Egy újabb csodálatos könyvet szeretnék bemutatni, a búzafűlé áldásos hatásáról. Ann Wigmore életének nagy részét ennek a zöld fűnek a termesztésére, és a szervezetre való gyógyító, regeneráló hatására áldozta.
Könyvében egy csokorba szedte a búzafű tulajdonságait, a termesztését, melyet könnyedén otthonunkban is elsajátíthatunk, és recepteket, a zöld koktélunkhoz.
Hogyan tisztít a búzafű?
Miként őrzi meg bőrünk fiatalságát?
Hogyan serkenti a vérkeringést?
Mi is az a klorofill?
Milyen vitaminok, ásványi anyagok találhatók meg benne?
Hogyan böjtöljünk búzafű segítségével?
Hogyan készítsünk búzafű levet?
Említést tesz degeneratív betegségekről, rákról, és azokból való gyógyulásokról, a búzafű segítsége által. Gyógyulni vágyóknak, kötelező olvasmány!
Továbbá olvashatunk a komposztálásról, és hogyan készítsünk otthon komposztálót.
Részletek a könyvből:
„ Honnan juthatunk ásványi anyagokhoz, ha egészségesen akarunk táplálkozni? Bizonyosan nem félkész ételekből, húsból, cukorból, fehérkenyérből, vagy vajból. Legjobb forrásaik a szervesen termesztett szárazföldön növő és tengeri zöldségek (főleg a mélyzöldek) a zöldhajtások és a búzafű. ”
„ Egy másik fontos ásványi anyag, amely a búzafűben optimális mennyiségben van, a nátrium. Azért van szükségünk rá, mert segíti az emésztést, és a kiválasztást, és szabályozza a folyadékmennyiséget a testben. ”
„ A búzafű nagyszerű forrása a kalciumnak, amely segít az erős csontok és fogak felépítésében, szabályozza a szívverést amellett, hogy lökhárító (ütköző) pufferként is működik a vér PH-ja számára az egyensúly visszaállítása érdekében. ”
„ Nem ajánlom, hogy rendszeresen használjunk tejet, vagy tejtermékeket, mert túlságosan sok telített állati zsír és koleszterin van bennük. A pasztörizálás, a homogénezés, és a mesterséges D-vitaminnal való kiegészítés után a tej az átlagos ember számára nehezen emészthető lesz. Ezért lényeges a búzafűlé mellett a szárazföldi és tengeri zöldségek valamint a zöld hajtások bőséges fogyasztása. Így biztosíthatjuk magunknak a szükséges kalcium mennyiséget. ”
„ Beszéltünk már a búzafű számos képességéről: megsemmisíti az ártalmas baktériumokat és mikrobákat, hatékony antioxidáns, továbbá serkenti az oxigénszállítást. Mindenféle szennyeződés, beleértve a kipufogókból áradó ólmot, az ipari hulladékokban lévő kéndioxidokat és a különféle gázokat, hajlamos fölhalmozódni a szervezetben. A búzafű, mint antioxidáns a lehető legkisebbre csökkentheti közvetlenül, és közvetve a maró és irritáló vegyületek testre gyakorolt káros hatását. ”
„ A fiatal búzafű csomó tárháza a létfontosságú vitaminoknak, ásványi anyagoknak és enzimeknek. Az A és a C-vitamin mennyisége sok ismert gyümölcs, és zöldség vitamin tartalmát felülmúlja. Ezen kívül a búzafűlében épp megfelelő mennyiségű B-komplex és E-vitamin van, valamint olyan ásványok, mint a kálcium, a vas, a nátrium, és a kálium, ráadásul olyan formában, ahogyan a szervezet könnyedén hasznosíthatja. Sőt frissen használva élő enzimenergiát nyerünk, amely elősegíti az egészséges vérkeringést, és fiatalítja az öregedő sejteket. ”
„ Közülünk sokaknak szegényes étkezési szokásaik vannak, és egyre többen hisznek a társadalmunk által táplált egészségügyi legendákban. (…) Végzetes hiba elhárítani a felelősséget vagy bárki mást okolni mindenkori állapotunkért. ”
Könyvében egy csokorba szedte a búzafű tulajdonságait, a termesztését, melyet könnyedén otthonunkban is elsajátíthatunk, és recepteket, a zöld koktélunkhoz.
