Szeretettel Várlak a ZöldMagFesztiválon!
„Magokból csírák”- kóstoló és előadás a Szaffina fűszerkonyhájával
Hogyan csíráztassunk, miért nem sikerül a csíráztatás, honnan szerezzünk be jó minőségű magokat, hogyan termesszünk búzafüvet, egyáltalán mi a csudára is jó? Erről lesz szó 10 órakor a Boróka teremben, interaktív előadással, saját filmvetítéssel, és kóstolóval.
A csírák alvó magvacskákból életre kelt élő ételek. Az élet első kis jelei! A kezdeti időszakban a csíráknak nagyon magas a vitamin és ásványi anyag tartalmuk. A magok alvó állapotukban enzim gátló szereket tartalmaznak, hogy megvédelmezze őket a baktériumoktól. Ezért be kell áztatni csíráztatás, illetve felhasználás előtt. Százszor több tápanyag található meg bennük, mint a kifejlett növényekben, hiszen gyors növekedésükhöz több tápanyagra is van szükségük. A csírák kifejlett növényi eszenciát tartalmaznak, a természet őserőit hordozzák magukban.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése