Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. szeptember 22., szerda

Raffaelló

(25 kis golyó formálható ebből a mennyiségből.)

Összetevők:

1 csésze kókusz
0,5 csésze kókusz a díszítéshez
kókuszolaj vagy pálmazsír
méz vagy valamilyen édesítő (sztívia, agavé szirup, szirupok)
13 szem beáztatott mandula

Az 1 csésze kókuszt kávédarálón ledaráljuk és összekeverjük kókuszolajjal és az édesítővel. Kis gombócokat formázunk és beletöltjük a mandula felét. Ez után meghempergetjük kókuszban (0,5 csésze, amit félre raktunk) és lehűtjük.

Tipp:

Arra figyeljünk, hogy a hűtőben megdermed a kókuszolaj, így óvatosan rakjuk hozzá. Érdemes kicsit fellangyítani (nem felforrósítani) a nap vagy a radiátor tökéletesen megteszi. A kezünk melege is felmelegíti, miközben gyurmázzuk a golyót.

Kókuszolajból a hidegen sajtoltat válaszuk!

Ha mézet használunk érdemes az akácot, kevésbé édes, mint a többi méz.

A mandula elég nagy, én ketté szoktam vágni, de készíthetünk óriás Raffaellót is! (Akkor 25 mandulával kell számolni!).

A manduláról érdemes leszedni a barna héját, finomabb, de ha rajta marad az se baj. Áztatás és szárítás után viszonylag könnyebben lejön.

Egészségre gyakorolt hatása:

A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, valamint vértisztító hatású is egyben. A kókusz egy energiabomba, ezért a fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek számára. Teljesítménynövelő hatása miatt a sportolók étrendjének is elmaradhatatlan eleme. A gyomorra is jótékony hatással van, enyhíti a görcsöket és a bélrendszeri betegségeket.

A kókuszolaj nagyon sokoldalú készítmény használják bőrápolásra, samponként, légnedvesítésre, ételek készítéséhez. Gyakran alkalmazzák test- és hajápoló szerekben, masszírozó olajokban mivel bársonyossá teszi és táplálja a bőrt, védi az erős napsugárzás ellen. A kókuszzsír jót tesz a hajszálaknak, képes behatolni a haj szerkezetébe, némi rokonságot is mutat a proteinnel. A kókusztermő vidékeken élő nők bőre sima, ránctalan, hajuk dús és fénylő.

Ha ételeink elkészítéséhez kókuszolajat használunk, eleve alacsonyabb lesz a kalóriabevitelünk ráadásul a zsírsavak fogyást ösztönöznek, mivel fokozzák a pajzsmirigyműködést, ezáltal gyorsítják az anyagcserénket. A rendszeresen kókuszolajat fogyasztók között ritkán találunk elhízott vagy túl sovány embert.

A méz, A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6 vitamint tartalmaz, ásványi anyagokban is gazdag, vas, kálcium, foszfor, magnézium, kálium, nátrium. Antioxidáns. Mézet 12 hónapos kor alatti babának nem szabad adni! Gyomorfekély, nyombélfekély, gyulladásos megbetegedések esetén érdemes a méz antimikrobiális hatására kiemelt figyelmet fordítani! Csökkenti a depressziót (különösen a hársméz, mely elismert idegcsillapító és fertőtlenítő hatású). fokozza a teljesítő képességet. Együnk mézet, de ne sokat, és ne túl gyakran!

Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. Gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.

A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.

Agavé szirup: Mexikói agavé gyümölcsből nyerik. Kálium, kálcium, vas, magnézium, foszfor, nátrium található benne.

A szirupok jó helyettesítői a cukornak, méznek. Akkor érdemes ezt fogyasztani, ha nem ehetünk mézet, pl: Candida esetén, de akkor érdemes az édes gyümölcsöket is pl: banán, alma visszafogni a fogyasztásban. Ilyenkor mellőzük a szirupokat is! Bővebben szívesen írok erről személyesen, ha kéred.

A mandula tartalmaz: B1, B2, B6, E-vitamint, káliumot, kálciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, cinket. Csökkenti a szív, és érrendszeri megbetegedéseket.

Szerintem tökéletesen visszaadja az eredeti Raffaello ízét.

SZOMBATON JÖN!!!

Figyeld a blogot!

Már csak 4 nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!