Hogyan tisztít a búzafű?
Miként őrzi meg bőrünk fiatalságát?
Hogyan serkenti a vérkeringést?
Mi is az a klorofill?
Milyen vitaminok, ásványi anyagok találhatók meg benne?
Hogyan böjtöljünk búzafű segítségével?
Hogyan készítsünk búzafű levet?
Említést tesz degeneratív betegségekről, rákról, és azokból való gyógyulásokról, a búzafű segítsége által. Gyógyulni vágyóknak, kötelező olvasmány!
Továbbá olvashatunk a komposztálásról, és hogyan készítsünk otthon komposztálót.
Részletek a könyvből:
„ Honnan juthatunk ásványi anyagokhoz, ha egészségesen akarunk táplálkozni? Bizonyosan nem félkész ételekből, húsból, cukorból, fehérkenyérből, vagy vajból. Legjobb forrásaik a szervesen termesztett szárazföldön növő és tengeri zöldségek (főleg a mélyzöldek) a zöldhajtások és a búzafű. ”
„ Egy másik fontos ásványi anyag, amely a búzafűben optimális mennyiségben van, a nátrium. Azért van szükségünk rá, mert segíti az emésztést, és a kiválasztást, és szabályozza a folyadékmennyiséget a testben. ”
„ A búzafű nagyszerű forrása a kalciumnak, amely segít az erős csontok és fogak felépítésében, szabályozza a szívverést amellett, hogy lökhárító (ütköző) pufferként is működik a vér PH-ja számára az egyensúly visszaállítása érdekében. ”
„ Nem ajánlom, hogy rendszeresen használjunk tejet, vagy tejtermékeket, mert túlságosan sok telített állati zsír és koleszterin van bennük. A pasztörizálás, a homogénezés, és a mesterséges D-vitaminnal való kiegészítés után a tej az átlagos ember számára nehezen emészthető lesz. Ezért lényeges a búzafűlé mellett a szárazföldi és tengeri zöldségek valamint a zöld hajtások bőséges fogyasztása. Így biztosíthatjuk magunknak a szükséges kalcium mennyiséget. ”
„ Beszéltünk már a búzafű számos képességéről: megsemmisíti az ártalmas baktériumokat és mikrobákat, hatékony antioxidáns, továbbá serkenti az oxigénszállítást. Mindenféle szennyeződés, beleértve a kipufogókból áradó ólmot, az ipari hulladékokban lévő kéndioxidokat és a különféle gázokat, hajlamos fölhalmozódni a szervezetben. A búzafű, mint antioxidáns a lehető legkisebbre csökkentheti közvetlenül, és közvetve a maró és irritáló vegyületek testre gyakorolt káros hatását. ”
„ A fiatal búzafű csomó tárháza a létfontosságú vitaminoknak, ásványi anyagoknak és enzimeknek. Az A és a C-vitamin mennyisége sok ismert gyümölcs, és zöldség vitamin tartalmát felülmúlja. Ezen kívül a búzafűlében épp megfelelő mennyiségű B-komplex és E-vitamin van, valamint olyan ásványok, mint a kálcium, a vas, a nátrium, és a kálium, ráadásul olyan formában, ahogyan a szervezet könnyedén hasznosíthatja. Sőt frissen használva élő enzimenergiát nyerünk, amely elősegíti az egészséges vérkeringést, és fiatalítja az öregedő sejteket. ”
„ Közülünk sokaknak szegényes étkezési szokásaik vannak, és egyre többen hisznek a társadalmunk által táplált egészségügyi legendákban. (…) Végzetes hiba elhárítani a felelősséget vagy bárki mást okolni mindenkori állapotunkért. ”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése