Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. április 1., szerda

Fogyó Hold időszaka


Fogyó hold időszakába léptünk, ez az idő alkalmas arra, hogy megtisztítsuk testünket, lelkünket, szellemünket böjttel. Választhatunk csak vízböjtöt, amit nem ajánlanék, illetve csak már gyakorlóknak, mert a csak víz böjt sokkolja a szervezetet, nagyon igénybe veszi, és egy léböjttel, ahol tápanyagokat is beviszünk, épp ugyanúgy tisztulunk, kevésbé fárad el a szervezet, kevesebb fájdalommal jár, és könnyebb elviselni, hiszen viszünk be a levek által tápanyagot, enzimeket is. Választhatunk több napos böjtöt és egy naposat is, sőt már az is sokszor nagyon sokat tud adni, ha délig csak folyadékot iszunk, vagy elvégezzük az indiai gyomormosást, orrmosással, szemmosással és erre specializálódott jóga gyakorlatokkal. Vagy akik gyengébbnek érzik testüket választhatnak egy napos gyümölcsnapot, itt ellentétben a böjttel lehet enni, de csak gyümölcsöt. Minden gyümölcsnek megvan az emésztési ideje a gyomorban erről bővebben a 9. Vegán Tanfolyamban olvashatsz. Az hogy ki milyen böjtöt választ, függ a szervezetétől, a lelki és testi beállítódásától, tudásától, és az, hogy miért csinálja végig, és mit akar vele elérni. A böjt fajtáiról, hogyan végezzük, és milyen a megfelelő böjt, a 8.Vegán Tanfolyamban olvashattok.

Az ünnepek után jól fog esni lelkünknek egy kis visszavonulás, az idő is erre késztet még minket, és testünknek is jó lesz, ha kicsit koplaltatjuk, és pár centivel beljebb húzhatjuk a nadrágszíjat.

Böjt időszakban csendesedjünk le, gyakoroljuk az elengedést, megbocsájtást, befogadást, és elfogadást. Kezdjünk el tervezni, írjuk le céljainkat, pl: az egészséggel kapcsolatos céljainkat is.

Tegyünk fel önmagunknak kérdéseket:

Mennyire vagyunk elégedettek önmagukkal?

Mennyire szeretjük önmagunkat?

Testünket? Lelkünket?

Miben kívánunk változni?

Mit tudunk mi tenni saját egészségünkért?

Milyen ételek találhatók meg jelenleg a konyhánkban?

Min kellene változtatni?

Mennyire figyelünk oda testünk jelzéseire, pl: betegségek tüneteire?

Mire vagyunk hajlandók az egészségünkért?

Mennyi kilótól kívánunk megszabadulni tavaszig?

Írjunk naplót elfogyasztott ételeinkről, ne a kalóriát számlálgassuk, vagy bűntudattal éljünk, ennek nem ez a célja, csupán később tükörként ott áll, miért jött fel egy-két kiló plusz, vagy mennyire gyakran nassolunk, és mit, vagy min tudunk még változtatni az étkezésünkön, hogy még tisztábban, tudatosabban táplálkozzunk.

Éljünk a böjt, a természetes tisztulás lehetőségével!

Almakúráról, böjtről, természetes fogyásról a "Fogyjunk Együtt" ingyenesen kérhető programunkban olvashattok és tanulhattok. Jelentkezz és heti rendszerességgel küldjük az információs anyagokat.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!