Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. szeptember 13., kedd

Vegan Food Fest Élménybeszámoló 2016


Szuper jó négy napot töltöttünk együtt az utcai forgataggal, és kiállítókkal. Voltak akik éppen arra sétáltak, de a legtöbben célirányosan a Vega Food Festre jöttek, íz élményekért, több vegán finomságot is kipróbálni, vásárolni, könyveket és információkat szerezni, kiülni a sörpadokra, beszélgetni, találkozni barátokkal, ismerősökkel, előadásokat meghallgatni, erről szólt ez a Vegán Fesztivál. Mindenki megtalálhatta a kedvére és egészségére való finom falatokat, nagyon sok árus és étterem mutathatta meg magát ezen a hosszú hétvégén, és minden étel különböző volt, mindenki különlegességekkel készült, így hosszú sorok kígyóztak a standoknál, már csak türelem kellett mindenkinek hogy kipróbálhassák az új íz élményeket. Volt nyers, főtt, sült vegán ételek és édességek, italok, növényi tejek, kávék, zamatos alma kóstoló (az nálunk volt), növényi kolbászok, hamburgerek, torták… és még rengeteg sok ennivaló! Kiemelnék egy-két kiállítót, akiket legközelebb mindenképpen keressetek föl!


Kozmosz Vegán Étterem



Az egyik legimpozánsabb, legdíszletesebb kiállítók egyike! Igényes csillagos asztalterítővel, este pedig a csillagok fényét előidéző díszkivilágítással várták az éhes vendégeket. Magyaros vegán ételekkel, mint például a babgulyás és nagyon jó árban, ezt hozzátenném! (A standunknál ők kapták a legtöbb dicséretet, akik arra jártak, megkóstolták…. nekünk meg elmondták :))


Nyers Vegán Bisztro


Nagyon kedves lányok, nyers édességekkel és sós krékerekkel (zöldségek keveréke aszalva) vártak mindenkit. Mi is vettünk, megkóstolunk, zöldséges nyers krékert, és valóban, finom volt! Köszönjük!


Kézműves Bon Bon


Szaller Anita kézműves bon bonjai igazi remekművekként voltak kiállítva! Mintha csak egy vegán marcipán múzeumban lettünk volna! Anita gondosan készít el minden egyes szem bon bont, csokoládét, ízléses a csomagolása is. Volt cukormentes és cukros változat is, de a lényeg, hogy mindegyik allergén és állati tej mentes!


Édes Élet Cukrászda


Szuper jó fotó készült együtt Homa Gáborral, aki nagyon kedves ismerősöm, szeretünk vele mindig találkozni, optimista és soha sem fárad elkészíteni az embereknek a finomabbnál finomabb, krémes tortákat, süteményeket. Allergén, állati tej, tojás, cukormentes édességeket tárt elénk, aki szeretné megkóstolni látogasson el a cukrászdába is. Külön díjazom a standjuknál a színes habverőket, nagyon ötletes és feldobták a hangulatot!


Toldi Fűszer


Fűszerek nélkül nincsen magyar konyha! :) Erről gondoskodott a Toldi Fűszer, hogy mindenki megtalálhassa az ő szája, kedve szerinti íz varázsokat. Az alap fűszerektől kezdve az igazán ínyenceknek való különlegességekig, több százféle kínálatból lehetett válogatni. Ami nekem azonnal feltűnt az egy aranyló nap szimbólummal ellátott kis dobozka benne a vörös fűszer, (no, nem az alkímiai bölcsek köve :)) azonnal rátaláltam, ez bizony a sáfrány! Nagyon különleges ízt és színt varázsol a levesekbe, és különböző mártásokba. Másik különlegesség az ”ördöghajnak” nevezett chilli paprika, chilli paprikából amúgy többféle is van, érdemes kipróbálni, annyit elárultak nekünk, hogy van olyan chili paprika is náluk, ami nem az égetően erős kategóriába sorolható, így bátran ajánlották. :)


Kertkonyha



Szaluter Edit főz, magyaros ízeket, növényi tejeket készít, vegán főző tanfolyamokat tart, igényes vegán receptes kártyákat ad el, és lehet gyűjteni őket egy vastag gyűrűs mappába és csak felcsapod és készítheted is a konyhádban a magyaros vegán babgulyásodat. :)

