Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. július 17., szombat

Dió fagylalt

Áztatott dió krémesre turmixolva akár tisztított vízzel, akár zab, szója vagy rizstejjel. Önmagában a dióból is tudunk tejet készíteni, ezért ha nincs otthon zab, szója, vagy rizstejünk, vízzel is kitűnően krémes!






Egészségre gyakorolt hatása:


A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin , és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Ahogy arra figyeljünk, hogy ne együnk túl sokat belőle, mert olajos! Megkeverheti a gyomrot.

Mielőtt fogyasztanánk, vagy elkészítenénk, pár órára áztassuk be, hogy az enzim gátlók kioldódjanak. Ez minden magra érvényes
! Ezzel elkerülhetjük a kellemetlen puffadás, égő érzést a gyomorban, és megkíméljük a szervezetünket a felesleges munkától, amit az enzim gátlók okoznának.

Én ezt a három féle fagylaltot egyszerre tálaltam fel a férjemnek, naná, hogy mindegyiket megszerette volna kóstolni, és ízlett is neki! :)

A díszítés után „Mókás fagylalt”-nak neveztem el, mert nekem egy kicsit a Voodoo Vince játékfigura jutott eszembe róla, akinek az egyik szeme gomb, a másik amolyan eldeformált tojásalak, szóval vicces figura. (Ugyanis, ha jól megnézed két szem, és száj mosolyog rád. Ha nem látod, nem baj, végül is nem annak készült, én is csak a díszítés után fantáziáltam)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!