Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. január 5., szerda

Csíragombóc paradicsomszósszal



Csíragombóc:

Adzuki bab, lilahagyma, fokhagyma, 1 csésze áztatott dió, aprítógépben összeaprítva. A masszához keverünk még darált arany vagy barna lenmagot. Ízesítjük vega–mix, kömény, Himalája só, dió olaj, vagy extra szűz olívaolaj. Ízléses gombócokat formálunk belőle.

Tipp:

Elkészíthetjük mungó babból és lencse csírából is, illetve más csírákból. A lencséből készült gombócnak kissé kesernyés, földes íze van, ezért lehet hozzákeverni egy kis darált virágport.

Még finomabb lehet, ha teszünk hozzá petrezselyem és zeller zöldet. Nekem kifejezetten erre a célra van üvegbe általam szárított zellersó, ha épp nincs otthon friss zeller. De a legjobb mindig a friss!

Paradicsomszósz receptje


Egészségre gyakorolt hatása:

Csírákról bővebben.

Adzuki bab
: Jó minőségű fehérje, kiváló vas és C-vitamin forrás.

Mungóbab: Jó minőségű fehérje, kiváló vas, kálium és C-vitamin forrás.

Lencse csíra: Sokoldalú csíra. Fehérja, vas, C-vitamin és egyéb ásványi anyag forrás.

A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin , és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Arra figyeljünk, hogy ne együnk túl sokat belőle, mert olajos! Megkeverheti a gyomrot.

A lila hagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!

A fokhagyma tartalmaz A, B1, B2, C vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, kálciumot, és szelént. Antibiotikus hatású, jó féreg űző, (Candida diétánál elengedhetetlen) immunerősítő, vérnyomáscsökkentő, csökkenti a vérzsírt.

Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. E-vitaminja szinte megfelel a bőr alatt található zsír szövetének. Belsőleg csökkenti az LDL koleszterin szintet, szív, és érrendszer védő, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek, és izmoknak.

A Himalája só 250 millió éves, őstengeri só, mely 84 féle ásványi anyagot tartalmaz. Kitermelése kézzel történik. A világ legegészségesebb sója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!