Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2012. február 17., péntek

Dr. Oláh Andor: A természet patikája

Hamarosan jön a tavasz, lehet felkészülni a gyógynövények begyűjtésére ezért még időben ajánlom szeretettel ezt a könyvet a pénteki könyvajánlóban.

Ha péntek, akkor könyves péntek, egy újabb olvasmányra szeretném felhívni a figyelmed!

Beköszöntenek a hideg napok, immunrendszerünket jobban kell felvértezni, egy-egy megfázás, vagy a melankolikus, depresszív hangulat ellen.

Jó ilyenkor begubózni, és elkortyolgatni egy meleg gyógyteát, olvasni kellemes gyertyafény mellett, finom élő (de melegítő hatású, pl: káposztás) ételeket enni, és felkészíteni szervezetünket, lelkünket a téli napokra.

Jó programokra, piacra, sétálni, vagy egyszerűen dolgozni, ha elindulnunk, akkor pedig ne restelljük a sapkát, a sálat, és a jó vastag zoknit! Utunkra is vihetünk termoszba, jó meleg gyógyteát, ami segít elviselni a hideg, csípős, néhol borongós időt.

A könyv a legfontosabb és talán a legismertebb gyógynövényekre tér ki. Amelyeket érdemes a hideg napokon fogyasztanunk. Az elkészítési módra, és a különböző betegségekre is kitér, milyen fűvel, mit és hogyan lehet gyógyítani.

Külön gyűjtési naptár lesz segítségünkre, mikor milyen füveket szedjünk.

Dr. Oláh Andor kiemeli az öngyógyítás fontosságát, mert nekünk, saját magunknak kell tennünk első lépésként az egészségünkért, ehhez hívhatjuk segítségül a természet patikáját.

Részletek a könyvből:

" A gyógynövényekkel gyógyítás, a fitoterápia, az emberiség történetének legősibb idejéből ered, s az évezredek folyamán felgyűlt értékes tapasztalatok ma is felhasználhatók. ”

„ Az európai orvostudomány atyja Hippokratész, az i.e. V században, a görög kultúra fény korában élt Athénban. Nagy szerepet szánt a gyógyításban a diétának és a növényeknek, könyveiben sok gyógynövényrecept szerepel. ”

„ Saját megfigyelésem szerint a lázas betegek, javuló, lábadozó állapota, főleg influenzajárványok idején ismét rosszabbodott, ha húst, húslevest kaptak, de tej és tejtermék is visszaesést okozhat. ”

„ Már a régi indusok tudták, hogy minden betegségnek három fokozata van: a purvarupának nevezett legenyhébb tünet azt jelenti, hogy az alkat, az egyensúlyállapota felbillent, a második fok a működés zavara, a harmadik az anyagi-testi elváltozás. ”

„ A gyógyulás tudománya (művészete) éppoly fontos, mint a gyógyításé. Azt kívánom tiszta szívemből, hogy minden olvasóm saját tudásának határait felmérve, egyre magasabb színvonalú, veszélytelen öngyógyító módszereket tanuljon és valósítson meg, ismerje és alkalmazza a gyógyulás tudományát. ”



Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!