Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. január 25., hétfő

Mákos torta


Karesz vagyok és az alábbi egyszerű és gyors finomságot én készítettem.

Torta alap:

Egy csésze áztatott mandula és egy csésze áztatott aszalvány (datolya, mazsola keverék). Csipetnyi sót adtam hozzá. Aprítógépben vagy turmixgépben ledaráljuk. (Turmixgépnél kevés tisztított víz is szükséges.). Raktam hozzá egy kis zabkorpát.

Mákos töltelék:

Mák, 2 db reszelt, alma, zabkorpa, fahéj, citrom, karobpor, kevés sztívia jól összekeverve.

Töltelékre karobos krémet tettem (karobpor, áztatott datolya-mazsola lé, egy kevés sztívia, ha édesebb szájúak vagyunk). Legvégül pedig az áfonyát tetején Szaffina kreatív kezeinek köszönhetem ; )

Tipp:

Áfonyánál figyeljünk arra, hogy ne kandírozottat vegyünk! Ez minden aszalt édességre igaz.

A formába először a mákos tölteléket rakjuk majd a végére pedig a torta alapot. Minél vastagabb a mákos feltét annál finomabb a torta.



Hűtsük le és jó étvágyat hozzá!

Egészségre gyakorolt hatása:

A datolya vértisztító hatású, jó hatással van a légzőszervekre, és változókor, vagy menstruáció idején segíti a hormonháztartás egyensúlyát. B-vitamint, kálciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket, vasat tartalmaz.

A mazsola magas antioxidáns tartalmú! C, B1, B2,vitamin, kálcium, vas, foszfor, kálium, nátrium, magnéziumot tartalmaz. Hatóanyaga 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le, (az aszpirin szintén szalicilsavra bomlik a szervezetben) ezért csökkenti a fájdalmakat.

A mandula tartalmaz: B1, B2, B6, E-vitamint, káliumot, kálciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, cinket. Csökkenti a szív, és érrendszeri megbetegedéseket.

A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra nagyon hasonló, kicsit édesebb. Zsírtartalma alacsonyabb, és nem dugít annyira, mint a kakaópor. Kálcium tartalma viszont magasabb! Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C vitamint, kálciumot, vasat, káliumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot. Tökéletesen lehet vele helyettesíteni a kakaóport.

A zabkorpát a csírából, és a külső maghéjból nyerik. Fehérje tartalma a legmagasabb a gabonafélék közül. Gazdag rosttartalmú! Nátrium, vas, magnézium, foszfor, cink található benne.

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonszerű glikozidot és illóolajat. A C-vitamin antioxidáns hatású, erősíti a szervezet immunrendszerét. A glikozid antibakteriális hatást fejt ki, az illóolaj pedig serkenti az emésztést. A citromlevet hagyományosan elsősorban megfázás, légúti fertőzés esetén javasolják antibakteriális, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de ezenkívül frissítő, lázcsillapító, álmatlanság esetén idegnyugtató, epehajtó, féregűző, vérképző hatást is tulajdonítanak neki.

Minden kedves férfi vásárlónknak egy Regenerációs elemzést adunk ajándékba a férfi hét alatt!

A cikkmegosztók között az 1. Nyers, Vegán, Receptes könyv digitális változatát sorsoljuk ki.

Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!