Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. január 9., szombat

Kókusz kocka


Hozzávalók: Kb. 25 darabhoz

karobpor
sztívia
kókusz
tisztított víz

10 kanál karobport tisztított vízzel és sztíviával csomómentesre keverünk. A kapott csoki állaghoz, keverünk kb. 3-4 csészényi darált kókuszreszeléket. Az így kapott masszából hosszúkás téglákat gyúrunk, melyeket késsel tudunk kockára kiegyenlíteni, és feldaraboljuk ízlésesen. Ezután meghempergetjük kókuszreszelékben és tálaljuk.

Tipp:


Sztívia helyett használhatunk áztatott mazsola vagy datolya levét is.

Csésze alatt a cappucinós csészét értem nem a 3 dl-es bögrét.

Annyi kókuszreszeléket kell a tésztához rakni, amíg gyúrható állagot nem kapunk, ám arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

Ha jól sikerült, akkor szinte éppolyan íze van, mint a hagyományos piskóta alapú kókuszkockának, lágy, szinte szétomlik a szájban.

Egészségre gyakorolt hatása:

A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, valamint vértisztító hatású is egyben. A kókusz egy energiabomba, ezért a fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek számára. Teljesítménynövelő hatása miatt a sportolók étrendjének is elmaradhatatlan eleme. A gyomorra is jótékony hatással van, enyhíti a görcsöket és a bélrendszeri betegségeket.

Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. Gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.

A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.

Agavé szirup: Mexikói agavé gyümölcsből nyerik. Kálium, kálcium, vas, magnézium, foszfor, nátrium található benne.

A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra nagyon hasonló, kicsit édesebb. Zsírtartalma alacsonyabb, és nem dugít annyira, mint a kakaópor. Kálcium tartalma viszont magasabb! Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C vitamint, kálciumot, vasat, káliumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot. Tökéletesen lehet vele helyettesíteni a kakaóport.

1 megjegyzés:

  1. Azért lehet én 10 nagy bögrényi adaggal állok neki,mert nagyon finom! :)

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!