Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2014. március 9., vasárnap

Tisztítás várandósság előtt


„Családtervezés esetében rendkívül fontos mindkét leendő szülőnél a szervezet megtisztítása. A cél az, hogy a születendő gyermek ajándékba, egészséges genetikai állományt kapjon, és hogy az anyuka a kisbabát tiszta környezetben hordja ki, illetve hozza világra. Az anya méhe a magzat első és egyben létfontosságú lakóhelye. Ha a leendő anya teste hulladéktól és méreganyagoktól szennyezett, a terhesség ideje alatt a szervezete gyakran igyekszik megszabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól hányással, de a magzat elvetésével is. Így tudatlanul, a magzatnak nem csak az immunrendszerét gyengíthetjük, melynek következményei gyakran csak évek múltán jelentkeznek, de előidézhetünk különböző veleszületett rendellenességeket is. Ezért roppant fontos, hogy a testet még a fogantatás előtt toxinok túlzott mennyisége nélkül tartsuk. Azoknál az anyukáknál, akik a terhesség előtt nem így tettek, a terhesség ideje alatt Chlollera pyrenoidosa használata nem javasolt. Ellenkezőleg, azoknál az anyukáknál, akik gondoltak gyermekük egészségére, és még a fogantatás előtt megszabadították testüket a toxinoktól és a hulladékoktól a chlorella használata kedvező. A dioxinok hatásával foglalkozó legújabb japán tanulmány azt bizonyította, hogy a chlorella használata a terhesség ideje alatt messzemenően hasznos minden, e bolygó élő gyermek, férfi és nő egészsége szempontjából.

Vészjelző bizonyítékok az újszülöttek testének leterheléséről:

A „Test terhelése szennyezés az újszülötteknél” című tanulmány, melyet 2005-ben közölt egy egyesült - államokbeli Environmentális Munkacsoport (www.evg.org) aprólékosan kimutatja az ipari, kémia anyagok szintjét tíz újszülött köldökzsinór vérében. A mintákat véletlenszerűen a Vöröskereszt vette le az egész Egyesült Államok területén levő kórházakban. Minden mintában 413 erősen mérgező, kémiai anyag jelenlétét vizsgálták. Az eredmény sokkolló volt, a mintákban ezekből az anyagokból 287-et találtak! Ezekből 180-nál ismert, hogy rákot okozhatnak embereknél és állatoknál, 217 toxikus az agyra és idegrendszerre, és 208 veleszületett rendellenességeket okozhat. A kutatók 7 dioxin / furán formát, 21 klórozott peszticidet, valamint 147 különböző PCB formát (poliklórozott bifenileket) találtak. Kiderült, hogy sok közülük környezetünkben nagyon elterjedt, és annyira ellenáll a lebontásnak, hogy olyan gondot jelent, mellyel még sok, következő generációnak is meg kell majd küzdenie. 

A toxinok többsége az általunk fogyasztott hús és hal zsírszövetében gyülemlik fel. Azonban jelen vannak a tejtermékekben, valamint bizonyos zöldségekben is. Ezért is jelentős a japán kutatók legújabb munkája 2005 júliúsából, melyet joggal nevezhetünk áttörésnek a kutatásban. Ebben azt bizonyították, hogy a Chlorella pyrenoidosa nagymértékben képes csökkenteni a halálos mérgek, dioxinok, furánok, és PCB (poliklórozott bifenilek) átvitelét az anyáról a magzatra. Sőt az derült ki, hogy azoknál a nőknél, akik a Chlorella pyrenoidosát a várandósság egész ideje alatt használták jelentősen alacsonyabb volt ezeknek a mérgeknek a koncentrációja az anyatejben is. A dioxinok és a hozzájuk hasonló kémiai anyagok, melyket furánokként ismerünk, extrém módon tartós, nehezen lebontható környezettszennyezők. Sok olyan ipari folyamat melléktermékeként keletkeznek, melyeknél klórozás történik, beleértve a papíripart és a PVC termékek gyártását is. Azonban ezek a mérgek nem csak a gyártás folyamán keletkeznek, hanem felszabadulnak ezen anyagok égetésésnél is. Szervezetünkbe minden lélegzetvétellel, minden korty vízzel, vagy étellel kerülnek be. A roszabb az, hogy ezek a mérgek a terhesség alatt az anyáról gyermekére is átvihetők. Még nemrég a tudosók azt hitték, hogy méhlepény megvédi a köldökzsinórban levő vért és a fejlődő magzatot a környezetünkből származó kémiai anyagok és szennyeződések nagy részétől. Ma már azonban tudjuk, hogy a néhány hetes kritikus időszakban, mikor a szervek, erek, membránok és rendszerek az egyes sejtekből a végső formába szövődnek össze, a köldökzsinór nem csak az élet építőelemeit hozza, de kémiai anyagok, szennyeződés és peszticid állandó folyamát is. Ezek könnyedén átjutnak a méhlepényen, s velük együtt a kávé és cigaretta maradványai is. Továbbá azzal, hogy jelenlétüket az anyatejben is bizonyították, a szoptatás által a gyermek szervezetébe már csecsemőkorban bejuthatnak.