Ilyen jól éreztük magunkat! :)


Ezoterikus könyvek Keleverustól


Aki pedig jól lakott már, és könyvekre, információra szomjazott, esetleg valami szép ezoterikus ékszert, vagy mandalát szeretett volna vásárolni az felkereshette a forgatag közepén álló Keleverust. Ezoterikus, spirituális és természetgyógyászati könyvek, hozzá tenném vegán étkezéssel kapcsolatos könyvek is kaphatóak voltak bőven a standnál. Angyalkártyák, angyalérmék és mandalák színesítették a fesztivált. Minden kedves érdeklődő egy könyvjelzőt kapott ajándékba, személyesen Kele Veronikától a tulajdonostól, aki mindig mosolygott, kedves volt, és ragyogott mind a négy napban. :) Köszönet érte! www.ezokonyvek.hu

Szaffina Fűszerkonyhája


Végezetül, de nem utolsó sorban….. :) a forgatag közepén a Keleverussal szemben mi voltunk a második olyan stand, ahol információra, jó szóra, játékra, kóstolóra szomjazó lelkeket megitattuk a tudás vizével. :) Finom zöld almát lehetett ingyen kóstolni, tele enzimekkel, igazi nyers finomság volt, többen vissza jöttek még kóstolni. Játék kvízünket sokan kipróbálták, és bizony sokan nem tudták még a helyes válaszokat, úgy hogy van még mit tanulni! Küldjük is az ajándék receptes könyvet és videókat! Nagyon kedves emberek jöttek, hála érte! Rengeteg volt a kérdés, sokan érdeklődtek a vegán tanfolyamunk iránt, ami most akciós áron elérhető!!(Még hétfőig…. kitoltuk a szept. 15.-ét mert Evernessen leszünk) több húsevő is megfordult nálunk és sok új arc volt, ami azért jó mert ez hozza a változást még szélesebb körökben…. nem pedig mindig ugyanazok. A Brokkolink ismét nagy sikert aratott. :) Valahogy minden gyerek a szemét nyomta először… nem értem… miért… :) :) Kérdeztetek a gyümölcsevésről, a konyhai gépekről, és nagyon meglepődött mindenki, hogy hogyan lehet növényi tejet 80 Ft-ból, vagy nyers gabona kolbászt 100 Ft-ból otthon előállítani, vagy süteményeket, tortákat, fasírozottakat nyersen elkészíteni. Volt, aki kifejezetten hozzánk jött ki, és hogy megnézze élőben is a 3. receptes könyvünket, köszönjük szépen! Szombaton előadást is tartottunk, az öt elem tanáról, beszéltünk arról, hogy milyen ízzel és színnel melyik szervünket, hogyan tudjuk erősíteni, támogatni. Ebből az apropóból szombaton regenerációs elemzést kaptak az előadáson részt vevők ingyenesen, és a legaktívabban hozzászóló az előadásunkon Pozitív újságot is kapott! :) Aki lemaradt volna róla, Evernessen és Veszprémben a Magyarok Sokadalmán még meghallgathatja, illetve talán még egyszer idén előadjuk Budapesten is… jövőre viszont új témával, új előadással várunk mindenkit szeretettel!


Szeretnénk megköszönni a Vega Food Fest szervezőinek, hogy itt lehettünk, hogy előadásunkkal, ragyogásunkkal, termékeinkkel színesíthettük a fesztivál forgatagát. Köszönjük minden kedves résztvevőnek, aki eljött hozzánk, játszott velünk, és annyi jót és dicséretet kaptunk tőletek, amit csak megköszönni lehet! Reméljük jövőre újra ugyanitt veletek!

Szeretettel és Áldással: Szaffina Fűszerkonyhája

Nagy Károly és Nagy Szaffina
Táplálkozás és Életmód tanácsadó, hipnotizőr, író és előadó

Gasztro Blog: http://www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/
Gasztro Weblap: http://www.szaffinafuszerkonyhaja.com
Facebook: http://www.facebook.com/szaffinafuszerkonyhajacom
E-mail: info(kukac)szaffinafuszerkonyhaja.com

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!