Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. január 15., szombat

"Férfiasan tökéletes"


Újra itt vagyok (Szaffina) és folytatom a Férfi hetet! Mindenkinek kellemes hétvégét és jó olvasást kívánok, különösen a férfiaknak!

„Férfiasan tökéletes”

Nem véletlen választottam ezt a jól ismert, bevált reklámszöveget.

Némely férj talán többet tölt tükör előtt, mint a nők.

Az igényesség, jól ápoltság, épp olyan fontos egy férfinak, mint egy nőnek.

Bár van egy mondás, miszerint a férfinak csak egy fokkal kell hogy szebb legyen az ördögnél, úgy is elkel.

Mert jó tudni, hogy mindig a hölgyek választanak. De mi alapján is választanak? Mondhatnám ahány nő, annyi féle választás, de azért vannak alapelvek, melyekből néhányat felsorolok.

- Jól ápoltság. Tisztaság. Még a legkoszosabb munkát végző segédmunkás is lehet jól ápolt tiszta. (Na jó lehet nem épp munka közben, de a hétköznapokban rengetegen elhanyagolják magukat, akik ilyen munkát végeznek.) Igenis otthon is adjon magára egy férfi, frissen borotvált, (ha ép nem növeszt szakállat) illatos, bőre ápolt és rendezett körmök, haj.

A borotválkozást hagyományos, vegyi borotvahab helyett (hogy egészséges úton maradjunk, hiszen ez a blog is erről szól). PH semleges, bio folyékonyszappant, vagy Tulasi szappant használhatunk.

Borotválkozás után alkoholos arcszesz helyett, ami kiütheti a bőrt, bőr pírt, viszketést okozhat, használhatunk természetes olajokat. (masszázs, Szaffina olaja.)

Alumínium tartalmú, rákkeltő (férfiaknál is növeli a mellrák kockázatát) használhatunk természetes dezodorokat. Erről részletesen Kálmán Judit fog nekünk írni.

Azért nekem is van egy egyszerű receptem, amit megosztok veletek. Kevés szódabikarbóna, vízzel összekeverve, és hozzá kevés citromlé, illetve még tehetünk bele citromolajat is. Más illattal is meglehet próbálni. Összekeverjük és kis spriccelős üvegbe töltjük.

Erre tökéletes a Vitasprayes üveg, biztos neked is van a környezetedben, aki ismeri ezt a terméket, és szemét helyett, szívesen neked adja. Kicsi, praktikus, kis helyen is elfér és nem vegyi anyagot tartalmazó flakon, ez is fontos!) A szódabikarbóna nem véd meg a természetes izzadástól, de semlegesíti a szagokat . Bővebben itt írtam erről.

Egy férfinak is ápolnia kell a bőrét! Erre kitűnő az olívaolaj, Szaffina olaja, természetes masszázsolajok. Viszont egy fontos dolgot a helyére kell tennünk! Mi is az a természetes?

Amiben nincs mindenféle tartósítószer, E – származék, adalékanyag és egyéb kimondhatatlan és elolvashatatlan vegyi adalékanyag.

A legtöbb bolti krémbe (legyen az oly márkás, és a „legjobb”, legcsillogóbb, legbizonyítottabb - a reklámok szerint, és a legdrágább) pluszba keverik bele a természetes aromákat, vitaminokat, ami már közel sem lesz természetes.

A legtöbb krém állati zsiradékokból készül, illetve kőolajszármazék is belekerülhet. A bázis krémeknek (alap krémeknek) ez az összetevőjük. Ebbe dolgozzák bele a parfümöket és különböző gyógynövényeket. És ettől már is természetes lesz? A nagy fenét! Allergiát okozhat (nálam szinte az összes) bőrpírt, eltömíti a pólusokat, pattanásokat okozhatnak, és növelik a bőrrák kialakulásának kockázatát. Én már a természetellenes, erős illatoktól is irtózom. (Ami régen kellemesnek hatott.) Évek óta nem használok ilyeneket és a férjem sem.

A múltkor egyik férj családtagunk felajánlotta az Aloe – verás kézkrémét (amit persze nem fogadtam el, egyébként is volt a táskámban Tulasi masszázsolaj) mert az milyen, jó, hiszen Aloe – verát tartalmaz, ecsetelte nekem milyen egészséges! (Megjegyezném: nem Forever Living krémről beszélek, olcsó, bolti vacakról ami belekeverték az Aloe – verát.)

Na, erről ennyit! És nem csak ő az akit a reklámok, krémek, tubusok megtévesztenek!

Csak az a probléma sokan utána sem járnak!

Vagy el sem olvassák a címkéket!

Például többször előfordult már olyan, (most karácsonykor is) hogy a vendéglátónk látszólag igyekezett, bio dolgokat vett, vagy aszalt gyümölcsöt, csak éppen nem olvasta el a címkét! (Amin szerepelt a cukor, tej és stb.) Sértő ne m sértő, mi megnézzük ott is, főleg ha tudjuk, hogy vendégvárónk hadilábon áll az egészség fogalmával.

- Igényesség, ami alapján a nők kiválasztják a pasikat. Lehetsz sportosan is elegáns és lehetsz öltönyben is szakadt!

Annyira lerí egy emberről (legyen nő vagy férfi) hogy nem a stílusa egy bizonyos öltözék, de magára erőlteti. Légy hű önmagadhoz, öltözékben is! Ne szakadt maci – naciban ugorjál le a sarki boltba, és egyáltalán ne legyen mindegy, hogy szakadtan vagy felöltözve, vagy igényesen, még otthon is!

Erről nem szeretnék többet írni, mert nem divat blogot vezetek. (Számomra az igényes férfi bőrcipőt, élére vasalt nadrágot, vagy öltönyt, és inget visel.)

Még leírok pár alapvető tulajdonságot, de nem szeretném kivesézni, ami alapján általában megnézik, megszeretik a férfit.

- Legyen jó a humora

- Legyen jó beszélgetőtárs

- Tudjon jól táncolni

- Legyen formás a feneke

- Ne legyen löttyedt a teste akár nagydarab, akár szálkásabb testalkat.

Ebben sokan segíthet a testépítés az étkezés, erről már írt Karesz a héten.

És még valami! A szép bőrhöz, a jó kisugárzáshoz fontos a megfelelő alvás!


Főleg a férfiak szeretnek késő estig fent lenni, sokáig elbütykörészni a garázsban, stb …

Elegendő pihenéssel (főleg alvással, tehát nem a lusta semmittevésről beszélek a Tv előtt) évekkel fiatalíthatjuk meg a bőrt és a külsőt! Ha lehet mindig sötétben aludjunk, így fokozódik a melatonin termelés, ami a nyugodt mély alváshoz szükséges, ez mellett kiegyensúlyozott lesz idegrendszerünk. Ha hétköznap nincs is rá lehetőség (bár a korai fekvésért mindenki maga felelős) hétvégén aludjunk többet!

Nézzük kevesebbet a Tv-ét és minél többet legyünk a szabadban! A napfény nem csak D vitaminnal, de energiával is feltölt, ami szintén szépít!

Iktassunk be aktív és passzív pihenő napokat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!