Ezt az ételt ajánlom kerti partikra, összejövetelkor, vagy egy gyertyafényes esti romantikus vacsorához édes kettesben. Gyors, gazdaságos és laktató.
Fasírozott: sárgarépát, lilahagymát, fokhagymát, kevés zeller zölddel ledarálunk aprítógépben, és adunk hozzá darált lenmagot, ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, borssal. Kis gombócokat formázunk belőle, vagy pogácsákat, és meghempergetjük darált lenmagban.
A salátát fejes salátából, paprikából, uborkából, vöröshagymából és finom kerti sárgaparadicsomból, és piros paradicsomból készítettem. Nyakon öntöttem egy kis extra szűz olívaolajjal, és tálaltam a fasírozott mellé.
A ketchupot, pedig egyszerűen piros paradicsomból készítettem présgéppel.
Honnan tudsz beszerezni gépeket, jó minőségben és árban, összeszedtem neked egy egész listát, nézd meg a 3. oktatóanyagot.
A megmaradt paradicsom húst, héjat, magokkal együtt, pedig beletöltöttem egy kis üvegbe és megsóztam Parajdi sóval. Elkészült a természetes ételízesítőm. Így lehet tárolni, bár nálunk más nap elfogyott, de nagyon finom volt!
Tipp:
A fasírozottba tehetsz még más gyökérzöldséget is, pl: karalábét, az kissé édeskéssé teszi, vagy petrezselyemgyökeret, az pedig sóssá alakítja. Plusz tehetünk még bele petrezselyemzöldet is.
Sóként Himalája sót is használhatunk.
Próbáld ki! És írd meg hogy sikerült!
Ha tetszik, oszd meg másokkal is Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése