Kaptam gyümölcslapokat barátnőmtől, Nórától, és pont áztattam be diót, és volt itthon aszalt sárgabarack, így eldöntöttem zserbót készítek az én Kedvesemnek. Mondanom sem kell, hogy örült neki!
A beáztatott diót, kiszárítottam, ledaráltam, és kevés frissen facsart citromlével összekevertem. (Én nem tettem hozzá mézet, hiszen a gyümölcslap, és a sárgabarack már önmagában is nagyon édes.) A sárgabarackot beáztattam pár órára, és aprítógép segítségével nyers lekvárt készítettem belőle. Négy lapot használtam fel. Az első lapra diót kentem, a másodikra lekvárt, a harmadikra diót, és lekvárt vegyesen és a negyedik lapra került a csoki máz. Amit most kakaóvajjal készítettem, ami szintén az én drága barátnőmtől való! A csokit kevésbé édesre készítettem, inkább keserű lett, pontosan az ízek hatása miatt, ne legyen túl édes a zserbó. Lehűtöttem, és nagyon finom lett! Köszönöm a gyümölcslapokat, és a kakaóvajat Nórának! Diót a mamának, és Karesznak, hogy megette!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése