Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. január 28., csütörtök

Töltött Káposzta



Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta, extra szűz olívaolaj, őrölt pirospaprika, fehérbors

Rizses-húsgombóchoz:

½ fej karfiol, 1 csésze áztatott dió, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, ½ liter magtejföl a tálaláshoz

Savanyú káposztát kevés olívaolajjal, őrölt pirospaprikával, fehérborssal megfűszerezzük. Készítünk rizses-hús gombócokat, melyeket gombócként, illetve fejes káposzta levélbe göngyölítjük.

Magtejföllel ízesítjük és díszítjük.

A "húsgombócot" így készíthetjük: áztatott diót, és karfiolt aprítógépben összedarálunk, hozzá darálunk vöröshagymát, fokhagymát, és magyaros fűszereket, mint fehérbors, fűszerpaprika, Himalája só, kevés dióolajjal, vagy olívaolajjal még meglocsoljuk. Az így kapott masszából golyókat formázunk. Ez olyan igazi rizses-húsos gombócnak felel meg.

Tipp:

A savanyú káposztát nem kell átmosni, hagyjuk csak meg az igazi, gyógyító, savanyú ízét. De érdemes nekünk készíteni, mert a piacon és a boltokban található káposzta, hagyományos konyha sóval készül, lásd a 1. receptes könyvben csalamádé néven.

A legjobb, és mutatósabb, ha gombócokat, és káposztába göngyölített ”husit” (nyers fasírozott) is felszolgálunk. A göngyölítésnél fogpiszkálóval, illetve díszkarddal tudjuk rögzíteni a káposztát.

Tehetünk bele egész feketeborsot is, főleg, ha tudjuk másnapra is marad, így hagyunk időt a borsnak, hogy kiárassza magából az ízeket. Feketebors helyett használhatunk fehérborsot vagy borsika füvet.

Minden kedves férfi vásárlónknak egy Regenerációs elemzést adunk ajándékba a férfi hét alatt!

A cikkmegosztók között az 1. Nyers, Vegán, Receptes könyv digitális változatát sorsoljuk ki.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!