Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2014. december 2., kedd

Karácsonyi Torta



Torta alap:

Egy csésze áztatott dió és egy csésze áztatott aszalvány (füge, datolya, mazsola keverék). Aprítógépben vagy turmixgépben ledaráljuk. (Turmixgépnél kevés tisztított víz is szükséges.) Beízesítjük mézes sütemény fűszerkeverékkel és kevés karobporral.

Amennyiben turmixgéppel készítettük zabkorpával tudjuk dúsítani a tészta állagát. Ez esetben több fűszerre és karobporra lesz szükségünk.

Tahinis csokoládé krém, a töltelékhez:



Karobpor és kevés kakaópor (elhagyható) vízzel kikeverve, és természetes édeskével pl: szirup, sztívia, édesítjük. Keverünk hozzá tahinit.

Tahini: őrölt szezámmag, frissen csavart citromlé, kevés tisztított víz keveréke.

Fehér krém, a díszítéshez:

Valamilyen fehér magot válasszunk. Lehet áztatott dió, vagy mandula (héjától megfosztott) áztatott napraforgó, szezámmag, vagy darabolt már fehér mandula,és kesudió. Az utóbbi kettő csomagoltan kapható és már valamennyire hő kezelt, feldolgozott, épen ezért nem kell beáztatni.

Ezt mindenkire rá bízom, hogy belefér-e még a nyers, vegán táplálkozásába, vagy inkább kihadja ezt a két magot.

A földimogyorót, még a csomagoltat sem ajánlanám, mérgező hatást tulajdonítanak neki. Ezt valóban jobb kihagyni.

Én kesudiót használtam a krémhez. Aszalványokkal, sztíviával, citromlével ízesítjük. Tisztított vízzel krémesre turmixszoljuk.

Kiwi gyümölcsöt feldaraboljuk, ahogy fel szeretnénk használni a díszítéskor és szalvétán egy kis ideig lecsöpögtetjük, így nem fog szétfolyni a krémen.

Tányérra rendezgetjük az első „ tortalapot ”. Ezt mi nyomkodjuk bele. Ha kerek tortaformát használunk, az egyenletesebbé teszi a tortánk alakját. Amennyiben ez nincs, akkor a tortalapát vagy egy kés is megteszi.

Erre az alapra kenjük a tahinis csokoládé krémet, jó vastagon. Nem kell sajnálni, mert a „ tészta ” úgy is egy részét „ beszívja ”. Gazdagon megpakoljuk kiwi szeletekkel.



Majd még egy „ tészta ” réteg, ügyesen, egyenletesen elnyomkodjuk, végül a torta széleit is befedjük, hogy ne buggyanjon ki se a krém, se a gyümölcs.

Tortánkat még formázhatjuk, egyenlítgethetjük ebben az állapotban.

Ezután befedjük a fehér krémmel és megdíszítjük.

Én a gyümölcsök mellé mandulát is raktam, díszítésnek. Fenyőfát raktam ki középen kiwiből. (Remélem jól látszik.)

Berakjuk a hűtőbe (ne a fagyasztóba!) és pár óra múlva fogyasztható … vagy azonnal : )

Sok-sok apró kreatív ötletet gyűjtöttem össze egy csokorba. Amikor nem tudod, kinek, mit is adhatnál? Amikor nem akarod, hogy már megint az unott ajándékokat adjátok egymásnak. Amikor nem akarod, hogy megint a pénz domináljon karácsonykor, és amikor valami igazán különleges, varázslatos karácsonyra vágysz, akkor kell kézbe venni ezt a kis könyvet, mely segítségedre lehet! A könyvet ajánlom bárkinek, bármikor, nem csak karácsonykor!

További Vegán Recepteket, sok-sok apró kreatív ötletet gyűjtöttem össze egy csokorba a „Karácsonyi Ajándék Ötletek” c. könyvemben. Mely most INGYENESEN letölthető az alábbi bejegyzésben!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!