Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. szeptember 2., péntek

Gyakori kérdések



A fesztiválok ideje alatt, sok kérdés felmerül a standunknál, ezekből párat összegyűjtöttem, hátha más olvasónknak is hasznossá válhat. 

• Minden ételünk a tej, tejföl, fasírozottak állati eredettől mentesek? 

Igen, határozottan, minden növényi eredetű, nyers vegánként élünk lassan már 10 éve. 

• Minden receptünk nyers vegán?

Igen. A 3. receptes könyvünkben picit eltértünk a megszokottól, reformáltunk pár ételt, bio ételeket is vettünk bele, de teljesen megfelelnek a vegán követelményeknek. 

• Ételkiszállítással is foglalkozunk-e?

Nem. ”Csak” receptes könyveink, ételkészítő videóink, és tanfolyamaink vannak. Lásd weboldalt. 

• Mióta vagyunk nyes vegánok?

2005 óta vegetáriánusok, és 2007 óta nyers vegánok.

• Mindketten azok vagyunk?

Természetesen. Nem is tudnánk hitelesen képviselni azt az életmódot amit propagálunk. Mi nem csak beszélünk dolgokról, mi úgy is élünk! És támogatjuk egymást. 

• Mi indított el minket erre a változásra?

Egészség és spirituális út. Természetesen nálunk is adódtak egészségügyi megoldandó feladatok, mi betegségekről nem beszélünk, mindenre nem gyógyír a nyers vegán étrend sem, de óriási gyógyító és tudati erővel rendelkezik, mert ez életmód, nem csak kizárólag „mit egyek ma” című fejezet az étlapon. 

• Mióta létezik a Fűszerkonyha?

2010-ben hoztuk létre, és azóta folyamatosan vannak tanfolyamaink, elsősorban online, így határon túli magyarok is elérnek bennünket. Ezenkívül receptes könyveink, ételkészítő videóink, meditatív cd-ink is vannak. Lásd weboldalt, termékek menü.

• Glutén érzékenység esetén hogyan fogyasszunk búzát?

Orvosilag is bizonyított tény, hogy az áztatott búzában, vagy zabban jóval kevesebb a glutén tartalom nyugodtan lehet fogyasztani csíra, illetve áztatás utáni állapotban. Pl. nyers zab, vagy búza tejet lehet készíteni, maradékából nyers kolbászt, nyers sütiket, (lásd blogunkat) lehet készíteni búzafűlét, az is áldásos szó szerint szuper food, hiszen a vértisztítástól kezdve felöleli az egész szervezet regenerációját. 



• Cukorbetegség esetén mit ajánlunk?

Érdemes sztíviát beiktatni az étrendbe, és ezek mellett a sok egyéb káros anyagokat, állati eredetű húsokat, zsírokat kiiktatni az étrendből, és valamilyen testre szabott mozgásformát választani. Tapasztalati kutatások bizonyították, hogy ez a Dél-Amerikai zöld növény, és a belőle készült teák, édesítők (teljesen természetesek) nem piszkálják meg a hasnyálmirigyet, növényi és beállítja a vércukorszintet. Már többen meggyógyultak ennek hatására a cukorbetegségből. hozzátenném az étkezés nem helyettesíti az orvosi ellenőrzést, vizsgálást. Ezenkívül a 2. típusú cukorbetegség többnyire helytelen életmód és hirtelen ért trauma, stressz hatására is kialakulhat, ezért nem elég csak testileg gyógyítani. 

• Penész probléma esetén mi a teendő? Hogyan vezethetjük ki a szervezetből?

