Hozzávalók: Kb. 25 darabhoz
karobpor
sztívia
kókusz
tisztított víz
10 kanál karobport tisztított vízzel és sztíviával csomómentesre keverünk. A kapott csoki állaghoz, keverünk kb. 3-4 csészényi darált kókuszreszeléket. Az így kapott masszából hosszúkás téglákat gyúrunk, melyeket késsel tudunk kockára kiegyenlíteni, és feldaraboljuk ízlésesen. Ezután meghempergetjük kókuszreszelékben és tálaljuk.
Tipp:
Sztívia helyett használhatunk áztatott mazsola vagy datolya levét is.
Csésze alatt a cappucinós csészét értem nem a 3 dl-es bögrét.
Annyi kókuszreszeléket kell a tésztához rakni, amíg gyúrható állagot nem kapunk, ám arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a tészta.
Ha jól sikerült, akkor szinte éppolyan íze van, mint a hagyományos piskóta alapú kókuszkockának, lágy, szinte szétomlik a szájban.
Egészségre gyakorolt hatása:
A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, valamint vértisztító hatású is egyben. A kókusz egy energiabomba, ezért a fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek számára. Teljesítménynövelő hatása miatt a sportolók étrendjének is elmaradhatatlan eleme. A gyomorra is jótékony hatással van, enyhíti a görcsöket és a bélrendszeri betegségeket.
Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. Gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.
A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.
Agavé szirup: Mexikói agavé gyümölcsből nyerik. Kálium, kálcium, vas, magnézium, foszfor, nátrium található benne.
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra nagyon hasonló, kicsit édesebb. Zsírtartalma alacsonyabb, és nem dugít annyira, mint a kakaópor. Kálcium tartalma viszont magasabb! Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C vitamint, kálciumot, vasat, káliumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot. Tökéletesen lehet vele helyettesíteni a kakaóport.
Tipp:
Sztívia helyett használhatunk áztatott mazsola vagy datolya levét is.
Csésze alatt a cappucinós csészét értem nem a 3 dl-es bögrét.
Annyi kókuszreszeléket kell a tésztához rakni, amíg gyúrható állagot nem kapunk, ám arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a tészta.
Ha jól sikerült, akkor szinte éppolyan íze van, mint a hagyományos piskóta alapú kókuszkockának, lágy, szinte szétomlik a szájban.
Egészségre gyakorolt hatása:
A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, valamint vértisztító hatású is egyben. A kókusz egy energiabomba, ezért a fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek számára. Teljesítménynövelő hatása miatt a sportolók étrendjének is elmaradhatatlan eleme. A gyomorra is jótékony hatással van, enyhíti a görcsöket és a bélrendszeri betegségeket.
Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. Gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.
A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.
Agavé szirup: Mexikói agavé gyümölcsből nyerik. Kálium, kálcium, vas, magnézium, foszfor, nátrium található benne.
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra nagyon hasonló, kicsit édesebb. Zsírtartalma alacsonyabb, és nem dugít annyira, mint a kakaópor. Kálcium tartalma viszont magasabb! Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C vitamint, kálciumot, vasat, káliumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot. Tökéletesen lehet vele helyettesíteni a kakaóport.
Azért lehet én 10 nagy bögrényi adaggal állok neki,mert nagyon finom! :)
VálaszTörlés