Európában, szintén elmondható, kutatások bizonyítják, hidratálását kívül, belül, ezenkívül zsírégető. Nagyon finom ízletes ételeket lehet vele készíteni, akár édességeket, akár sósat. De ami igazán lényeges a külső testápolás, ha már egyszer szépségnél tartunk… A hajuk csillogó varázsát, és bőrük ragyogó aranybarna színét, és rugalmasságát azért tudják élvezni és hosszú évekig megőrizni, mert ezzel a különleges szűz kókusz olajjal kenik be rendszeresen.



Én magam is használom ezt a különlegesnek mondható egzotikus olajat, és férjemmel együtt nagyon jó tapasztalataink vannak. Nem csak egy krémről van szó…. amikor bekenjük magunkat eláraszt minket az isteni finom kókuszillat… naponta kétszer gondosan bekenjük az egész testünket, és hajunkat is, különösen ügyelve erre hajmosáskor, és szárításkor, hogy ne töredezzenek a hajvégek. Kissé fel kell olvasztani, mert a kókuszzsír szilárd, és mikor enyhén megolvasztjuk, – pl: meleg vízben, vagy konvektor elé rakni, ügyelve arra, hogy megőrizze szűziességét, :) – akkor válik kókusz olajjá, és tökéletesen be tudjuk vele kenni az egész testet. Nagyon jól hidratálja a bőrt, a hajat, érezhető ez főleg a hideg, téli hónapokon. Mi nem szenvedtünk száraz bőr, kicserepesedett ajkak, és felszakadt bőr a kézen problémákban. Ízléses üvegecskébe téve kitűnő ajándék, főleg azoknak, akik igazán nőnek szeretnék érezni magukat, vagy valami különleges, egzotikumra vágynak, vagy azoknak, akiknek allergiájuk van, irritálja őket a vegyi krémek. Masszázs olajként is kitűnően használható, például ötvözve egy thai masszázzsal. Hm….. fantasztikus élményt nyújthat…. :) 



Keverhetünk bele egzotikus illóolajat is, mint a ylang-ylang, más néven: Cananga Odorata, különleges illatú, igazi afrodiziákum, ettől minden hölgy különlegesnek érzi magát, és mintha megérintene a déli partvidék kellemes lágy fuvallata. Szerelem virágaként is ismerik. Én imádom az illatát, nyugtató és szerelem ébresztő hatása van, tavasszal az igazi! 


A kókuszolaj illóolajként is kapható, így fokozhatjuk akár önmagában a kókuszvajunkat, vagy aromalámpába csepegtetve kellemes hangulatot, és egzotikus illatot varázsolhatunk a szobába.

Személy szerint, mint nyers vegán szeretem azt kenni magamra, amit meg is ehetek. Továbbá szeretem védeni a környezetemet és igyekszem szinte csak természetes anyagokat használni a bőröm és hajam védelme érdekében. Nos, a kókuszolaj erre a legideálisabb. Akár étkezési célra is használhatjuk, pl: kókuszos süteményekbe, hógolyó, havas hegycsúcs, kókusz torta, de ügyeljünk arra, hogy extra szüzet használjunk, vagyis nem hidrogénezettet, nem hő kezeltet. Zöldboltban kapható nagy üveges kiszerelésű, gazdaságos, nekünk fél évig kitartott, úgy hogy rendszeresen, naponta kétszer ketten használtuk!

Kókusz zsír egészségre gyakorolt hatása:

Ez a különleges egzotikum magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is tartalmaz. Gombaölő és antibakteriális hatású, laurinsav tartalmának köszönhetően immunrendszer erősítő, így hatékony a herpeszre, influenzára, candidára, hüvelyi fertőzésre, gyulladt bőrfelületre is. Fokozza az anyagcserét, csökkenti a koleszterin szintet, elhízás ellenes. Védi a szívet, az ereket. Erősen tartja a bőr kötőszöveteit, lassítja a ráncok kialakulását, a bőr hegesedését, és petyhüdtségét. Lelkileg nyugtató és afrodiziákum.

Ezek után hölgyeim érdemes beszerezni ezt a különleges olajat, és felkészíteni magunkat egy különleges estére!:)


Nagy Szaffina

Táplálkozás és Életmód tanácsadó, író és előadó

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!