Elég komoly a probléma és sokakat érint, mivel a lakosság 80%-nál vizesek, dohosak, penészesek a falak. Alattomosan is bekúszhatnak az ember életébe, és mikor már nagy a baj, akkor vesszük észre… Először is a ház tisztítását penésztelenítését érdemes megoldani, többféle technológia is létezik, én most hármat emelnék ki, az egyik a fal, illetve vakolat szerkezetének újra bontása, ami macera, vagy szellőztető technológia, nem kevés pénz ez sem de a cég garantálja a működés sikerességét, a harmadik pedig a teljesen gyógynövény alapú, természetes, babákra sem káros hatású, szuper nano technológiájú spray, ezzel befújni rendszeresen, (de hát ez csak ideig óráig lesz hatásos, attól még nincs megoldva). Amíg nincs tiszta ház, addig is érdemes tisztítani magunkat, de újra és újra visszatérnek a problémák a szervezetben, nyálkásodás, orrdugulás, fejfájás, pszichés eredetű melankólia, depresszió, hogy csak párat említsek… a szervezet immunrendszer teljesen leamortizálódik… szóval mielőbb ezt oldjuk meg és vezessük ki a szervezetből. Mi a természetes étkezést, a böjtöt, sós indiai tisztító kúrát, akár egy hetes tengeri tisztító kúra is már csodákat tehet a szervezet kitisztításáért, és az MMS ásványi anyagot ajánljuk. Dr. Tóth Gábort is megkérdeztük, ő az ezüst kolloid cseppeket, és a grapefruit kivonatot ajánlotta. Ezenkívül kutatói munkámban én még a kovaföldet találtam és a búzafűlét és az algát, ami tisztító hatású. 

• Cukrok és cukrok között van-e különbség?

Igen. Ez nagyon bő téma megpróbálok rövid lenni. Az egészség ipar egy biznisz is egyben, amit sok – sok iparág és ételgyártó megragad, az emberek meg elhiszik… Na szóval, a lényeg röviden: a kristályosított cukrok, feldolgozottak, és vitaminokat vonnak el a szervezetben és bizonyos káros pl. candida gombák elszaporodásáért felelősek, ezenkívül számos más betegséget idéznek elő. A legdurvább a függőség azoktól az ételektől, amelyekbe rejtetten és nyilvánosan is tesznek cukrokat. A kristályosítás teljesen mindegy hogyan nevezed (szőlő, barna, nád, bio, stb) már egy feldolgozott élelmiszer, és ha tovább dolgoznák kémiailag megkapnák a heroint, mert hogy ilyen hatással van a szervezetre. A természetes cukrokat máshogy reagálja le és emészti meg a szervezet, pl: gyümölcscukor, ami magában a gyümölcsben, zöldségben nyersen megtalálható. A nyers ételekben van tápláló lebontó enzim, ami megkönnyíti az emésztést. Nyers ételektől még soha senki nem lett és nem is fog cukorbeteg lenni! Sőt ezek tisztító hatásúak!

• Miért kell beáztatni a magokat?

Azért mert enzimgátlókat tartalmaznak, beáztatásukkal könnyebbé válik az emésztés, frissebb magokat, így ízletesebb ételeket is kapunk. Nagyobb magvakat, diót, mandulát két éjszakára kell közben reggel öblítsük át, kisebbeket, pl. napraforgómag pedig egy éjszakára elég. Ugyanígy a gabonákat is áztassuk be, pl: zab, búza, rizs. Láthatjuk a leöblítésnél hogy mennyire koszos és zavaros a víz… ami kiázik tulajdonképpen az ami nekünk a vizelet… :) Erről külön részletesen írok a Vegán Tananyagban.

Regenerációs filozófiával kapcsolatban annyira sok összetett kéréseket kaptunk, hogy az külön téma kör....ezeket nem vesézem most ki

Rengeteg kérdés még felmerült, most ezeket szedtem össze, találkozunk személyesen a programokon! Végezetül Szaffina vagyok, nem Szaffi :) és a Szaffina Fűszerkonyhája inkább egy imázs név, elsősorban nyers vegán gasztroblog, de számos más egészséggel kapcsolatos saját cikk és videó is íródott már benne, és nem azonos más Szaffi műveletekkel. :)

+ még egy: emberek beszélgetéseiből kihallottuk: egyre több a nyers vegán étrendet képviselő stand, előadás, ami nekünk is szuper! És idén is sok olyan új érdeklődő volt, aki még húsevő… és sokat adott nekik is a Vegetáriánus Fesztivál! Örülünk nekik is!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!