Japán egyesült – államokbeli kutatások cáfolhatatlanul bizonyítják, hogy a Chlollera pyrenoidosa napi használata annak az egyik legegyszerűbb útja, hogy hogyan védjük meg magunkat az egészségünket károsító tartós, szerves, toxikus szennyezők hatásától. Az egészség komplett tervét a bél megfiatalítása által a Spirulina egyidejű használatával érhetjük el. A Spirulina alga olyan, mint egy „anyagcsere - aktiváló” mely közvetlenül a test szöveteire hat a sejtek szintjén. Támogatja a nyálkaképző anyagok égetésére irányuló fokozott tevékenységet. Roppant energizáló, általánosan a legjobb az összes ginseng, méhpollen és B-vitamin közül. Ez egy agresszívan tisztító kékeszöld mikroalga, mely kimossa a toxinokat a szövetekből a nyirokba. A Chlorella a bél egészséges működésének beállításával növeli az ellenálló képességet. Két összetevő normalizálja a hasznos bélflórát, és segít a belet tisztán tartani: a klorofill fertőtlenítőként és természetes antibiotikumként hat, a chlorellin specifikusan kórokozó mikróorganizmusok növekedését lassítja. A sporopollenint tartalmazó cellulóz sejtfal egyedülálló. Visszafordíthatatlanul leköti a méreganyagokat, melyek így természetes úton távoznak a testből. Összességében leszögezhetjük, hogy a Chlollera pyrenoidosa újra beindítja a bél rendszeres működést azzal, hogy normalizálja a hasznos mikrobális flórát, segít a bél méregtelenítésében, és serkenti a sérült bélszövet javítását. Ez lehetővé teszi a természetes védekező rendszer egészének, ezen belül az immunrendszer újraépülését és megfiatalodását.”

Katarína Horaková, részlet: „A szervezet méregtelenítése” c. könyvből. 


Lényeges, hogy a férfiak is kezdjék el tisztítani a testüket, még a nemzés előtt, hiszen ők szolgáltatják a magot. A férfiaknak ezért nagy a felelősségük, de a nőknek is, mikor anyává válnak. A nők, pedig mint befogadók, egy kis élet fogantatását előkészítő testként, tisztítsák meg önmagukat. Mind fogantatás előtt, mind a babaváráskor, mind pedig szoptatáskor és természetesen utána is, már a gyermekkel együtt éljenek tisztább, egészségesebb életet. Figyeljenek oda arra, hogy az asztalra lehetőleg tiszta, piaci áru kerüljön, kerüljük a hibrid, vagy a túl sok feldolgozott ételeket. A zöldségeket, gyümölcsöket mindig alaposan mossuk meg, és lehetőleg minél egyszerűbben készítsük el az ételeket. A legtermészetesebb módon, nyersen tálalva. A szoptatás ideje alatt is fokozottan figyeljünk testünk tisztán tartására, hiszen az anyatejjel egyidejűleg bejutnak azok az anyagok is, ami nem feltétlen kívánatos a gyermek számára. A vegyi anyagokat, a cigaretta füstöt, vagy drogokat, füstös helyeket kerüljük. A fogantatásra felkészülő anyának érdemes már 6 hónappal a tervezett fogantatás előtt abbahagyni mindenféle gyógyszer szedését, de kifejezetten a hormontabletták szedését, hogy azok megfelelően kiürüljenek a szervezetből. Állapotosság alatt, és szülés után, a szoptatás ideéig, nem szabad tisztítókúrákba, sem fogyókúrákba, sem böjtölésbe kezdeni. A tej elapadását és egyéb más káros következményket okoz, felborulást a szervezetbe, aminek a bébi is érzeni fogja a káros hatását. A közös családtervezésben tehát együtt, az apának és az anyának kell elkezdenie a tisztítókúrát, épp úgy közös ügy ez, mint a családi fészek létrehozása, vagy a védekezés. A férfi még jobban együtt tud érezni feleségével, jobban fel tud készülni a gyermek vállalásra, nagyobb felelősséget vállal ezzel, és érettebbé is válik szellemileg, és nem utolsó sorban tisztább testet ajándékoz önmagának és kedvesének.

Böjtölésre, tisztításra felkészítést a Vegán Oktatóanyagunk 8. részében találsz.

Szeretettel: Szaffina

Vasárnap délután Palya Bea interjú videóját láthatjátok: „Egy kisbaba, akit még sem a szél dédelgetett” címmel. Jó tanulást, hasznos időtöltést, és jó szórakozást kívánunk, nem csak nőknek! :)

Várunk szeretettel!

Oszd meg minél több helyen!

Köszönjük!

Nők Hete részletes programismertető, és videó itt.


Az alábbi ajándékokat adjuk havonta, ha január 31-ig jelentkezel a vegán tanfolyamunkra

Ne hagyd, hogy másokon múljon családod és környezeted egészsége!

Mi a véleményük azoknak, 
akik már részt vettek a Vegán tanfolyamon?
Kattints ide a videókért, és az ajándékokért!



Kíváncsi vagy mit tartalmaz az ételkészítő 1.-es csomag,
és az ételkészítő 2.-es csomag?

Ott leszek veled, a képernyőn keresztül, és segítek, 
hogy elkészíthesd a finomságokat!

Kattints, az ételkészítő 1. csomag és ételkészítő 2. csomag, kedvezményeiért!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!